Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за закупуване на синтезатор


Vlad

Recommended Posts

Необходим ми е клавир за учебни цели. Ограничението ми е 400 лева. Иска ми се да има миди ин-аут и по възможност активна клавиатура. Налага се да взема и фактура, което като че изключва втората употреба, но ако има крайно изгодни предложения - ще преговарям с ръководството ми. София.

Очаквам вашите съвети към какво, кого и къде да се насоча!

 

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей Влад, така както описваш нещата, мисля, че единствената свирка, която може да си купиш е YAMAHA 303 или 203 от Техномаркета.

Има някакви миди изходи, май има и USB, но няма нито пълен сикунесер нито пълно миди (до 6 трака, до колкото ми е известно) - Въобще, това е свирка за вкъщи, да се радват децата на нея... Лошото е, че за 400 лева , не можеш да си купиш качествено нещо, дори 2 ръка :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, знам, че 400 лв. не е цена за професионален инструмент. В къщи си имам перфектно пиано, синтезаторът ми е необходим за училището, в което преподавам. Изискванията не са големи - трябва да става за разпяване и за акомпанимент на "веселите гарги":)

 

В сайта на технополис гледам някакви свирки касио, които също ми звучат прилично за целта, но използвам предимно акустични инструменти и не мога да се ориентирам добре в електрическите...

 

п.п.

В сайта на технополис няма споменатите модели.

Редактирано от Vlad
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

гледам някакви свирки касио, които също ми звучат прилично за целта

пПо моето скромно мнение Касио не звучат прилично за никаква цел :):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Vlad за тази цена нов синт можеш само Касио да вземеш, който да вади звук към който да се разпяват учениците ти и може да послужи за акомпанимент. За учебни цели е идеално.... до момента в който не го изнесеш на сцена. Преди време беше разпитвал за акустично пиано.... отказа ли се?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах възможност да посвиря пробно (от чисто любопитство ) на casio i yamaha точно за цена около 400 лв в мегазин ,според мен yamaha-та има по добро звучене .

Като самоучител също има доста екстри а и след като става дума за пиано там също звука ми се стори по добър .

За тези цели трябва да върши работа .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

гледам някакви свирки касио, които също ми звучат прилично за целта

пПо моето скромно мнение Касио не звучат прилично за никаква цел :greenball::greenangel:

Е, недей така, Дорчестър, Касиото също си има хубави страни, вярно че не е за сцена (колкото и да съм драпала за да стане), но все пак е доволно и е за предпочитание пред...нищо. За ямахата - ами малките свирки имат много гадно пиано ефект, само това мога да кажа...

Редактирано от Aiel
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Vlad, Преди време беше разпитвал за акустично пиано.... отказа ли се?

 

Не, че съм се отказал - отказаха ме от администрацията. Когато намерих пиано - "нямаме пари" Сега пък - зор, " търси, че от инспектората ще ни накажат"... Ама по тоя начин аз се злепоставям пред хората, с които преговарям. Затова реших да им взема един синтезатор и да се оправят.

Насочвам се към Ямаха я не маха и така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Касиото също си има хубави страни

Правилно, няма спор.

 

Навремето имах и аз едно Casio, aама всяка следваща свирка имаше просто повече хубави страни.

 

Само не искам някого да засегна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да се поправя - може би съм объркал Техномаркета с Технополиса.

Отиди в сградата, която се намира ДО Метро 1 в София, както и да се казва фирмата (Техномаркет или Технополис) най - навътре има щанд на музикални иструменти, продават се 2 модела нисък клас ЯМАХИ, цените са им до 400 лева и на 2 те, освен това може да си я чуеш и да посвириш на нея.

Поздрави,

Митко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Здрасти Vlad,аз съм съвсем пресен в този сайт,даже се регистрирах само защото случайно попаднах на твоята обява по-горе.Та да си дойдем на въпроса.Аз си купих синтезатор,който съвпада с това което ти търсиш,но се оказа че не ми трябва :happy: и сега го продавам.Зех го на изплащане и още не съм го изплатил общо взето си стои на стойката вкъщи без много много да съм го пипал :dance: цената която обявяваш е точно толкова колкото ми трябва единственото което не мога да ти осигуря е фактура.Зех го от Технополис модела е Yamaha E313 даже незнам какво съдържа но основните неща,който ти трябват ги има.Изглежда ето така: http://www.yamaha-europe.com/yamaha_europe...E313/index.html

Сега забелязах,че малко съм позакаснял с отговора,но все пак ако някой има нужда :)

 

Пловдив

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...
Отговорено (Редактирано)

Здравейте! Аз тепърва започвам да свиря на пиано, но лятото нямам възможност да ходя на уроци и търся нещо добро но не много скъпо -като за начинаещи. Много ще съм ви благодарна ако ми дадете някой съвет.

Четох в други теми за Yamaha Psr E213 и Psr E313 гледах и клипче на Yamaha и ми се сториха добре.

Редактирано от jon4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.