Sign in to follow this
Followers
0
-
Similar Content
-
By Vasil Belezhkov
https://www.youtube.com/playlist?list=PL6UJ7eDBcXcANGBteDQjTEVDDD8mOi3qc
Сюита "Родни пътеки" за кавал и симфоничен оркестър е един своеобразен музикален разказ за пътуването на млад тракийски кавалджия из различни фолклорни области на България. Солистът Кирил Бележков тази година (2018) защити успешно своята докторска дисертация в област "Музикология", а съществена част от нея бяха именно пътуванията му до старите майстори-свирачи от различни краища на страната ни и изследването на характерните за тях орнаменти и похвати на свирене. И тъй като един докторски научен труд не е нещо, което всеки би прочел, композиторът Васил Бележков разказва тази приказка за пътуванията на своя брат чрез езика на симфоничната музика. Сюитата е от 7 части и в някои от тях ще откриете стари народни обичаи, свързани тясно с инструмента кавал, които са изключително редки в днешно време и почти са изчезнали. Написана е за около 8 дни в края на месец юли 2018 г. и с нея авторът се класира за финала на 18-ти "Международен конкурс за композиране на симфонично произведение в 7/8", създаден и организиран от д-р Георги Лазаров и неговата фондация "Св. Георги".
-
By kill em all
В момента съставът се състои от: барабани,бас,ритъм и соло китара.
За повече информация:0883407402
-
By savov
С малко закъснение и по традиция да пусна тема и за новия сезон... пък на който му е интересно да пише и споделя интересни моменти, че и аз вече не ги следя много много...
От мен... търновското присъствие (до момента):
Мария Димова
Яница Русева
Ирена Куцарова
-
By positive
Здравейте, приятели.
Представяме ви първото ни официално видео към първата ни официална студийно реализирана песен - "Излъжи ме".
Започнахме през пролетта на 2014 година. Първоначално с китаристът и вокал на блус рок групата Блус Трафик - Божидар Банов - Порто,
но няколко месеца по-късно, поради многото ангажименти на Порто с Блус Трафик, неговото място зае Звезделин Харизанов.
Стилът, около който гравитираме е нещо като пост алтърнатив прогресив пънк хард рок. :)
В клипа участват Стефан Щерев, Тодор Доцев, Яна Лазарова, Кристина Дъскотлиева и много други.
Режисьор е Янчо Янчев.
Текстът на "Излъжи ме" е на Андрей Филчев, музиката е на Янчо Янчев, а аранжиментът е на групата.
Песента и видеото вече могат да се намерят в повечето он лайн платформи за споделяне на музика.
В момента се подготвяме за участия насам натам и за турне в страната през пролетта.
На финалната права е и студиен запис на втора песен по текст на Еми Цветкова.
Пипилота:
Звезделин Харизанов - соло китара
Мирослав Миронов - пиано
Свилен Манчев - барабани
Александър Димитров - бас
Янчо Янчев - вокали/китара
Енжой
-
By Piano Live Club Play
Здравейте,
Пиано бар Piano Live Club Play се намира в центъра на старата столица Велико Търново. В тази тема, ще се опитаме да актуализираме информацията за участията на гост изпълнителите при нас..
-