Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
Лими

Творческа заигравка с DigiTech Trio и BOSS RC30

Recommended Posts

Сдобих се с DigiTech Trio с цел да си правя прости сингбеци на кавъри, но неусетно опознавнайки го започнах да експериментирам и по-творчески с него. Оказа се доста гъвкава и "жива" машинка, достоен партньор. Още докато го разучавах си измислях простички теми за да му разбера възможностите. И така неусетно случайно измисляните темички започнаха да се превръщат в логически развити и почти завършени композиции.
Но все пак само тази машинка не е достатъчна, та затова ги впрегнах в един общ тандем и нея и Looper BOSS RC30.
В единият му трак записвах ритъм линията(бас и бараб) измислена от DigiTech Trio и дообработена от мен, а в другият трак записвах и наслагвах ритъм/риф китари. След това използвах и втори Looper BOSS RC30, в чийто първи трак направих смесване от двата трака на първият Looper, а във вторият му трак записах само соло китарата и малки допълнения. След това направих още едно смесване обратно в първият Looper.
 Ще кажете, че това изглежда тромава и некачествена звукозаписна технология и ще бъдете прави, защото наистина се измъчих доста, а резултата е доста посредствен, но все пак става за информативно демо. :unsure:
Всъщност аз започнах тези записи с добре оборудван лаптоп, но той започна да се бъзика с мен и след като ми скъса нервите до отчаяние  :wallbash: измислих гореописаният нестандартен, посредствен, но спасително находчив метод. :yahoo:

Какъв е резултатът - чуйте сами. :music::tomato:

 

Първо парче

 

Второ парче

 

а по-нататък още други

 

P.S. Не съм сигурен дали темата е за този раздел.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Това в голяма хамалогия да синхронизираш луупера и Трио-то. Аз за това си взех Трио+ който си има луупер и става доста прилично. Трябва да направим една сбирка да се съберем луупаджии и да обменим опит.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loop open stage night :) - е това е тематика за следващия форумен джем 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не, това си е отделно, и двете си трябват ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Това в голяма хамалогия да синхронизираш луупера и Трио-то.

Всъщност не се стремя да ги синхронизирам, а и това е технически невъзможно, защото нямат MIDI. А както писах по-горе в единият му трак записвам ритъм линията(бас и бараб) "измислена" от DigiTech Trio и дообработена от мен, а в другият трак записвам и наслагвам ритъм/риф китари.

BOSS RC30 има функция за автоматичен стар/запис когато на входа му постъпи сигнал. Т.е. включвам тази функция и след това включвам Триото, което подава аудио сигнал на лупера и той се стартира автоматично. "Трио +" има лупер, което е някакво удобство, но аз предпочитам BOSS RC30, защото той има много по-добри възможности.

 

Да, ще трябва да обмениме опит. Лятото дойде и аз често свиря с други музиканти вечер по централните градинки.

Edited by Лими

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ето още едно парче записано по гореописаният начин.

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By DANEV
   "Разговор с приятели"   Kolev Ivan - Барабани и микс Ясен Димитров - Бас китара Bogdan Ganev - Ритъм китара Valentin Danev - 00.00 - 0.37 - Соло китара Момчил Атанасов - 00.37 - 1.12 - Соло китара Pavel Tzonev Petkov - 1.13 - 1.47 - Клавир Иван Лазаров - 1.47 - 2.03 - Вокал Nikolai Bobchev - 2.04 - 2.40 - Саксофон Цветан Колев и ТаванѢ студио - запис на моята част.   Надявам се да ви хареса, приятно слушане!
  • By DANEV
   Неделно забавление.. Ако има желаещи да се включват:
    
