Към съдържанието


Снимка

Cubase AI 8


  • Please log in to reply
8 отговора на тази тема

#1 Teo 1

Teo 1

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 37 Мнения:
  • Инструмент:keyboard

Публикувано 31 юли 2017 - 11:48

Здравейте,
наскоро си купих един малък пулт Yamaha MG10, много удобен и практичен пулт, и с него ми се предостави възможността  да си изтегля и регистрирам Cubase AI 8, като ми дава възможност  да използвам пулта  като звукова карта (24-bit / 192kHz) към лап-топа  Обаче като си  я  инсталирах,установих,че тази програма сериозно надценява моите познания и възможности. Може ли някой да ме насочи от къде   да си потърся учебник, или упътване за тази програма. И под-въпроса е дали е удачно  да се учи, след като нямам намерение да отварям звукозаписно студио, а ще се опитам да си запиша няколко собствени песни /не  че имам какво толкова да кажа на света/. Дали не е по-добре  да си инстаирам и науча старата добра Adobe Audition 1.5.... или Sound Forge -там нещата са по-предсказуеми, разбираеми.мисля да си запиша с клавира от миди файлове акомпанимента, и да си запиша след това пеенето....или и двете заедно, ако не е много дилетанско.Да направя запис  с  умерено качество,

Благодаря Ви за мненията-поздрави !



#2 musicman

musicman

    мракобесник

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 6781 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София
  • Инструмент:Китара

Публикувано 31 юли 2017 - 12:06

Учебници можеш да потърсиш в Гугъл.

Видео уроци в YouTube.

Дали е удачно да се учи - зависи от човека. Ако можеш да свършиш работа без да учиш - не учи. Аз лично за да направя нещо (каквото и да било) трябва да се науча първо.

И в този ред на мисли - учи което ти е по-лесно.

 

 

Ако събера 10 лайка, затварям темата. :)


People who complain about problems don't change the world. People who fix problems do!

#3 presly

presly

    вдетиняващ се дЪртанян

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1203 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София
  • Инструмент:китара, мишпулт, компютър

Публикувано 31 юли 2017 - 13:10

Нито Адобе Аудишън, нито Форджа поддържат MIDI...

А Форджа няма многоканален вариант :)


Този пост е редактиран от presly: 31 юли 2017 - 13:10

Life sucks. Make it swallow.

#4 Teo 1

Teo 1

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 37 Мнения:
  • Инструмент:keyboard

Публикувано 31 юли 2017 - 18:00

Има ли "среден"....компромисен вариант ? Има Саунд Фордж 10- ми се видя много удобен , с упътване  за всяка стъпка



#5 patzo

patzo

    Пристрастен

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 627 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София - Кърджали
  • Инструмент:китара, пиано

Публикувано 31 юли 2017 - 18:14

Ако мислиш да пуснеш миди файловете през клавира и просто от изходите на клавира да запишеш аудиото - ще стане и с Adobe Audition-на. После ще си запишеш вокалите или ако има достатъчно канали и заедно ако продпочиташ. Cubase  не е толкова сложна за основни неща - просто си нагласи входовете и изходите - разцъкай я малко ще видиш къде се намират нещата. Аз ползвам Samplitude , най-удобна ми е. 


Този пост е редактиран от patzo: 31 юли 2017 - 18:14


#6 Teo 1

Teo 1

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 37 Мнения:
  • Инструмент:keyboard

Публикувано 01 август 2017 - 23:31

Благодаря   за съветите. Ще пробвам и двата варианта, и с  Adobe Audition , а след това и с Cubase.Понеже съм съвсем в началото на звуковаписването- да попитам, клавира и микрофона директно в звуковата карта ли се включват, или трябва да ги включа  клавира и микрофона  в пулт, и от пулта да се свърже към звуковата карта  на колпютъра ?



#7 yamaha

yamaha

    Пристрастен

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 638 Мнения:

Публикувано 02 август 2017 - 08:59

...да попитам, клавира и микрофона директно в звуковата карта ли се включват, ....

 

Как смяташ да ги включиш заедно в звуковата карата -  с разклонител ли? :hysterical:

 

П.П. Извинявай, просто ми стана смешно...и не пробвай такива схеми на включване. ;)


Този пост е редактиран от yamaha: 02 август 2017 - 08:59


#8 Teo 1

Teo 1

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 37 Мнения:
  • Инструмент:keyboard

Публикувано 02 август 2017 - 09:07

Имах впредвид, едно след  друго. Как е "по учебник"  - интрументите се включват директно в аудио картата, или  се включват   в пулт, и  се записва от изхода на пулта. Върти ми се в главата идеята, да не се ползват виртуни,софтуерни пултове...и да съм много назад с материала.



#9 patzo

patzo

    Пристрастен

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 627 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София - Кърджали
  • Инструмент:китара, пиано

Публикувано 02 август 2017 - 11:24

Ама нали ще използваш пулта - Ямахата като звукова карта. Тогава тази звукова карта на лап-топа ти отпада. То самия пулт ти е звуковата карта. 

 

Цък 






0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни