Jump to content
Българският форум за музиканти

Yamaha JR-1 или Fender MA-1


Slide

Recommended Posts

Здравейте!

 

Ще си купувам акустична травел (3/4) китара с метални струни. Спрял съм се на въпрсните два модела. Като звук няма смисъл да ги коментираме много, защото е субективно, а и е по-особен, заради по-малките тела.

Гледам спецификациите им и Ямахата е 540мм мензура, а Фендъра е 592мм.И двете китари са с 43мм нът. 

Топ-а на Ямахата е от смърч, а страните и дъното са от някакво си там меранти (но на сайта им пише, че общо-взето ползват каквото има налично). Фендъра е от агатис и sapele (?). Грифовете и на двете са от нато (от рода на махагон). Общо-взето ми е все тая за дървесината. Въпросът ми е дали някой е пробвал някоя от двете или двете, и как седят в ръцете, екшън и тн. Не намерих и инфо за радиуса на грифовете.

Няма ги налични и съответно не мога да ги пробвам. Мисля, че и при двете марки качествения контрол е на ниво, всяка една Ямаха, която съм виждал, винаги е била топ, дори и в най-нискя им клас. Няма да се изненадам, ако и двете са правени от Корт или пък Самик. Притеснява ме по-късата мензура на Ямахата и разстоянията между позициите.

Ще поръчвам през Musicworld. 

 

Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм пробвал нито едната нито другата , преди месец когато си търсех травел китара също се бях спрял на Ямахата в последствие се отказах заради мненията в Томан , които не са много ласкави за този модел . Поръчах си Harley Benton Custom Line CLGS-10S ,която е с масивен топ от смърч ,но докато нашите направят поръчката тя се изчерпа . Тогава си поръчах Harley Benton DS-10 Mini изцяло от ламинат ,топ от смърч царги и дъно от махагон ,гриф махагон с накладка розово дърво ,мензура 568мм. , нът 43мм. Когато пристигна бях много приятно изненадан от звука и цялостното усещане ,свири се много леко струните са 010-047 качеството на изработка също е на добро ниво , съвсем малко трябваше да пропиля долния край на праговете ,за да не задират полирах ги и китарата стана супер . Онзи ден и сложих мост и нът от кокал звукна осезаемо по-добре . Пиша всичко това ,ако се решиш хвърли и един поглед цената за това ,което получих е смешна 58 евро . Отзивите за тази китара също са на двата полюса , със сигурност трябва и доза късмет за да уцелиш читав инструмент както се случи при мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ами аз игледах доста ревюта, клоня повече към Ямахата. Под ревюта имам предвид клипове. Разликата между това някой да дрънка и да записва с телефона си и презентация, с качествен микрофон е огромна.

Свирил съм на Martin Little lx1e, която се оказа с още по-къса мензура, но пак е 43мм нът и честно казано ми бе ок.

Гледам, че в Томан има две ревюта, като и двете са позитивни. Но общо-взето същите ревюта може да се прочетат и за Фендъра. Всъщност в Musician's Friend имаше едно или две негативни, но все тая. 

 

До колкото си спомням поръчката от Томан ставаше именно през Musicworld, нали?

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен до 10-та позиция ми е ок , ако не ти са много дебели пръстите няма да имаш проблем ,но щом Мартина ти е бил удобен значи всичко е наред . Да поръчката е през Musicworld .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.