Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за ел. китара около 1000 евро


apoplexia

Recommended Posts

Здравейте.

 

Първо ще дам малко предистория, за да има смисъл темата.

Искам да си набавя нов инструмент. До момента съм ползвал едно ръчно правено подобие на китара, имам и нисък клас Yamaha. И двете са в България (живея в момента във Финландия). Използвах едно комбо усилвател недоразумение на Берингер.  Имам в наличност акустична Yamaha тук, приличен модел.

Проблемът е следният: поради големите разстояния тук, имам достъп само до един магазин, и там изборът е малко ограничен. Вариант е покупка по интернет. Разбира се, никой не може да каже какво най-добре пасва в ръката, но имам няколко питания. Стилът музика е метъл, т.е. humbuckers. Определено фиксиран мост, тремоло и Floyd не са необходими.

 

Бихте ли дали съвет какво да пробвам в магазина, ако е налично? Изчетох много теми във форума, но не намерих отговор на търсенето си.

Евентуално, какво бих могъл да гледам при поръчка онлайн?

 

За момента, бих се спрял на модели на Ibanez, Jackson, ESP.

 

Ако имате време и желание, ще оценя труда и усилията Ви да ми помогнете!

 

Имам нужда от време да се запозная с терминологията на фински, такъв език е няма друг, кошмарен е!

 

Усмихнат ден :)

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих ти препоръчал Esp Ltd Ec-1000, класически избор за металяги с привкус към класическите форми. Има я с EMG-та, Seymor Duncan, Dimarzio адаптри и като цяло няма да сбъркаш с нея. В общи линии е "метъл" вариант на Лес Пол. Разгледай и вариантите на Schecter в този клас. Може да влезеш в thomann.de и да разгледаш, имат от пиле мляко.

Ако кажеш дали този бюджет е само за китара без усилвател и ефекти ще ни улесниш в предлагането на конкретни модели.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добро утро.

 

Бюджетът е само за китара.

Усилвател ще е нещо малко,като за панелка и непредсказуеми съседи :)

 

Успешна седмица!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз преди 2-3 години отделих един такъв бюджет, като твоя, и си взех LTD H-1001. Имах възможност да пробвам китарата на място преди да си поръчам онлайн. Но като цяло се бях ориентирал към много близки една до друга китари, и всички бяха от тази марка. Просто знаех какво искам, и направих покупката смело, без да питам. И все още, за мен, това е най-добрата китара на която съм свирил. Просто нацелих точно това от което имах нужда. А като изработка, просто нямам никакви забележки.

Някои пък, тази китара може да не ги впечатли с нищо. И за това ще ти кажа следното: отдели си време, и ако трябва, хващай влака, и отивай някъде където можеш да пробваш. Явно имаш нужда да намериш сам какво ти харесва. Ние това не можем да ти кажем, можем да ти кажем на нас какво ни харесва... Китара за метъл, с фиксиран мост и двойни адаптери, е толкова общо понятие, че може би определя половината от китарите на пазара. Тези марки Ibanez, Jackson, ESP, на снимки може да изглеждат еднакви, но на допир се усеща много ясно кое какво е, особено Ibanez се различават малко повечко според мен, като усещане в ръцете. Свирил съм на не една китара и от трите марки... Няма да намериш отговор във форумите, трябва сам да си го намериш. И като го намериш ще си е заслужавало търсенето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен за тоя бюджет може да си намериш истинско ЕСП,не ЛТД,истински Айбанец и т.н.В скандинавските страни тези китари не са лукс.Ако държиш да е нова вече ще е Корея,Китай,Индонезия назависимо какво пише на хедстока.Досега обаче не съм виждал кофти китара за 2 хилки.ЕС1000 пълна дебелина делукс с ЕМГ е може би най доброто на пазара за тея пари.Може да пробваш и някой ефтим гибсън и което си избереш и ти е удобно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Ви!

 

Има един магазин сравнително наблизо, събота ще видя какво предлагат на място, че интернет страницата им е малко "скопена".

Наясно съм, че изборът (и удоволствието от него) си остават за мен. Идеята ми беше по-скоро за насоки, да не се лутам из магазина или да разчитам на продавача изцяло (петък вечер тук е вечер за яко пиене). Пък вече , ако опре до онлайн поръчка, има варианти, но пак си остава лутането :)

 

Усмихнат ден :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оглеждай се в ebay и намери местният базар, в скандинавските страни много често излизат хубави ESP Eclipse 1 или 2 за около 1000Е.

Хората там са запознати с марката, тук рядко ще видиш ESP, главно се работи с LTD :>

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте.

Днес ходих до магазина в съседния град и след пробването на поредицса инструменти, се сдобих със следния инструмент (още при първото пипане, вътрешно усетих, че това ще е, идеален за ръката)

 

ESP MM-30

 

Модел от 2015 година, произведен специално за официалния вносител на ESP И LTD за Финландия по случай 30 годишен юбилей, в ограничено количество от 30 бройки.

 

Китарата е оборудвана със Seymour Duncan 59 Model SH-1N при нека, и Seymour Duncan Custom 5 SH-14 при бриджа. 

Neck Through Body.

 

Заедно с него, в къщи пристигна и кирарно комбо Boss Katana 50, който предвид отстъпката, която ми направиха, си дойде по

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добра е китарата.Със тяло -Елша ,нек-тру ,абаносов фингърборд ,заключващи ключове ,push-pull tone за делене на хъмбъкърите ,кленов топ и т.н.Честито за покупката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за коментарите. Съветите Ви бяха много точни, на място!

Магията за мен се получи, когато хванах "жената" в ръце.

Сигурен съм , всеки един от Вас знае за какво говоря, усещането е неописуемо с думи :)

 

Благодаря Ви!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На главата е изписано LTD, но на местата, където четох, я представят като ЕСП.

Значи си е LTD.

 

Доволен съм много от инструмента на този етап. ЕСП, като истинско такова (сега проверих пак), си започва поне с двоен бюджет.

В един момент ще се намери :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.