Jump to content
Българският форум за музиканти

Вредни навици


Black*Sabbath

Recommended Posts

Eдинствените ми вредни навици ми пречат на бързото свирене. По често свиря с перце и не редувам надолу - нагоре - надолу - нагоре и т.н. ами свиря само от горе на долу. А когато свиря с пръсти много рядко използвам трети пръст и често когато свиря два пъти една и съща нота свиря с един и същи пръст. : )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 50
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Про4етох във важните теми 4е всеки когато се у4и сам има опастност да придобие вредни навици които в последтвие ще му струват много.Бихте ли споделили кои са вредните навици от които самите вие сте си изпатили.Имам един въпрос също така.Когато свиря нещо в същото време си го тананикам на ум и там когато спира вси4ко и се ударят 4инелите например примерно си поемам дъх или издишам.Това грешно ли е ?

[/

ако не спазваш правилна постановка...може да придобиеш тендовагинит, което е доста опасно...също така трябва да внимаваш,защото макар и малко историятапознава и случаи на хора,които имат проблеми с гръбначният стълб при неправилно стоене,найвече седнал...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора...помогнете,имам един проблем.От няколко дни забелязвам 4е не винаги редувам пръстите.Това фатално ли е?От 2 дни някъде съм запо4нал вси4ко от на4ало...всяка 1 песен която свиря я по4вам от на4ало с цел да не си бъркам пръстите,но като гледам концерти на някой групи виждам 4е и там басистите не винаги редуват пръстите.

Не се шашкаи,брато!!!Важно еда редува6 прастите,когато свириш 8/мини,16/тини,32/рини :cheers2: .А другите траиности ги свири ако искаш с големиат пръст на крака!!!!!имам предвид цели ноти 2/рини,4/тини. :rocker:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с "тихото свирене" е доста добра забележка !

Най- обичам басисти, хванали инструмента преди месец, да ми обясняват как "баса трябва да се гали"! Айде нема нужда! Баса е много динамичен инструмент (от една страна), и все пак е част от ритъм- секцията (от друга страна). Като почнеш да го галиш, и оставяш барабаниста сам. А барабаниста е нежно създание, трябва да се пази от "шумящи" цялоспектърни инструменти - китари и клавири.:-D Затова - здраво дърпане !!! След няколко години динамично свирене, всеки ще разбере кога да гали баса и кога да го бие. Тоя усет се развива със свирене, не с четене по форуми.

 

От същата гледна точка пък, аз лично редовно правя една друга грешка - допускам струните да ми "чаткат" по праговете. Принципно, ако го правиш нарочно, може да е добър ефект, но при мен се получава неволно, и то чат-пат, което направо си звучи като грешка. Причината за тия "чукания" е не толкова силното дърпане, колкото грешна посока на дърпането - трябва да е в равнината на фингърборда, а не перпендикулярно на нея. То това не е голяма философия, ако седиш на стол и внимаваш, но на сцена, докато се въртиш и скачаш, си е проблем.

Затова отскоро си свиря вкъщи без да се включвам - знам си партията, не искам да я чувам, следя си дърпанията да не се появява дрънчене в праговете... Полезно е като упражнение. ;-)

 

Ако някой има опит с ефекти за изравняване на динамиката (срещу случайни по- силни дърпания) - моля да сподели...

Аз мисля/компресор лимитер

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Благодаря, ама гледайте датите, моля !!! От април миналата година до сега мина маса време- взех си компресор/лимитер и вече свикнах без него ! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вредният навик е да спреш да се упражняваш. Няколко пъти съм зарязвал талпата да прашасва, просто щот бандата се разпадаше и се сдухвах. Най-дългият период бе за 4 години - груба грешка. Никога няма да наваксам това, което можех тогава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.