Jump to content
Българският форум за музиканти

Първото ми хаус парче


Recommended Posts

Здравейте хора! Наскоро си инсталирах програмата Fl studio и започнах да правя собствени произведения. Това е първото ми такова, което вчера го публикувах. Моля кажете мнението си за него (градивните критики също ще са от полза) :D  B) .

https://www.youtube.com/watch?v=XcLtyaAXwws

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

0 - 0:18 напълно излишно. Опитал си се да придадеш завършена ф-ма на интрото което изморява. Идеята в повечето случаи е да направиш нещо което не е интроспекция на какво следва да чуеш а да направиш нещо което ще те грабне. Когато намаляваш и приключваш самото интро само говориш че нямаш идея какво да сложиш. 

0:18 - 0:34 мудно рестартиране отново. Нещо като второ интро? слушателя колко пъти ще се готви да започнеш? Ако правиш класика - разбирам, но това е строго танцувална музика.

0:34 - 0:49 мислил си че правиш някакъв build-up но просто си направил трето интро. а снеъра е доста изхабен и плосък за build-up или там каквото и да е, въпреки че май в тоя жанр ги ползват яко такива хммм...

0:49 - реално хората които слушат такава музика очакват това - бас. Те не очакват баса да започне - те го искат веднага. И през цялото време. Моментите в които спира искат да увиснат на много мощен и устремен лийд синт и примерно яки вокали.

1:19 - спряхме коня? Буквално е неловко...

 

Звука ти се състои от няколко синта, малко повече от колкото трябва за тоя жанр. То че може и още един да сложиш отгоре - не се съмнявам. Но опитай се поне за начало да си по-подбран и минимален, докато се насочи по-скоро около усвояването на ефектите и управлението им - говоря ти за съвсем леки промени. И по-мощен звук - А това отнема години за да разбереш как се получава. В тези жанрове трябва да си наполовина звуков инженер. И се опитай да задържиш нещата - без резки спирания/започвания от началото до края. Според мен трябва да се фокусираш върху идеята че хората искат да танцуват - не искат непременно да слушат твоето нещо - накарай ги да танцуват първо. Не си позволявай да им създаваш проблеми в които да се чудят да спрат ли, да променят ли крачките си.

 

Не слушам хаус тъй че до тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.