Jump to content
Българският форум за музиканти

ven555

Въпрос за лампов и моделинг амп

Recommended Posts

Здравейте,имам от днес и лампов амп peavey ultra 112 tube amp а досегашния е Line 6 Spyder IV 30,понеже не съм се сблъсквал досега с лампов амп,въпроса ми е може ли спайдъра да се включи към ламповия за да се използват ефектите, за да не купувам и камиончета.Спайдъра има един вход и един стерео изход, който е едновременно за слушалки и за запис.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Това, което си намислил няма как да стане, без да повредиш или претовариш нещо. Дори да се опиташ да пуснеш китарата в Line 6-а, от тончестотния изход да изкараш сигнала и да го пуснеш в Peavey-то, качеството на сигнала ще бъде доста съмнително, а и Peavey-то очаква на своят вход HI-Z китарен сигнал идващ от инструмента, а не предусилен вече такъв. Моят съвет е, ако не се нуждаеш повече от Line 6-а, е да го продадеш, да добавиш още някой лев и да си вземеш китарен процесор с ефектите, от които се нуждаеш и търсиш, да си ги настройваш, както пожелаеш, дори съвременните такива предлагат опции за backup, export и edit през MIDI/USB посредством PC, имайки предвид единичната цена на всяко камионче на пазара, която е неоправдано висока.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Моя съвет е да продадеш line 6 и да си купиш ефекти, които мислиш да използваш.Процесора скапва сигнала на китарата и няма да се разбере, че е лампово комбото, след като му включиш процесора.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Разбери кои ефекти ти трябват от Line 6, продай го и си ги набави. Надали са много :>

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.