Jump to content
Българският форум за музиканти

Микрофон?


siqna333

Recommended Posts

Здравейте! Приятелят ми се занимава любителски с музика. Свири на китара и пиано и пее. За Коледа искам да му подаря микрофон. С малки финанси съм. Търся нещо до 50 лв. Няма да се използва в зала, а ще му служи вкъщи, за да може да записва на компютъра. Не разбирам нищо, затова моля за мнения и препоръки. Ще съм ви много благодарна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей! На първо място, това, което ти е необходимо е динамичен вокален микрофон.

 

С оглед на бюджета, с който разполагаш, марката и модела, според мен не са от голямо значение, тъй като за микрофоните около тази цена няма голяма разлика в класа на възпроизвеждане на звука - дали ще е 30-40-50-60 лв. няма голямо значение. Моето лично мение, в случай, че момчето си няма кабел за микрофон, му вземи микрофон с 15-20 лв по-евтин (т.е. 30-40 лв) и един кабел за 15-20 и ще имаш един хубав коледен подарък за приятеля си :)

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А има ли къде да го включи в компютъра? Може да се купи ЮСБ-микрофон и тогава става да се включи директно в компа. Но ако е "стандартен" (XLR) трябва да има и аудио интерфейс или миксер. Всъщност не знам за 50 лева дали има с ЮСБ, ама надали...

 

Инак стандартни с XLR конектор има разни и на такива цени, но не знам колко са читави. Като най-евтин, дето става, бих препоръчал Electro-Voice Cobalt Co9, който е някъде 77 лева. Евентуално някой от Суперлукс клонингите, но не съм ги чувал тях конкретно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 50 лв. може да се вземе само някакъв компромисен вариант. Вероятно някакво копие на Шур от Гема Мюзик би бил приемлив вариант, например JTS:

http://gemamusic.net/category/211/kabelni-mikrofoni.html?ProductSort=1

 

Ако си от София се разходи до магазина и обсъди с продавачите нуждите си. Ако не си - и по телефон бихте могли да уточните модел. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще отида до магазина да видя на място какво ще ми кажат и ако трябва ще се прави и компромис за парите. :D Благодаря ви за мненията!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.