Jump to content
Българският форум за музиканти

Перца за акустична китара!


81.slash

Recommended Posts

Здравейте! Някой знае ли по- издръжлив аналог на Dunlop Tortex III Riffle? Свиря на акустична китара в едно трио и като имаме участие и чисто ново перце се заобля доста доволно на върха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, знае! Dunlop ultex sharp - 2mm

Колкото е по-дебело перото, толкова по-бавно се изхабява и толкова по-мощно звънлив тон възпроизвежда. На акустична китара не се свири с хилави перца, както на електрическа.

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От пластмасовите еднодневки Ултекс са най-издръжливи.

 

Оттам насетне могат да се пробват "по-екзотични" неща като каменни, метални, Блу чипс и какви ли още не скъпотии. Аз вече 10-тина години жуля с две от ахат и нямат и микрон износване. Но някои се дразнели на "кликането". Както на някои им се хлъзгали Еликсир струните. Хора всякакви, трябва си проба.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно това си мислех да пробвам и аз, каменно перце. За съжаление ултекс шарп няма в размер(дебелина), който ми харесва на мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво е да се свири с по-дебели перца но зависи дали му е удобно на китариста.Примерно лично при мен за акустична китара над 1.0мм. при бърз ритъм не ми е удобно,измества ми се перцето може и да го изтърва.Всеки трябва да опита различни размери перца и да прецени за себе си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много зависи какъв е стилът на свирене. Ако са основно  акорди, по тънките перца са по добри заради равномерната атака на всички струни. С дебело перце още при атаката на басовите струни, перцето се връща назад като откат и при следващите струни в хода на перцето, атаката е по малка.

Ако се свири сола, дебело перце, най добре със заоблени ъгълчета . В крайна сметка обаче всеки си има вкус. При акустичната китара перцето се усеща много във звука , затова е важно всеки да си намери своето. Аз пък лично харесвам най много пръсти с нокти :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.