Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Здравейте,

 

Двоумя се между две китарни лампови глави: Laney IRT15H и JET CITY JCA22H. Първата струва около 850 лева, другата е около 580 лева (разликата не е само между първите две числа на сумите ; ). Моля, ако има някой съфорумник опит с някоя от посочените модели глави нека да сподели. Главата ще се използва предимно за тренировки вкъщи, за записи вкъщи и за свирене на репетиция. Музиката, която се свири е тежка.

 

П.П. В youtube.com има ревюта и на двата модела, но не ме интересува това, защото не е ясно доколко е достоверно. Интересува ме да споделят хора, които имат реален опит с някоя от главите, не този ми каза, чух от братовчеда :), така мисля...и т.н. 

 

Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От 3 години съм точно с това Laney и съм повече от доволен. Има вграден бустер който лично аз не харесах и ползвам услугите на Fulltone OCD. Драйвът е повече от достатъчен, не се налага да го усилвам повече от 7. За свирене в къщи на 1 ват ще ти е малко рехав тона, ако не ползваш атенуатор разбира се. Кабинет с добър говорител мисля че няма смисъл да обяснявам ;) Идеален за тежка музика!

 

За JET CITY си нямам и на идея...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В музик уърлд има за 600 лева Крейт глава и кабинет 2 по 12 инча.Което си е направо оферта.Взимаш си китарата пробваш и стреляш.Лейнито и Джет сити също трябва да ги чуеш вероятно ще има разлики.В тоя ред на какво се упражняваш и репетираш в момента?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До dickens

Благодаря ти за отговора. Laney ми харесва, че има директен изход за записи и вход < 1 W. Това, което обаче не ми е ясно, как превключваш от чист звук към звук с дисторжън? Понеже усилвателя е с 1 канал.

 

До Ламби

 

Лошото е че няма къде да ги пробвам тези 2 усилвателя в България. Мога само да гледам ревюта в Тубата, на което не разчитам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не можеш да превключваш от чист към дисторшън и обратното. Ти сам си отговаряш че е с един канал. И забрави за директния изход за записи, ползвай си микрофон. 

Това в края на краищата е един доста евтин усилвател, чудеса недей да очакваш...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.