  • By DANEV
   https://www.dropbox.com/s/z3lmgiew80lt5rt/IMG_0347.mp4?dl=0
  • By Лими
   Здравейте, фенове на лупер машините и всякакви други екзотични модерни джаджи. Идеята ми е да се организираме и да подготвим съвместно и индивидуално Loop Show с цел - "кеф и някой лев"! Ще се опитам да обясня какво точно искам да направим, като приканвам и вас да допълните, за да подобрим това бъдещо дело. Досега вече имаше няколко плахи опити за подобно начинание, но според мен все още не е ясно как точно трябва да се проведе и затова ми се струва, че сегашният "стандартен" стил не удовлетворява публика, мен и други колеги.
    Една от формите, която ми хрумва е да се групираме по вкус и стил няколко дуа или триа, които да имат предварително набелязани теми(може и стандарти), върху които да се наслагват на живо лупове и едновременно да импровизират върху тях. Всяка от тези групи трябва да има поне един лупер, в който да се включват последователно(напр. чрез line selector) всеки един от участниците за да започва своя тема или да доразвива вече зададената.
   Предлагам всяко такова шоу да се състои от две или най-много три такива групи, които да правят шоу тип "дуел".
   Шоуто трябва да има някакъв съвместно набелязан прост сценарий и режисура, които да бъдат(Незадължително) поне два пъти предварително и съвместно изрепетирани. Освен това предлагам всяка една от групите да подготви "изненада" за другите, като на живо предложи непозната за "съперниците" тема, която те да развият чрез лупер и да импровизират в/у нея. Може да има и размяна на участници между групите.
   Предлагам това шоу да има и още една част, в която по желание и предварителна заявка някои от участниците да представят и развият самостоятелно или съвместно с партньор своя loop тема пред публиката. Общо времетраене с антракт около 2ч и половина.Целта е това дело да се превърне в разрастващо се и пътуващо професионално шоу. Трябва да се направят и видео клипове за презентация на шоуто.Могат да участват всякакви инструменталисти, певци, рапъри, бийтбоксери, D.J-и, та дори и танцьори независимо от  пол, възраст или външен вид. Всякакъв музикален стил(от класика през джаз, фолк, та до днес).
   Ако има желаещи да участват с някакво интересно импровизирано светлинно или видео шоу, ще стане още по-интересно. Важното е да се оформят сработени групички и купона да тече за кеф и някой лев.
   Предлагайте и допълвайте с още интересни и практични идеи за организацията и съдържанието на това КЕФОродно дело.
   Който не харесва идеята да си трае - очаквам само конструктивни предложения.
   Да представя бегло себе си(без кирливите си ризи) с цел да си намеря партньори за моята групичка. Аз съм плешив, очилат boomer и свиря на видове китари. Пея, композирам и имам дългогодишен опит с лупери и други екзотични джаджи. Технически съм добре оборудван и мога да ви съдействам за вашето оборудване. Стилът ми е еклектичен, но най-много изпълнявам рок и етно фюжън с акустична и ел китара. Опитвам се да избягвам, до колкото мога, банални музикални клишета, като блус схеми например. Имам няколко разработени заготовки за лупер, но  ще ги представя при други обстоятелства.
   За моят стил, като ориентир тук прилагам следното: Акустични,  Рок фюжън 
   YOUTUBE
   Засега пишете мнения тук в темата и оставяйте координати за връзка. Който желае може да разкаже нещо за музикалният си опит, стил и да приложи личен запис или видео с цел да си намери партньори.
   Понеже съм преотегчен от социалните мрежи, публикувам само тук с молба към вас да разпространявате това нещо навсякъде где що ви падне. Който желае и може, нека да съдейства с неща като акъл, апаратура, репетиционна и публични сцени за изява. Това му благородно дело ще го включи в общата трапеза!  Вервайте ми!

   П.С. Чрез този публично публикуван анонс официално декларирам авторските си права за това "LOOPER кеф SHOW"(заглавието е работно).
    
  • By DANEV
   Малко от снощното свирене в клуб Дръмс - Стара Загора.. 
   В проекта участват:
   Nikola Enev - Drums - https://www.facebook.com/nikola.enev.1
   Pavel Tzonev - Keyboard - https://www.facebook.com/petkov.pavel
   Valentin Danev - Guitar - https://www.facebook.com/valentin.g.danev
   Stanislav Georgiev-bass -https://www.facebook.com/stanislav.georgiev.5015
   Линк към страницата на групата:
   https://www.facebook.com/Project-7-552396065284580/
   https://www.youtube.com/channel/UCAtGQAfNVY1sOJHbMUV3Jpw

   Надявам се да ви хареса! Приятно слушане!
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.