Jump to content
Българският форум за музиканти

Ремонт на акустична китара


Recommended Posts

Проблема е следния: преди няколко месеца ми се отлепи магарето на акустичната ми Орфейка. Както си стоеше на пианото и направи едно ХРААААСССС и се откъсна като отнесе едно малко пареч дървесина от корпуса (пробив няма, ама парчето е дебело 1-2 милиметра) Носих го да ми го оправят уж, ама пичовете се замотаха и аз им теглих една майна (образно казано). Скоро след това си купих електрическа и оставих Орфейката. Та сега искам да си я оправя, че зе да ми липсва акустичната китарка. Къде в Пловдив да я нося и да не ме мотаят половин година (щото се пак става въпрос за едно лепене, баси). Пък не ми се заема на мен с тая ралта, дедазнам, нямам си вяра :think:

 

Също имам още един въпрос. Мойта електричка е самоделка. Супех я от един пич, който я беше правил с брат си май (нещо такова), ама за тея пари, които дадох за нея си е муцка. Та... Тя убава китарата, ама отгоре като и лепнали една черна боя, деазнам ква, и си оставили ръцете - цялата на капки, олющена малко тук-там... Мога ли сам да си я оправя по някакъв начин? Да сваля боята, може би и после сам да си я боядисам/лакирам? Деазнам, дайте акъл? Не ми е на зор това, ама ако ми се занимава като нищо ще я докарам. Иначе формата на главата е мн. манияшка, мен поне ме кефи :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук има доста хора, които могат да ти кажат каква точно шкурка да използваш за свалянето на боята, както и как и каква да нанесеш после.

 

За акустичната не знам. Не съм от Плд.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами аз имам малко опит с лепенето на тия далаверки. на един стар орфей се беше откъртило магарето и се наложи да го оправям. значи използвах лепило Хенкел - то е в едни тубички като паста за зъби. тва което ползвах се казваше Хенкел екстрийм - ся някви супер корави залепвания. по консистенция прилича на родния Хелмевект, обаче е 100 пъти по кораво. двете повърхносто се почистрват, намасват се с лепилото и се изчаква 10-15 минути. тогава се слепват и няма мърдане. и аз по сигурно направих и следното:

пробих магарето в двата края с 3 мм бургия (пробиваш до долу и тялото). и така с 3 мм болтчета го пристегнах към тялото. гайката е добре д е от долу - в корпуса на китарата. и е желателно под гайката да сложиш шайба - някаква доста широка за да не оказва напрежение само на една точка.

 

оттогава не е мръднало магарето - стана 3 години вече.

enjoy :headbang:

Редактирано от stratocaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значи опраковката е като паста за зъби. с големи букви пише CHEMOPREN. и там отдолу хенкел - тва е фирмата. ама не знам дали ще го има тука щот аз сум го купуал от словакия. ама би трябвало. по големите железарии или в бриколаж. а пък тва с пробиването - нема са пуашиш - то орфеи - по зле не мое да стане от тва :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.