Jump to content
Българският форум за музиканти

Електро-акустична китара


П. Илиев

Recommended Posts

Здравейте,

 

Пиша с молба за помощ! Да, четох темите и видях, че не толерирате теми за закупуване на китара и препоръчвате в този ценови диапазон да се пробва и да се избира според личните усещания за външен вид и звук, а и да се говори с консултантите по магазините. Проблемът е, че искам да е изненада за сина ми за Коледа. Знам какво желае, но имам и някои притеснения, защото не съм музикант, така че моля за малко съдействие.

 

Синът ми ходи на уроци от 7 месеца, свири на класическа Кремона с найлонови струни, но от месец е пощурял за електро-акустична. Това, което харесва и свири, освен класическите пиеси, е поп, поп-рок и блус. Основно поп. Желанията му са, да е електро-акустична, да е изрязана (ако така се казва), да е черна и гланц. :)

 

Имам бюджет около 300 лева и следните дертове:

 

1. Моля за пояснение, защото в един магазин момчето ми каза, че няма смисъл от електро-акустична, тъй-като ако си вземеш електрическа китара и я пуснеш на чист канал (дано не греша терминологията), ще звучи като акустична. Един вид електрическата може да е и акустична, но електро-акустичната не става съвсем за електрическа.

2. Имам най-вече притеснение да не взема китара, която е трудна за неговото ниво и да не го откажа. Сега ще дам няколко модела, които съм харесал по различните онлайн магазини и доколкото разбрах от другите теми, няма голяма разлика между тях и препоръчвате да се избира по лични предпочитания, но моля да ме насочите дали всичките са ОК за начинаещ и дали има някоя, която да не вземам, за да не му убия ентусиазма с трудности.

 

Подреждам ги мой вкус:

1. LAG DT66DCE

2. Fender CD-60CE

3. EKO Italia NXT D CW EQ

4. ARIA AWN-15 CE

5. Storm SME-820AEQ

5. SQUIER SA-105CE

 

Поздрави и благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако има желание и плам, инструмента е последното нещо което ще ги убие.

От изброените бих препоръчал  номер едно (LAG DT66DCE), не е никак лош инструмен, доста прилична електроника, а цената и в момента е направо отлична.

Електро-акустичната китара си е такава, ако очакванията са за жици, няма да се получи...

Може пък обаче, да се записва и слуша(без да има нужда от микрофон), така ще може да чуе грешките си и да ги изчисти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съвета, поръчах я!

 

Тя беше и моето първо желание, но имах малки притеснения да не е нещо извън възможностите му. Ясно е, че ще има дискомфорт в началото докато свикне с металните струни, но вярвам, че желанието ще победи.

 

Страстта му се разпалва все повече с времето. В началото не беше толкова запален, имаше дни без да се упражнява, дори се поскарвахме, но като се научи реално да свири, вече ежедневно се упражнява по половин, един час, понякога и повече. Дори си измисля сам разни мелодийки. Сега се караме за обратното - да обръща внимание и на задълженията, които има, а не само на китарата. :) Аз лично съм много въодушевен, защото съм имал такава мечта като младеж, макар и моите музикални предпочитания да са доста по-твърди от неговите, но така и не я реализирах.

 

Благодаря отново, поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.