Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с ямаха пср 900с


kiko86call

Recommended Posts

Здравейте наскоро си купих една  yamaha psr 900s в момента на покупката (втора ръка)  всичко беше ок. От няколко дни имам следния проблем когато го включа дисплея си светва и започва да зарежда но останалата част от бутоните ( абсолютно всички) ритъм, гласове, стилове, просто всички не работят.самите клавиши на пианото си работят с grand poiano напълно нормално но до там не мога да пусна абсолютно нищо копчето за усилване и пичконтролерите  също си работят. Понякога при включване отново започват да работят но като започна да избирам стилове или гласове или въобще да свиря сама започва да си сменя гласовете..... а по някога си работи напълно нормално ...

 в градът в който живея няма или поне аз не познавам някой който да се наеме за сервиз а не ми се праща по куриери

Моля някой ако има някаква идея от какво може да се получава така да ми пише

Благодаря Ви предварително

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега забелязах, че в самата тема си писал 900s, значи най-вероятно имаш предвид S900 и понеже напоследък влизам рядко във форума, ще се опитам да ти дам някакъв съвет, че не знам кога пак ще влезна.

Ако не е някакъв скрит дефект, който се е проявил впоследствие, най-вероятно нещо се е бъгнала я след токов удар или друга подобна причина. Първоначално може да се опиташ да я ресетнеш като при изключено състояние натиснеш най-дясното "до" (за последния клавиш 'до' става дума) и докато го държиш натиснат, включваш и самия клавир - така ще ресетнеш всички системни функции до "заводското" им състояние. Ако не помогне, опитай се да вкараш и изкараш няколко пъти с жак там, където се включват двата педала (отзад до миди-тата), защото ако нещо по пластините вътре е опряло и правят контакт е възможно да дава подобни неща, които описваш. Ако и това не помогне, като предпоследна стъпка би могъл да си изтеглиш от сайта на Yamaha последния фърмуер и да ъпдейтнеш твоя. А последната стъпка мисля, че сам я знаеш - сервиз. Това поне се сещам на първо четене, ако някой друг се сети още нещо - да пише. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да "Пристрастен'' точно за S 900 става въпрос. Опитах да рестна по дефолт нищо без ефрект с фърмуера зациклих просто защото бутона който се използва ако не се лъжа това е старт /стоп не работи и няма как да влезна в режим на инсталация.Явно нещата отиват към сервиз

Моля за препоръки за сервиз

Благодаря предварително :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.