Jump to content
Българският форум за музиканти

Моля препоръчайте добри мониторни слушалки


xVEGANx

Recommended Posts

Моля препоръчайте добри мониторни слушалки за слушане на открито от аудио рекордер zoom h6+зенхайзер 416, и за правене на музика в домашни условия. За  300-400лв дали мога да взема нещо добро, моля препоръчайте модели :(

Надявам се зенхайзер предлагат нещо в този ценови диапазон или близко. Предполагам трябва да са затворени, или бъркам? В момента съм с едни боклуци полуотворени на Superlux hd330, нз дали наистина са безполезни за целите ми, но наоколо се чува от тях, което не е добре за записа с микрофона, който е недалеч... предполагам ще влиза в записа и не е желателно да са отворени.

Редактирано от xVEGANx
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мониторни слушалки ще ти трябват.

 

При мен е така имам едни АКГ за тракинг и ихах едни страхотни bayerdynamics reference pro -RIP.

Бяха на много години и сдадоха багажа, ще взимам нови.

 

beyerdynamic DT 1770 PRO Studio Reference - 400 евро

но според бюджета, може и нещо за по-малко пари

 

beyerdynamic DT 770 PRO Studio Headphones - 80 Ohm - 123 евро

History of DT 770 PRO / DT 880 PRO / DT 990 PRO:
In the early 80s, beyerdynamic achieved a real milestone in the history of audio technology. The company's new headphone series with the models DT 770 PRO, DT 880 PRO and DT 990 PRO opened up previously unimaginable possibilities and won the approval of experts in the field. Countless audio professionals worldwide still value the high quality of the materials, workmanship and sound that leaves nothing to be desired.

 

Като почнеш да миксираш, ще може да си сравняваш между Ямахите, които имаш и мониторните слушалки.

Слушалките ще ти компенсират липсата на ниски от колоните, пък и ще чуваш детайли, отделно са независими от акустиката на помещението ти. Общо взето съвета е да миксираш ползвайки и колони и слушалки.

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет!

И мен ме вълнуваше този въпрос за слушалките, защото си правя записи в домашни условия. Въпроса със слушалките, които да вършат работа е доста сложен. Разбира се - предполага се, че по-скъпите са по-добри.) Обаче е добре, да се намери възможност човек да чуе всеки желан или препоръчан му модел. "Ухо да чуе" - както се казва - за да може да се сравнява.Преди време поразпитах тук там - и горещо ми препоръчаха един евтин модел:   Behringer HPS3000. Много евтин - някъде 29-30 лв. И аз си казах "Ами ако не стават за студийна работа (миксиране и даване на реална картина на записа) -  какво мога да загубя?? Това си е евтинийка. Поне ще си ги ползвам за слушане на музика." Купих си ги. И много ми допаднаха. Ползвам ги и за смесване и за мастеринг. Слушам и музика за удоволствие с тях. Не твърдя - че това Ви е необходимо. Просто имам такива - и съм много доволен. Иначе - по принцип всички слушалки и монитори лъжат. Къде малко, къде повече.Готовия запис трябва да се слуша на всички възможни устройства - от най-евтините - до най-скъпите, дори в колата. На времето така са постигали максимални резултати. Сега има мастеринг програми - които автоматично уж правят така, че записа да звучи на всякакви устройства - добре. Пробвал съм и това. Оказа се въздух под налягане. Всичко трябва да се прави на "ухо"  автоматиката поне засега е лъжа (мое мнение, разбира се) За студийни монитори поне аз съм наясно. че трябва да са Ямаха - особено от онези старите, без вграден усилвател (те са хоризонтални) . и са световен хит. Но вече не ги произвеждат. И накрая искам да добавя, че четох някъде, че слушалките след известно време се подобряват от самата употреба. Дали се поразтягат или нещо такова - не съм специалист. Но се получава нещо като "узряване' - и това ми се видя много интересно. И ми изглежда вероятно - защото в природата няма нещо, което да си стои все в едно и също състояние.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От Sennheiser мога силно да препоръчам HD600. Успях да спечеля такива в еБей за около 350 лева. Не съм слушал хиляди модели, но каквото друго съм чувал е доста назад. Плюс това супер много ги хвалят навсякъде, конкретно за линейност, респективно смесване.

 

Препоръчвам и софтуера за калибриране на слушалки Sonarworks, има профили за повечето известни модели. Конкретно за HD600 не е супер необходим, но все пак...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен за запис конкретно не ти трябват кой знае какви слушалки, използвай каквито имаш. Или някакви нескъпи затворени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.