Jump to content
Българският форум за музиканти

Gibson загиват... поне според Bill Kelliher


Baby Thomas

Recommended Posts

Да, Carvin преди 2-3 години се разделиха на две - Carvin Guitars & Carvin Audio.

 

Първата се занимава с китаростроене, пуснаха много модели (вече повечето) с първото име на фирмата Kiesel. Предполагам, че скоро изобщо няма да съществува марката Carvin. Там шеф е Джеф Кисел, който заедно с баща си (последният вече не толкова) ръководи фирмата и се занимава и с дизайн и дори произвежда самия той.

 

Carvin Audio се занимава(ха) с китарни/бас ампове, колони, РА. Имат нелоши китарни ампове, Made In USA все пак - V3, Legacy, и доста други. Повечето са с ЕЛ84 за съжаление, инак досега да бях купил някой. Там собственици са чичо/леля/етц. на Джеф Кисел, малко шуробаджанащина е (по-скоро семеен бизнес). Преди години са имали доста силни имена ендорсъри - Ерик Клептън, Франк Заппа, Стив Вай (той и досега е). Но вече не са толкова силни. Продават през сайта си, но имат и някакъв ретро (според някои) бизнес модел с разпращане на каталози и поръчка по пощата с попълване на заявки (!?!?!?). Явно това е част от причината за приключване на дейността им. Ху ноуз...

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карвин не са преминавали в други ръце.

The Carvin Corp. was founded in Los Angeles in 1946 by Lowell "L.C." Kiesel, who died here in 2010 at the age of 94. Carvin moved to Valley Center in 1968.

2015 - San Diego’s oldest and largest manufacturer of electric guitars, amplifiers and professional concert audio equipment, is splitting into two.

Както каза Бейби Томас - семеен бизнес.

И починалият Лоуел е бил с акъла си и измисли красивото име Карвин.

А 2015, са делят на две, Карвин остава за аудио и китарните апаратури, а китарите Кисел - напомня ми за едни вкусни десерти кисели. Определено бих предпочел надпис Карвин пред кисел.

Споменетите трима не са единствените големи имена свирили с инструментите на Карвин.

Джейсън Бейкър, Марти Фридман, Крейг Чакико(ако така се произнася), Алекс Лайфсън, Сестрите от Харт, Алан Холдсъурт, Франк Гамбали, Джой Тафола и тн.

 

Каталожната търговия на фирмата е откакто тя съществува и е традиция.

За някои може да е странно такъв вид търговия ( нехарактерен за Бг), но това е същността на фирмата.

Може би към днешна дата този бизнес модел да е неефективен, но аз не мога да си представя Карвин да се откаже от него и дано я спасят. А и да върнат хубавото име на китарите, киселите ги предпочитам леко охладени и с круши.

 

V3 - e ok. Като го изкараха на пазара, беше като спейс шатъл, (сега вече ампове с над 20 врътки има доста).

На Стив Вай Карвин амповете. 

Стив започна със серията Х. ( под влияние на Запа, баща и син , които също са Х юзъри, включително и аз - да се изфукам)

После му направиха Легъсито

и накрая един тенекиен боклук.

Първите ми звучат най-добре и универсално.

Легъсито си е ок само за Вай и Ац-Дц звуци (според мен).

И тенекето- не става за нищо ( пак според мен).

Редактирано от TONY
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@TONY

 

Никой не е казал, че са преминавали в други ръце. След дядото фирмата (преди да се раздели) е на няколкото му деца. Карвин Гитарс, които се отделиха, е на единия му син + внука, Карвин Аудио остава на другите деца. Все си е в семейството. Вече дали и колко се обичат и т.н. - не е ясно. Но Джеф е казвал, че са имали различия във вижданията как трябва да върви копанията. Предполагам има общо с модела за предлагане/продаване/каталозите и т.н. Той смени БАЯ неща и насочи нещата в доста различна посока. За мое съжаление повечето нови модели са куци, а старите яки 1 по 1 ги спират.

 

Изброените трима юзъри (Клептън/Запа/Вай) са за усилвателите Карвин, което имаше общо с факта, че Карвин Аудио приключват бизнеса си. Къде намеси китарните потребители и защо - не ми е ясно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато ти омръзне, моля, питай първо мен, пък ако се разберем за цената. Тази китара съм склонен да сложа в ъгъла и само да съзерцавам. Пък и щом Адъм Джоунз е изсвирил почти всичко туулско на подобна, как човек да не и се радва? :)

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От горната статия:

https://www.thestreet.com/story/14280618/1/gibson-guitar-may-default-if-company-can-t-refinance-its-debt.html

Не особено оптимистично, но това не значи, че ще умрат, нито че утре Гибсъните рязко ще станат по 10 лв.

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никой не говори,че ще станат по 10 лева.За мен за парите на най обикновен Гибсън може да се купи нещо къде,къде.Тук въобще не става въпрос за кисело грозде.Градивно би били Мелоди мейкър е повече от....,студио е повече от....,стандарт е повече от...,къстъм Няма нужда там всеки си е платил.И ако не се вгледат в конкуренцията продажбите им ще се свият доста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали знаете, ама нещо като е малко по-света му се вдига цената, така че ако загине Гибсъна, няма да поевтинее B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Красотата е в очите на притежателя, допълвам и на кандидат притежателя.

Видя се, че някои си примират по силвърбърст,  аз бих предпочел табако, ембър, ред бърст и тн.

Зависи кой с какви очи гледа, на един му харесва едно, на друг - друго, отделно от самият вкус,

се наслагва, че сме видели еди кой си наш любимец, да свири с еди какво си.

И то става в пъти по-желано, спрямо ако идолът Х не свиреше с него.

 

Да се върна към Мастодон, изгледах внимателно един клип,  сериозни ритмовки, яко соло.

Не харесах обаче пеенето и на двамата. Не ме кефи такова пеене, макар, че парчето донякъде напомняше Саундгардън, пък харесвам Крис Корнел. Така, че едни ще харесват бандата, други не, въпреки, че свирят яко.

 

Ако пък се случи Гибсън да фалират, гаранция, че някой ще им купи бизнеса, но как ще ще го развие, не сме ясновидци.

Това вече се е случвало с Фендер.

По интересен е въпроса, децата, които сега са на 10 години, дали след няколко години ще искат да хващат китари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.