Jump to content
Българският форум за музиканти

Творческа заигравка с DigiTech Trio и BOSS RC30


Recommended Posts

Сдобих се с DigiTech Trio с цел да си правя прости сингбеци на кавъри, но неусетно опознавнайки го започнах да експериментирам и по-творчески с него. Оказа се доста гъвкава и "жива" машинка, достоен партньор. Още докато го разучавах си измислях простички теми за да му разбера възможностите. И така неусетно случайно измисляните темички започнаха да се превръщат в логически развити и почти завършени композиции.
Но все пак само тази машинка не е достатъчна, та затова ги впрегнах в един общ тандем и нея и Looper BOSS RC30.
В единият му трак записвах ритъм линията(бас и бараб) измислена от DigiTech Trio и дообработена от мен, а в другият трак записвах и наслагвах ритъм/риф китари. След това използвах и втори Looper BOSS RC30, в чийто първи трак направих смесване от двата трака на първият Looper, а във вторият му трак записах само соло китарата и малки допълнения. След това направих още едно смесване обратно в първият Looper.
 Ще кажете, че това изглежда тромава и некачествена звукозаписна технология и ще бъдете прави, защото наистина се измъчих доста, а резултата е доста посредствен, но все пак става за информативно демо. :unsure:
Всъщност аз започнах тези записи с добре оборудван лаптоп, но той започна да се бъзика с мен и след като ми скъса нервите до отчаяние  :wallbash: измислих гореописаният нестандартен, посредствен, но спасително находчив метод. :yahoo:

Какъв е резултатът - чуйте сами. :music::tomato:

 

Първо парче

 

Второ парче

 

а по-нататък още други

 

P.S. Не съм сигурен дали темата е за този раздел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това в голяма хамалогия да синхронизираш луупера и Трио-то. Аз за това си взех Трио+ който си има луупер и става доста прилично. Трябва да направим една сбирка да се съберем луупаджии и да обменим опит.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Това в голяма хамалогия да синхронизираш луупера и Трио-то.

Всъщност не се стремя да ги синхронизирам, а и това е технически невъзможно, защото нямат MIDI. А както писах по-горе в единият му трак записвам ритъм линията(бас и бараб) "измислена" от DigiTech Trio и дообработена от мен, а в другият трак записвам и наслагвам ритъм/риф китари.

BOSS RC30 има функция за автоматичен стар/запис когато на входа му постъпи сигнал. Т.е. включвам тази функция и след това включвам Триото, което подава аудио сигнал на лупера и той се стартира автоматично. "Трио +" има лупер, което е някакво удобство, но аз предпочитам BOSS RC30, защото той има много по-добри възможности.

 

Да, ще трябва да обмениме опит. Лятото дойде и аз често свиря с други музиканти вечер по централните градинки.

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.