Jump to content
Българският форум за музиканти

Активни и пасивни колони-едновременно в миксера


Teo 1

Recommended Posts

Здравейте,

мисля да използвам и включа  едновременно активни и пасивни тонколони към power mixer Yamaha, миксер с вградени усилватели /стъпала/.. Питам предварително, да не направя грешка..За пасивните колони е ясно, но активните колони има два варианта да ги включа от изходите  на миксера, горе в дясно- дали от "ST OUT",.......или от изхода "ST SUB OUT”. По упътване на  изхода ги дават ,че може да се свърже с активни колони / там е дадено  свързване първо в усилвател,после    в колона/. Кой е правилния вариант, за да не натоварвам рисковано мискера и активните тонколони ?

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... дали от "ST OUT",.......или от изхода "ST SUB OUT”....

 

В която и двойка да ги включиш, няма да сбъркаш - и двата чифта са с еднакви параметри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако споделиш точния модел на миксера, със сигурност е написано в упътването му, но така както са означени "ST OUT" би трябвало да е централен изход, който да извежда тончестотен сигнал от всичките му възможни входове (XLR, 1/4" jacks, RCA...) , докато "ST SUB OUT" извежда тончестотен сигнал само от онези входове, които са пренасочени към суб-групите на миксера. Иначе претоварване не би трябвало да възникне, ако си спазил работните режими  по отношение съпротивлението на пасивните колони спрямо power mixer-а, колкото до активните колони е важно единствено да подаваш достатъчно силен като ниво сигнал, който да не навлиза в зоната на изкривяването спрямо индикаторите и разбира се да няма чуваемо такова. На твое място бих направил сравнение между тях с еднакъв източник на сигнал и бих избрал изходите, чиято честотна картина е по-линейна чуваемо според субективната ми преценка.

Редактирано от Koobenot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента нямам подръка пауър миксер на Ямаха, но навремето съм работил няколко пъти с такъв и там Sterеo sub out беше просто дублаж на на основния стерео изход, като служеше най-вече за връзка към втори миксер, активни колони или други подобни ситуации и затова му казах, че все тая коя двойка изходи ще ползва - даже при добро желание ако иска може и от aux send-овете да ги захрани. :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.