Jump to content
Българският форум за музиканти

За COSM технологията на Boss


wiseppman

Recommended Posts

Не се карайте бре хора!

Едно време имах един Boss ME70, който беше с тази COSM технология. Спомням си, че модулиращите ефекти много ми допадаха. Това, което не можах да докарам въпреки усилията беше драйв звука. Врътках, насам натам,  пробвах симулации на кабинети и не стана и не стана да си намеря моя тон. Иразбира се се върнах на TRANSTUBE технологията, която ми допада. И до ден днешен ползвам такъв усилвател.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 111
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

:) Не се караме... споделяме мнения, а темата беше за COSM, да припомня де... и по принцип има ли по-добра- примери сравнения...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@PlamenM  и аз имах това предвид за фъз звук, тона на Клептън,Хендрикс и т.н.т.

Но за тона от 80-90 не съм съгласен че е гаден.

Общото е че и двете не са с бос COSM технилогия.

 

Сега някои китаристи от онова време са ги хванали да рекламират бос продуктите, но пак не звучат много яко.

Пример е Rob Marcello, брат на Kee Marcello от Europe.Свирил в глем бандата Danger Danger.

Много добър китарист.Техничен и може да свири във всякакви стилове.Рекламно лице на Boss и косматата технология, но звучи гадно изкуствено.

Колкото и добър да си, саунда като ти е електронен мерси.

  Иначе е представител и на Hughes and Kettner, където е друг звука

https://www.youtube.com/watch?v=cjqldIs0W_I

 

Иначе е представител и на Hughes and Kettner, където е друг звука(на китарата)

 

Единствения който ми харесва с неговия звук е Nuno Bettencourt, но той освен Boss gt8 ползва лампови усилватели Рандал Нуно модели.Общо взето от боса ползва само модулационните ефекти, а не драйвове и симулации на комбота.

A2878.jpg

Редактирано от Heartman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така на уше може и да няма фрапиращи разлики,Но примерно на някоя поляна.В тоя ред ако мислиш,че Боса е по добре от някоя ламбена стотарка наистина си за лекар.Куку бенд всяка вечер правят показно.Китарка,кифоч,сандък.Ако Боса беше нещо съществено щеше да се мота по пода,да ама не.Давам ги,като пример не защото съм им фен,просто се вижда всичко нагледно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Това също не означава нищо. Най-добре си е да го чуеш в средата в която ще го ползваш. Ако ти върши работа - взимаш и забравяш. Проблемът е когато почнеш да търсиш чуждо мнение за да се оправдаеш пред себе си, че си направил добър избор.  Не дай си боже да го правиш за да се оправдаеш пред друг. Аз това не го разбирам. На мен не ми дреме дали някой ме мисли за глух или ненормален че не ползвам лампови усилватели. Аз съм взел решение от което съм доволен защото за моите нужди работи. Аз купувам да ме кефи мен и после нямам угризения. Естествено, много неща ги продавам след това :) Особено ако не съм ги чул в моята среда.  Ама няма как да мине без проба и сравнение. 

Много хубав е примера с Нуно и gt-8 цата. Има си уши и си решава. Кой каквото иска да си приказва.

 

В момента малко съм в невъзможност, но след месец - два може да организираме демонстрации и които иска си взима нещото и сравнява с на другите нещата. В някоя репетиционна.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре не са крайно лоши симулациите на акустични инструменти.Скъпи са другите играчки които ги възпроизвеждат.Обаче за другите стилове не става COSM технологията.Всъщност ако някой свири банджо, той свири банджо.Ако свири ситар свири ситар.Тези симулации не помагат много на хората които имат такива инструменти, а на такива които имат идея да вкарат различен тембър в собствените си композиции.Въпреки че има безплатни DAW инструменти за тази цел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ А защо искаш тогава всички да сме на твоето мнение? Кефи те - супер, пусни твои записи. Какво го сравняваш с Кампери - Мампери . Просто действай ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Естествено, дай му на Solid State да прави чист звук - ще звучи.

За това в момента на Металика са им хубави само чистите китари на James :> Целия им гиър е Solid State Fractal Audio :>>

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Металика, както и много други свирят само по концерти с процовете. Ако ти е гаден звука на записа - не е от това ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всяка симулация на реален инструмент става за игра и забавление и горе долу до тук. Понеже имам първата версия на Роланд синт - VGEX-8, всичките симулации на китари не струват, еле па тия с драйв. Но синт падовете са учудващо готини

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле ако бяхте свирили вместо да спорите за глупости........можеше и да излезе някое читаво парче  :hooray:  Всеки да свири с каквото си хареса.......това, че някой не излиза на сцена с GT-8 не означава, че вкъщи не си посвирва с него ...... :music:  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.