Към съдържанието


Снимка

Брум на изхода на Tascam 18844

Брум при Таскам 1884

  • Please log in to reply
18 отговора на тази тема

#1 me6

me6

    Навъртащ се

  • Members
  • PipPip
  • 86 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Sofia
  • Инструмент:guitare

Публикувано 09 ноември 2017 - 15:01

Здравейте колеги , някой да се е сблъсквал с шум и брум на изхода на Таскам 1884. Включих един такъв и се оказа с голям шум. И питането е дали си е от самия модел.

#2 me6

me6

    Навъртащ се

  • Members
  • PipPip
  • 86 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Sofia
  • Инструмент:guitare

Публикувано 20 ноември 2017 - 22:29

Здравейте колеги , някой да се е сблъсквал с шум и брум на изхода на Таскам 1884. Включих един такъв и се оказа с голям шум. И питането е дали си е от самия модел.

Да споделя все пак се оправиха нещата , ако някой му дойде до главата. В двата разклонителя които ползвам изолирах с изолирбанд крачето което влиза във фазата и така се получиха нещата. Иначе инсталацията си беше ОК.



#3 Baby Thomas

Baby Thomas

    Professional Hater

  • Mods
  • 10530 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Русе
  • Инструмент:AllTube AppleMac

Публикувано 21 ноември 2017 - 12:35

Без фаза как имаш захранване? :greenball:



#4 yamaha

yamaha

    Пристрастен

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 711 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:студио

Публикувано 21 ноември 2017 - 13:46

Без фаза как имаш захранване? :greenball:

 

Той само го е изолирал, а иначе пак се предава (по wifi). :greenangel:

 

П.П. Вероятно иска да каже, че е изолирал масата. ;)


Този пост е редактиран от yamaha: 21 ноември 2017 - 13:47


#5 me6

me6

    Навъртащ се

  • Members
  • PipPip
  • 86 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Sofia
  • Инструмент:guitare

Публикувано 21 ноември 2017 - 14:00

Ами изолирах не е точната дума , просто на щепсела който влиза в контакта на крачето, което контактува с фазата сложих изолирбанда. Трудно се пъхва така но свърши работа , само където не мога да си го обясня.



#6 yamaha

yamaha

    Пристрастен

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 711 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:студио

Публикувано 21 ноември 2017 - 19:36

Ами изолирах не е точната дума , просто на щепсела който влиза в контакта на крачето, което контактува с фазата сложих изолирбанда. Трудно се пъхва така но свърши работа , само където не мога да си го обясня.

 
Нали си наясно какво всъщност представлява фазата? Там дето са 220-те волта, така че ако я изолираш, уредът просто няма да тръгне. :) Това на снимката дето е посочено с червената стрелка (масата), определено не контактува с фазата. ;)

 

c05f548d13797774.jpg



#7 exxct

exxct

    MSEE

  • Members
  • PipPipPip
  • 202 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Österreich
  • Инструмент:китара

Публикувано 21 ноември 2017 - 20:52

Тия неща въобще не са шега работа :excl: :excl: :excl:



#8 me6

me6

    Навъртащ се

  • Members
  • PipPip
  • 86 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Sofia
  • Инструмент:guitare

Публикувано 22 ноември 2017 - 18:03

Ами колеги може и да имам неясна дикция но правописа ми е добър. Господин Ямаха , специално за вас се поствам сега. Сложили сте перфектна снимка на контакт " Шуко" - дори проверих в Гугала специално за Вас , дали се пише с "О" или с "У". Сега четете внимателно! Тази хубава червена стрелкичка , която сте поставили на пластинките за заземяване я плъзгате малко надолу между двата медни накрайника Пак специално за вас може и да не са медни но на снимката ви са такива. И си избирате единия ако сте левак левия , ако сте нормално ориентиран десния. И после го увивате с един път с изолирбанд и това краче да отиде във фазата на контакта. Ако и сега не сте разбрал , следващия път ще помоля някой детски педиатър да ви го поясни. Успех , виждам че фотото ви се удава !



#9 yamaha

yamaha

    Пристрастен

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 711 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:студио

Публикувано 22 ноември 2017 - 19:15

Вместо толкова много остроумни писания, нямаше ли да е по-подходящо просто да сложиш като мен една снимка да видим каква фаза точно си изолирал, понеже по начина, по който го обясни първоначално, човек остава с впечатлението за някакъв много специален модел Таскам, на който не му е необходима фаза и работи само с нулата. Както и да е, нищо лично - всички тук се радваме, че си си разрешил проблема. ;)



#10 exxct

exxct

    MSEE

  • Members
  • PipPipPip
  • 202 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Österreich
  • Инструмент:китара

Публикувано 22 ноември 2017 - 19:52



Ами колеги може и да имам неясна дикция но правописа ми е добър. Господин Ямаха , специално за вас се поствам сега. Сложили сте перфектна снимка на контакт " Шуко" - дори проверих в Гугала специално за Вас , дали се пише с "О" или с "У". Сега четете внимателно! Тази хубава червена стрелкичка , която сте поставили на пластинките за заземяване я плъзгате малко надолу между двата медни накрайника Пак специално за вас може и да не са медни но на снимката ви са такива. И си избирате единия ако сте левак левия , ако сте нормално ориентиран десния. И после го увивате с един път с изолирбанд и това краче да отиде във фазата на контакта. Ако и сега не сте разбрал , следващия път ще помоля някой детски педиатър да ви го поясни. Успех , виждам че фотото ви се удава !


