Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
me6

Среден клас китари

Recommended Posts

Загледах се в един КОРТ CEC5 NAT кътуей ел. акустична китара . И дъното и страниците ми се струват , че са от шперплат или се лъжа. Някой запознат ли е с материала от който ги правят.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да тук е показано нагледно , само надписа , че е произведен в Китай е притеснителен. Въпреки , че китайците като народ мисля , че са по-дисциплинирани и отговорни в работата си от нас.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Огромна част от всички китари по света са произведени в Китай. Притеснително - не. Ако може обаче да не е произведена в Китай а Корея или Япония, по добре.

Ако ще е китайка акустична по добре Уолдън. Аз моята гледна точка към акустичните съм я писал многократно, няма нужда да я повтарям и тук - купувайте българското :))

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не знам дали някой е пробвал акустичните Washburn-и, но за цената на която се предлагат изработка и материалите които са вложение в тях за мен са ТОП. Макар,че среден клас май по-трудно може да се намери в България по-скоро на където прадават са в ниския или от ниските нива на средния :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Пробвали сме акустични Уошбърни още преди около 20 години. Аз лично винаги бих предпочел Ямаха , Кремона ( 100%) или дори Walden.  Ако реша че Кремоната не ми харесва , бих си взел Такамине от 80те. Аз лично не съм пипал среден или висок клас Уошбърн, а ниските са ребрандирани китайски китари. Иначе за парите си са ок. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

... ме5.. подведе хората тук..... с елАкустична...

тази конкретно е с найлонови струни и малко по- тесен гриф, и не е прав(като на класическа), "сглобката" е на 14-15 прагче

има trustRod

 

имам таказа затова така смело коментирам....

проблема и беше, че "ekшъна" и беше твърде висок за моя вкус

коригирах го като същевременно смених магаренцето с такова от кокал и запазих радиуса с който беше

 

бих казал идеална за парите .. а и нуждите който мислех че имам

Share this post


Link to post
Share on other sites

Тръс род, на китара с найлонови струни?

Share this post


Link to post
Share on other sites

... уви... не че е лошо де....

главата е различна...(sloted), малко е по- широк грифа 45мм/42мм, захващането на струните (найлон/pin-ове за металните струни) и cec5 e с повече прагче(22, другата не си спомням колко беше може би 21)

 

иначе останалото е същото като за Cort SFX series

имам ги и 2те затова както казах коментирам смело.....  (ползвам ги с един и същи "оригинален" куфар за тази форма)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Принципът е следния:

Ако пише top : spruce, cedar и т.н това означава, че е ламинирана плоскост. Тоест смърчът и кедърът са само ламинат върху някаква плоскост от пресовани частици.

Ако пише : solid spruce , solid cedar, solid ..etc. тогава можеш да си сигурен че е направено от описания дървен материал.

Не знам какъв ценови клас е китарата която си избрал, но китарите изработени от "солид" материал започват от 350-400 евро нагоре. Ако гледаме китари за под 500 евро и аз лично бих се обърнал към Yamaha или Walden. Едно време бях пробвал няколко електро акустични Уошбърна и от 4 китари само една ставаше. И не а защото беше по-скъпа, а просто една конкретна беше изработена по-добре.

Edited by DaftFunk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Само бих искал да добавя нещо, което често е забравяно. Електроакустична китара без специфичен усилвател за акустична китара не звучи. Поне не и в ситуация за свирене на живо - не става да е директно в пулта или в усилвателя за електрическа китара.

Така че ако планирате свирене  с тази китара на живо озвучена , е хубаво да се отделят и някакви пари за съвсем базисен усилвател за акустични китари, буквално какъвто и да е. Естествено колкото по хубав толкова по добре - неведнъж ми се случвало непретенциозни акустични китари включени в АЕР-а , да почнат да звучат съвсем различно...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Абсолютно вярно!

 

Като леко компромисен вариант може в пулта след някакъв преамп/процесор. Аз използвам ТС Джи Мейджър 2, от който има компресор и лек ривърб + хорус или дилей на някои пресети. Но с амп си е друго. AER не съм пипал, но примерно Фишман Лаудбокс добре обаждат!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Съгласен съм, компромисен вариант е поне ДИ бокс или някакъв ефект или процесор с еквилайзер - че пиезото "квака" доста неприятно понякога.

 

Прегледах усилвателите в известен немски сайт, има Фендер Акустасоник за 300 лева....

 

Към по горния коментар, изцяло масивни китари, като изключим Кремона, започват от 1000 евро. И звучат различно, но това е друга тема

Аз лично съм приятно изненадан от Винтидж акустичните, прилични бюджетни модели са.

Share this post


Link to post
Share on other sites

И аз в тази връзка моля за менение относно двете китари към които съм се насочил.

Изискването ми при търсенето беше: солид спрюс топ - натурал финиш / без бърстове и оцветявания/, що годе свястна електроника и удобен гриф/  Относно звука: предпочитам добре изразени среди и без прекалено силно изразени високи честоти. Тоест да не звънти много както правят Фендерите от CD сериите.

Идвете китари са ентри левел клонящи към мид рейндж.

ето линкове :

http://www.musicworld.bg/bg/m_300000/i_60275/YAMAHA_GUITARS_FGX800_C_Natural.html

 

http://www.musicworld.bg/bg/m_3770000/i_56297/Takamine_GD51CE_NAT.html

Мерси за коментара предварително!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ямахата не съм я пипал , но новото производство на Такамин е далеч от старото японско такова. Бтв, в същия магазин са докарали акустични Хагстрьом, аз съм доста изненадан от качеството, изглеждат като по скъпи китари и звучат прилично.

 

Пак да се повторя, каквато и да е електроника, трябва си усилвател за нея. Хубава електроника - в пулта - тц.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.