Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
soundcraft

Помощ за разпознаване на китара

Recommended Posts

Привет на всички! Знам, че във форума има доста капацитети, затова се обръщам предимно към тях, но бих оценил всяко градивно мнение. Както личи от заглавието на темата, нуждая се от всичко, което знаете или предполагате за въпросния инструмент. Имам версия от продавача, но предпочитам да я споделя по - късно, за да няма предубеждения. Инструмента изглежда доста луксозно изработен, много е удобен и звучи убийствено, състоянието му е като току - що излязъл от фабриката, но явно това е било отдавна, защото си личи разликата в цвета под закритите места. Снимки може да разгледате чрез линка по - долу, но при желание ще изпратя лично.

 

http://soundcraft.snimka.bg/arts/no-name-guitar.955317

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз не съм от капацитетите, затова само електрониката и пикгарда отвътре ми приличат на някакъв Squier... толкова виждам :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Чаркокастер!

Защо така мисля:

Джоба на тялото е допълнително напасван към грифа, самото тяло(отворите) са зле фрезовани, което говори за несръчен, домашен, ръчен труд, електрониката е сбирщайн - китайски 5 way swich, японски кондензатор, адаптери(neck; midle) по скоро японски (може и да са от друга част на света), потенциометри(малки, нехарактерни), платката - нова (има на места още найлон).

На пръв поглед и по снимки, всичко говори за сглобявана китара от части, което не я прави лоша, даже напротив.

Имам такива китари, правени с любов и внимание и смея да твърдя никак не отстъпват на брандираните.

За тази друго не мога да кажа. ;)

Edited by ciriljhonson
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Какъв точно е смисъла на темата? Мнение по картинка? Ако ти е удобен и звучи "убийствено", дай на човека не повече 400-450 лв и я взимай. От снимките не виждам да е изработена чак пък луксозно, напасвани са някакви части, къде евтини, къде малко по-скъпи.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Тевтонска мощ:))Ще да е  Lead Star на Musima през шведския период :cheers:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря на ciriljhonson за мнението, аз също предположих, че китарата е "сбирщайн", но ме озадачи факта, че никоя от частите не е брандирана, а обикновено производителите държат да се отбележат на стоката си. Що се отнася до смисъла на темата - не ми се изпада в излишни полемики, помолил съм за "помощ", не за неподходящи въпроси. Инструмента наистина е изработен луксозно, имам добра база за сравнение и достатъчно рутина, между оригиналния ми скъп страт и тази "самоделка" разликата във визията е само в разглобено състояние, а като комфорт на свирене и звук "грозното пате" дори леко(лично мнение) го превъзхожда. Версията на собственика преди продавача била, че инструмента бил купен от производителя на Tokai, което ми звучи вероятно, имайки предвид неколкодневното разглеждане и сравняване на китари от този бранд. Бих се радвал, ако някой евентуален притежател на оригинален инструмент сподели своето виждане. Между другото за пръв път виждам сингли изработени по този начин. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.