Пич, изключвай всичко и викай специалист. Така както го обясняваш, излиза че уреда взима захранване през заземяването на щепсела или още по-страшно през аудио кабелите включени в него. И в двата случая някой може наистина да изтръпне.

Sent from my E2105 using Tapatalk

#11 me6

me6

    Навъртащ се

  • Members
  • PipPip
  • 86 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Sofia
  • Инструмент:guitare

Публикувано 22 ноември 2017 - 21:08

Оффффф , затварям темата проблема ми е решен.



#12 Петьо Бояджиев

Петьо Бояджиев

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 339 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София
  • Инструмент:китара, клавишни

Публикувано 23 ноември 2017 - 11:11

Не че нещо, ама доста си докачлив. Написал си и си направил доста глупости, но въпреки това продължаваш да се дръвчиш като хората ти обясняват. Решението, което си постигнал, най-вероятно ще доведе до други "проблеми", които трябва да ги решават от пожарната или бърза помощ после.



#13 me6

me6

    Навъртащ се

  • Members
  • PipPip
  • 86 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Sofia
  • Инструмент:guitare

Публикувано 23 ноември 2017 - 14:05

Човече как да не си докачлив. Имах проблем , никой нищо не ме посъветва. Реших си проблема и то по дискусии от други форуми  И веднага се намериха 100 професора да ми обясняват кое било фаза , кое нула. Пък единия даже ми свърза фазата по Wi-fi .  Къде бяха , когато исках съвет. Прегледай дискусията и виж дали някой обяснява нещо само мерене кой бил по по-най. Между другото тук само един ми е помогнал за едно DIGI 003 , за което съм му благодарен. Уж сме българи , пишем на български и не се разбираме , а си реших проблема от сайтове  в , който ползвах гугала за превод. Това е трагедията тук . Ако някой има с какво да помогне да го направи , ако не знае или няма желание просто отминава.


Този пост е редактиран от me6: 23 ноември 2017 - 14:06


#14 yamaha

yamaha

    Пристрастен

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 711 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:студио

Публикувано 23 ноември 2017 - 17:04

Чакай малко сега, ние дискусията си я прегледахме, но защо и ти не направиш същото? Пуснал си въпрос и веднага във втория пост обясняваш как вече си си решил проблема и дори го даваш като решение за другите, така че от там нататък ние разсъждаваме само върху това, което си написал във втория пост, а така написано, то е доста смущаващо...

 

P.S. И да - докачлив си и това се вижда даже и в последния ти пост. Ние знаем как се маха брум, но явно ти държиш да се оправяш сам. :ph34r:


Този пост е редактиран от yamaha: 23 ноември 2017 - 17:06


#15 Лими

Лими

    Heavy безПристрастен

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2185 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София
  • Инструмент:Акуст. и ел китари, вокал

Публикувано 23 ноември 2017 - 19:39

:excl: Понеже никъде до тук не се спомена за бластер оръжието "фазомер", то аз стигам до следното заключение. Ако :ph34r: МИ6 не е използвал бластера - фазомер :butcher:  то няма как да разбере къде е фазата(освен ако за радост на  КГБ не бръкне с пръст :wacko:)  и предполагам, че за негов късмет е изолирал не фазата а нулевият пин на щепсела, което би довело до изолиране на масата, а нулата да си "тече" по ширмовката на кабелите. При това положение брум може и да изчезне, но ако обърне щепсела обратно, то и захранването на тайнственият ТАСКАМ ще изчезне, освен ако при тези манипулации не се е прокъсала въпросната изолация.

Най-вероятно точно това е направил :ph34r: МИ6 и опасността от КГБ(Кретенска Гибелна Беля) отпада. :happy: :bravo:

Съвет - вместо горните манипулации да се използва малък  разклонител без нулеви странични клеми - не шуко! http://www.praktiker...О-STNB/p/472920


Този пост е редактиран от Лими: 23 ноември 2017 - 19:58

Няма по-красива музика от изсвирената и изпята с талантлива човешка ръка и уста, с минимум компютърни подправки(преебавки)
Мои Видео уроци с Ак. китара , Yakety Axe My FusionRock Есенна импресия





0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни