Jump to content
Българският форум за музиканти

PlamenM

Loopers :) Open Stage Night at Delta Blues Bar

Recommended Posts

И така, вие питате - ние отговаряме,

 

На 19 ноември , лето 2017то ще бъде организирана Loopers Open Stage Night в познатия Делта Блус Бар ( София, Кирил и Методий 41)

Що ще рече туй - за хората като мен чели Работническо Дело - Луупери от всички страни, обединявайте се!

 

А сега сериозно

 

Доста от нас си играят с ефекти наречени loopers ili loop pedals. Само по себе си това позволява one man show  и Делта Блус Бар ми се върза на акъла да организираме отворена сцена за подобна изява.

 

Всичко хубаво, обаче има някои правила, дайте да се организираме, щото...

 

1.Няма ограничения за инструменти. Ако сте китарист, бийтбоксер, басист, пианист и тн и смятате че можете да наслагвате интересни мелодии и хармонии с луупера, заповядайте

2. Почти няма ограничения в стиловете. Малко тийзър , участие потвърди едиииин ама много сериозен джаз китарист. Каквото мислите че е интересно и грууви, елате па го изсвирете. Сега, ако решите да излуупате последния албум на Нена Украден, Гошо може да ви спре бирата

3.Всеки участник има между 10 и 20 минути на сцената. Сега, никой няма да гледа часовник и да ви сваля със сопи от сцената, ама се съобразявайте се, нале, че то инак вдъхновението безкрайно...

4. Правите , що правите,  всеки трябва да може да си разпъне кабелчета, педали , луупчета и да се включи за 5-6 минути. Става просто ако си нарисувате на листче настройките :) на усилвателя и централно. Ако сме 6-7 човека, няма как за всеки да се прави много тежък отделен сетъп , все пак идеята е да се забавляваме а не да редим кабели. Саундчек ще има, оттам нататък всеки се оправя сам, е, ще помагаме де

5.Не става да си запишете парчето на луупера вкъщи и там да ни го пуснете. Идеята да е импровизация в реално време - което не изключва вариантът да си свирите предварително измислени схеми, ама ни излъжете че е баш сега ви е хрумнало

6. Генерално не е ок да се свирят баяти парчета като лууп и отгоре да се солира. Изключват се стандартни джаз, блус, рок схеми...просто да не е баш парче.

7. Нямам луупер- какво да прая? Ми пак елате, аз с удоволствие ще ви заема моя Бос РЦ 20 и за 20 секунди ще ви обясня как се борави.

8. Нескромно, ама аз ще се обява за джем лийдер, и при грубо неспазване на по горното си позволявам да прекратя участието на въпросния. Както се случва на всеки читав джем, между впрочем

9. Всеки има право да си викне другарче - един мелодичен( двоянка, бас саксофон, индийска флейта :) или един ритмичен инструмент ( долна челюст от перуанско магаре). Ама идеята не е все пак да качваме групи с луупер на сцената..

 

Сега, малко логистика.

 

До тук, потвърдили са ми 3ма в това число и аз. За да има смисъл да се прави, ми трябват поне още трима, ама сигурни.Иначе аз мога да откарам два часа концерт с луупер и съм го  правил, ама не искате.

 

В клуба и два китарни и един бас усилвател, микрофони централно и аз ще взема и АЕР усилвател за акустична. Моя луупер ще на разположение на който няма.

 

Ми те тва е, ако някой има желание , да се запише в темата. Въпроси в темата или ако са много неприлични на лично.

Ако се навием, може да стане забавно и приятно начинание, което да го повторим в бая места из София и страната.

 

Поздрави

Пламен

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

На 19 ноември , лето 2018то ще бъде организирана Loopers Open Stage Night в познатия Делта Блус Бар ( София, Кирил и Методий 41)

Поздрави

Пламен

:godbless: Евала за смелото решение, ама чак  2018-та! А, и технологиите ще се подновят до тогава, та не знам дали ще ги овладея! А пък няма ли опасност да го "урочасаме" лупериайки го точно този блусопуристичен Бар? Е, ако съм жив догодина 2018-та пишете ме и мен - с удоволствие ще забия последният пирон на..., както е предсказал Великият Вожд!

Edited by Лими

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ако съм в софия идвам. Поне като публика.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ум море, глава кофа. Естествено че е 2017та....другата неделя..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moooже ли админа да оправи годината, моля....

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Регламента е добър, но аз бих предложил, ако може - леки допълнения! Като взимам напредвид, че времето е ограничено, това значи, че всеки може да изсвири от 2 до 3 парчета.

 

1. (незадължително) Предлагам поне едното парче да е проста тема зададена от предишен участник записвайки я в лупера на предстоящия, ако той желае, разбира се. Така ще бъде абсолютно сигурно, че темата не е подготвена предварително.

 

2. Другото та и евентуално третото му парче нека да бъде предварително подготвена, но не записана тема, която той да изгражда/наслагва стъпка по стъпка на живо. Та дори и да сгреши няма лошо да започне отначало стига да се вмести във времето. Трябва да има съобразяване с по-гореописаната т. 6 - "Генерално не е ок да се свирят баяти парчета като лууп и отгоре да се солира. Изключват се стандартни джаз, блус, рок схеми...просто да не е баш парче."

 

3. (незадължително) Участника да обяви предварително дали желае който и да било друг присъстващ музикант да се включи в неговата тема с импровизация. Та нали трябва да се получи джем, иначе става поредица от солови изяви.

 

Остава да се уточни начален час за саундчека и за луупшоуто!

Успех на всички и на реализацията на идеята! :thumbs_up::rockon:

Edited by Лими

Share this post


Link to post
Share on other sites

Лими, аз нямам против това което си написал, но нека наистина да не е задължително (то като че ли пък  има нещо задължително). Иначе аз примерно бих се изкефил на нещо Акато точка първа, да свиря върху нечии лууп , но не всеки би имал същото желание. А време като ограничение ще има чисто от гледна точка ако са много участниците да има време всеки да посвири, щото и не може само да си надуваме главите с луупове...но засега няма такава опасност, така че никой няма да цепи минутата

 

Ще говоря с Тони да направим и ФБ събитие тези дни, елате да се видим :).

Edited by PlamenM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ето го и ФБ събитието. https://www.facebook.com/events/1749227675383277

Аз ще бъда там около 18:30, така че може който има желание да дойде да направим предварителен саундчек. Има и китарни усилватели и тн..

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Събитието мина, ако трябва да сме честни, не както очаквах, и до известна степен приемам вина като организатор, а освен това и рязко се изложих като свирне поради проблеми с луупера.

В крайна сметка, имаше около 15ина души, освен музикантите. Май още няма подобна култура,щеше ми се да има и повече различни музиканти, басисти, бийтбоксери...но каквото такова, може да се пробваме след нова година пак.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Дано да съм тук следващия път.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз съм доволен, че лека-полека започва да се раздвижва и такава идея. Не знам как е продължило лупер шоуто, защото поради друг ангажимент трябваше бързо да си тръгна. Равносметката за мен е, че при подготовката ми за това шоу се мотивирах творчески и сътворих още няколко авторски теми, които ще ги развия по-разнообразно и няма да е задължително да се използва лупер за тях.

:music: Докато аз свирех изпитвах силно желание и някой друг музикант да се включи заедно с мен, защото на моменти се чувствах изчерпан и леко блокирах, чудейки се как да продължа. А и начина на провеждане - всеки излиза и свири сам - ме караше да се чувствам като на кастинг, та малко се спекох. Но на този начален етап тази форма беше най.подходяща за да си опознаем стиловете и взаимно да се мотивираме творчески. :yes:

Следващият път вярвам, че ще става все по-добро и интересно за музиканти и за публика и нека да го превърнем в редовна традиция. Та ако някой може да го организира час по-скоро много ще се радвам и ще се мотивирам творчески.

 

:rolleyes:  Радвам се, че лупер машините навлязоха и в заклетата блус бърлога.  :P

:happy:Това последното да се приеме като невинна закачка! :rockon:

Edited by Лими

Share this post


Link to post
Share on other sites

Вече уредих ново място, където може да се правят и лупер джемове, както и някои други музикални стилове, но е най-подходящо за акустична музика, поради много добрата си акустика. Там е удобно, просторно около 80м2, има всякакви напитки и вкусна испанска кухня. Работното време е плаващо и почти неограничено от обяд до след полунощ. Заведението е под нивото на улицата и музиката не смущава никой отвън. Намира се в самият център на София близо до метростанция Сердика. Вечер има доста свободни места за паркиране. Собственика е музикант по душа и сърдечен добродушко. За сега все още няма друга апаратура освен моето стерео кубе ROLAND AC33, което е включено в хай-фи системата на клуба и се получава много приятен ембиент звук. Акустиката е страхотна и въобще не е нужна голяма мощност за озвучаване, освен когато е препълнено с посетители. Скоро ще се достави и още озвучително оборудване.

Не споменавам нарочно името и точният адрес за да не му правя неразрешена реклама, но който иска да го види и да организираме джем нека ми пише на лични тук или на email timosto@gmail.com. Аз съм там почти всяка вечер след 20:00ч

Edited by Лими
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ами айде организирай нещо и пиши. Тази седмица съм в София и може да дойда.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Я къде е това - защо АЗ не го знам, аз живея на Възраждане...кубета лесна работа...айде да се организираме...

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Това е Стърлинг Клуб 3 и е ново на три седмици. Намира се на ул. Съборна 9 в подземното. Точно срещу бившият Детмаг.

Засега там все още е празно, защото не е известно, та може почти всеки ден да се джеми, но за предпочитане са дните неделя, пон. и вторник.
Аз мисля, че като начало не е нужно да определяме естеството и тематиката на джема, защото все пак няма достатъчно сценично пространство и апаратура, освен моето стерео кубе ROLAND AC33, което е включено в хай-фи системата на клуба и се получава много приятен ембиент звук. Акустиката е страхотна и въобще не е нужна голяма мощност за озвучаване, освен когато е препълнено с посетители.

Нека да се съберем там вечерта в неделя, а дори и в понеделник, да посвирим кой с каквото може и каквото си искаме, пък по-нататък ще определяме и тематични джемове - с лупери или без лупери няма значение.

Аз така или иначе съм там и в неделя и в понеделник и почти всяка вечер.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • By TrumpetNick
   Здравейте съфорумци, ентусиасти и фенове,
    
   По принцип съм класически музикант, но то известно време се занимавам и с джаз и импровизация...затова превърнах страницата си във Фейса в един вид блог относно собствените си открития...той е основно на английски, затова ако някой имам нужда от превод да пита :-) ето и няколко линка....
   Страницата ми във Фейса
   Преминаване към импровизационно мислене (английски)
   Джаз лексика (мелодични шаблони)
    
    
    


  • By musicman
   Акустичен джем - сбирка!
    
   Тази неделя, 21.01.2017, в Стерлинг.
    
   Кръчмето е добро, сцената е малка, за 3-4 човека, което е супер, повече народ на сцената не е необходимо така или иначе. Няма барабани и озвучаване за момента. Така, че ще наблегнем на акустичния джем. Ако има желаещи барабанисти, да си ностят кахони или някакви перкусии. 
   Ако някой дойде с електрическа китара, да си носи и усилвател. Но за момента най-добре да го караме ънплъгд. Пък за по-нататък е го измислим.
   Който има възможност да донесе акустично кубе - ще бъде почерпен с бира от ръководството
    
   Начало 19:00.
    
   Какво означава джем? 
   Всеки си носи инструмент и свири в някаква конфигурация от хора според ситуацията. Свирят се 1-2 парчета и слиза, за да се качи друг. Песните не са предварително оределени, всеки ще може да предложи или да зададе тема по която да се импровизира. 
    
    
   На който не му се свири - да дойде да пием по бира.
    
   Освен джем и сбирка, аз ви предлагам да започнем една инициатива да демонстрираме някакви ефекти, инструменти или апаратура, към които има интерес от присъстващите. 
   Хубаво е предварително да се анонсира кой какво може да демонстрира.
   В случая аз ще нося BeatBuddy и Digitech Trio+, с цел ако не дойдат барабанисти и басисти, пак да си направим готин джем (ама по-добре да дойдат   ). Ако има интерес, като се съберем мога да ги демонстрирам а и да дам на който му е интересно да ги тества. 
    
   Пишете тук ако имате въпроси или предложения.
  • By musicman
   Скъпи приятели, тази неделя в Делта Блус Бар ще се проведе форумен джем. Началото е от 19:00 часа, като идеята е джемът да приключи в нормално време, все пак в понеделник сме на работа   В заведението има на разположение два китарни усилвателя, китара, бас и барабани, който иска да свири на нещо друго - да си го носи. Препоръчително е китаристите и басистите да си носят собствени инструменти, ефекти и кабели.   Както можете да се досетите от името на бара, основният стил около който ще се обединим ще бъде блусът. Джем лидер ще бъде Пламен, моля всеки който иска да участва да се съобразява с инструкциите му. Някои от вас може би си спомнят че преди време имахме такива инициативи но поради липса на контрол ставаше пълна анархия и съответно джемовете не просъществуваха дълго.   И така, заповядайте да се видим, запознаем ( с който не се познаваме ) и най-вече да посвирим.   Неделя 19:00 - Делта Блус Бар ул. „Св. Св. Кирил и Методий 44 https://goo.gl/maps/HqRvXKYWpEn  
  • By aarab
   Здравейте, 
   днес си говорихме с един съфорумник - ruok, и в разговора ми прати да чуя една идейка....яка, ама яка....ама звука имаше нужда малко да се пипне. И реших, че ще го направя.
   Песента няма соло и имаме нужда от китарист с идейно соло, което да пасне на музиката.
   Всеки е добре дошъл да се пробва и да качи резултата. Аз после ще пиша на човека, да ми прати wav файла, за да го смеся.
    
    
   https://soundcloud.com/studiointhezone/ruok
    
  • By YtseJam
   Rocking The House
   http://www.youtube.com/watch?v=_HWQKEY8sBs
    
   Three Finger Blues
   http://www.youtube.com/watch?v=pJkx2o0a9x0
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.