Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ за разпознаване на китара


Recommended Posts

Привет на всички! Знам, че във форума има доста капацитети, затова се обръщам предимно към тях, но бих оценил всяко градивно мнение. Както личи от заглавието на темата, нуждая се от всичко, което знаете или предполагате за въпросния инструмент. Имам версия от продавача, но предпочитам да я споделя по - късно, за да няма предубеждения. Инструмента изглежда доста луксозно изработен, много е удобен и звучи убийствено, състоянието му е като току - що излязъл от фабриката, но явно това е било отдавна, защото си личи разликата в цвета под закритите места. Снимки може да разгледате чрез линка по - долу, но при желание ще изпратя лично.

 

http://soundcraft.snimka.bg/arts/no-name-guitar.955317

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не съм от капацитетите, затова само електрониката и пикгарда отвътре ми приличат на някакъв Squier... толкова виждам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Чаркокастер!

Защо така мисля:

Джоба на тялото е допълнително напасван към грифа, самото тяло(отворите) са зле фрезовани, което говори за несръчен, домашен, ръчен труд, електрониката е сбирщайн - китайски 5 way swich, японски кондензатор, адаптери(neck; midle) по скоро японски (може и да са от друга част на света), потенциометри(малки, нехарактерни), платката - нова (има на места още найлон).

На пръв поглед и по снимки, всичко говори за сглобявана китара от части, което не я прави лоша, даже напротив.

Имам такива китари, правени с любов и внимание и смея да твърдя никак не отстъпват на брандираните.

За тази друго не мога да кажа. ;)

Редактирано от ciriljhonson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какъв точно е смисъла на темата? Мнение по картинка? Ако ти е удобен и звучи "убийствено", дай на човека не повече 400-450 лв и я взимай. От снимките не виждам да е изработена чак пък луксозно, напасвани са някакви части, къде евтини, къде малко по-скъпи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на ciriljhonson за мнението, аз също предположих, че китарата е "сбирщайн", но ме озадачи факта, че никоя от частите не е брандирана, а обикновено производителите държат да се отбележат на стоката си. Що се отнася до смисъла на темата - не ми се изпада в излишни полемики, помолил съм за "помощ", не за неподходящи въпроси. Инструмента наистина е изработен луксозно, имам добра база за сравнение и достатъчно рутина, между оригиналния ми скъп страт и тази "самоделка" разликата във визията е само в разглобено състояние, а като комфорт на свирене и звук "грозното пате" дори леко(лично мнение) го превъзхожда. Версията на собственика преди продавача била, че инструмента бил купен от производителя на Tokai, което ми звучи вероятно, имайки предвид неколкодневното разглеждане и сравняване на китари от този бранд. Бих се радвал, ако някой евентуален притежател на оригинален инструмент сподели своето виждане. Между другото за пръв път виждам сингли изработени по този начин. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.