Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
klavisha93

Ефекти за пеене

Recommended Posts

Здравейте ! Свиря на клавир и същевременно пея. Имам миксер Yamaha EMX5000,който има възможността да се комбинират два ефекта за пеене. Въпроса ми какви ефекти да използвам при пеенето на различен стил музика.

Да кажем  пея балада. Кои два ефекта да сложа >
Да кажем пея Сръбско ?
Нардоно ?
Благодаря предварително.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Autotune

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Autotune

 

Това беше гадничко. :yes:

 

@klavisha93, всеки сам решава за себе си какви ефекти са му подходящи съобразно гласа, помещението, техниката и др. фактори и това става в процеса на практиката. Колегата затова и помести такъв пост, понеже звучиш все едно вчера си взел няколко урока по пеене, след това си отишъл до магазина да си купиш някакъв миксер с ефекти и пътьом ти е хрумнало да попееш малко балади и сръбско. Много по-лесно е сам да пробваш различни ефекти и да избереш тези, които стоят добре върху гласа ти и съответния стил песни, отколкото да питаш нас дето нито те знаем с какъв глас си, в какво помещение ще пееш, как "обаждат" колоните ти и куп други променливи. Това, че имаш възможност да смесиш 2 ефекта съвсем не значи, че е задължително постоянно да ползваш и двата - понякога за една балада й трябва само малко ривърб и толкова, за сръбското може да се опиташ да добавиш и малко дилей, но понеже не съм спец по сръбско, гръцко и др. подобни, нека някой дето пее такива да ти каже той самият какво слага на гласа си, въпреки че няма да е съвсем актуално ако буквално пренесеш неговите параметри в твоята ситуация понеже дори само дължината на ривърба да я промениш с малко и се изменя цялата звукова картина. Съветът ми е да пробваш докато докараш звук, който да ти хареса.

Edited by yamaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By Janick_Gers
   Здравейте всички,
    
   Имам следното запитване - може ли да ми разясните как стоят нещата с така наречените ефект контролери (ако се изразявам правилно). Става дума за това, че чувам за случаи, в които имаме кабинет, да кажем с три канала, имаме 5-6 външни ефекта (камиончета), но най-накрая имаме една голяма педалиера, която прилича на процесор и може така да се програмира, че комбинация от 2-3 ефекта да представлява бленда, която да се задейства с едно натискане на педалиерата. А не да правим три отделни натискания за хоръс, дилей и бууст.
    
   Това, всъщност миди контролер ли се нарича или не? Как точно се навръзва в целият сетъп и какви марки и ценови листи има за тези неща? Някой ползва ли такъв тип педалиера и доволен ли е спрямо удобство/цена? Има ли опасение за намаляването на качеството на звука по някакъв начин?
    
   Благодаря предварително
  • By disagr33
   Здравейте, като любител на поп музиката моят фаворит е Бритни.
   Бих искал да попитам по-запознатите от вас дали имат представа какви ефекти за използвани за гласа й в следните песни:
    
   - Piece of me - 
   звучи ми обработен гласа, но мисля, че е auto-tune;- Womanizer - 
   vs no-edit http://www.youtube.com/watch?v=BAjdM17tEcs , сякаш в оригинала някой пее с нея. Така ли е, или отново е някакъв ефект?

   Благодаря ви! 
  • By MusicDivision
   Здравейте приятели,
    
   от началото на 2014 Music Division е официален представител на Electro-Harmonix. Марката е считана за една от култовите в света на музиката, ефектите на фирмата са използвани в безброй култови записи и емблематични концерти. Гигантското разнообразие от ефекти, модели и звуци прави марката любима, както на традиционно свирещи музиканти, така и на неспсяеми новатори и експериментатори. 
   ...И най-важното - Made in NYC, USA...
    

  • By MusicDivision
   T-Rex е фирма от Дания, специализирана в дизайна и произвдството на бутикови китарни ефекти. Популярна сред професионалните музиканти и естествен избор на много от големите имена в рок и поп музиката като Мартин Гор, Стив Стивънс, Стив Морз и още много други.  Поради качеството, възможностите и дизайна на ефектите, фирмата се позиционира във високия клас китарни ефекти.
   В темата ще публикуваме видеа, от които ще можете да добиете представа за цялата продуктова гама на тази бутикова фирма.
    
   Можете да намерите само в Music Division,
   София, бул.Черни връх 47, Бизнес Център Витоша
   +359878 283 472
   www.musicdivision.bg
  • By Lachko0o
   Здравейте
   Занимавам се с любимото на много от нас изкуство - китарата, от известно време, но до този момент съм свирил само на класическа и акустична китара. Иска ми се постепенно да навлеза и в по-твърдата музика. И въпроса ми е - как да разпозная кои електрически китари имат ефекти и изкривяване на звука и кои не? Надявам се да получа отговори скоро. Мерси предварително
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.