Jump to content
Българският форум за музиканти

За COSM технологията на Boss


wiseppman

Recommended Posts

  • Отговори 111
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

COSM било стара технология. Тю-ю-ю, аз пък онзи ден пих 18-годишно уиски. Тц, тц, а пък те, старите работи, не били хубави :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Аз пък снощи пих 75 годишно уиски, от любимото на Чърчил.

Не се шегувам.

По-добро е от всяко 18 годишно което съм пил, а съм пил доста

и продължавам да опитвам различни блендове и марки.

 

Сега сериозно - ако ти допада КОСМът, свири си, радвай му се.

Дай да спрем да се убеждаваме в някои работи.

:)

 

Peace and love.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Всеки има право на мнение. Лошото е че повечето мнения се формират върху други такива мнения а не върху личен опит. Със сигурност ще намерим и някой, който да твърди, че Астрата му не вози по-лошо от Бентли, а също и ще намерим няколко човека, които да си сформират мнение само от това че са го прочели.

Какво променя това? Нищо.

Фактът обаче, че някой търси подобно потвърждение толкова настойчиво говори, че не е достатъчно убеден в това, което приказа. За щастие има начини да се сравнят два уреда и всеки да си предцени. Възможно е и друго. Някой просто наистина да не чува разликата. Тогава моя съвет е винаги да ползва по-евтиния уред докато не почне да я чува. Ако изобщо я чуе :) Най-лошия вариант е обаче да не чуваш разлика а да твърдиш, че има :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, ясно, аз съм глух... пък и другите, които имат и двата процесора... Само че, аз исках просто да продължа темата. Ако прочете внимателно, там хората са с възможности и предполагам, че могат да сравняват. Аз например търся нови звуци и двата ми "Маршала", които стоят в мазето, не могат да ми ги дадат. Блусът не е единствената музика, че да се огранича с някакви си лампи. Има рокабили, психеделичен рок, поп рок, блус рок, фолк рок, арт рок, метъл, скифъл, хард, софт, гламър и т.н. Китаристите са десетки хиляди и всеки си има свой гиър. Е- и как да стане само с ламБа?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имал съм GT-8 след това GT-Pro, когато излезе новия процесор го чух и реших да изчакам следващата версия. В крайна сметка си взех един AXE-FX и говоря за сравнение от личен опит. И това, което ме дразни в Boss е че не искат да сложат импулсна симулация. Ако махнеш тяхната и я смениш с нещо читаво звучи доста прилично. Но просто няма база за сравнение между Boss и Kamper. Кампера е на нивото на AXE-FX. Това е моето мнение. Кой е глух и кой не е си е негова работа. Ти обаче май не приемаш друго мнение освен твоето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега, аз предполагам че Джей Лено като слезе от Макларъна и Ламборджинитата и се качи на Лада , със сигурност ще е ново изживяване. Дали ще е по хубаво , само той може да си прецени. Има хора съзнателно търсят запушен, лоу-фай звук - Jack White , Garry Clark Jr. и други. Няма такова нещо като лош звук - всеки си преценява според нуждите му и конкретната ситуация. Променят и спрямо времето.Преди фъз-а беше синоним на гаден звук  всеки се чудеше как по дебел дисторшън да извади, сега фъзове за по 200 евро дето звучат като изпържен ВЕФ, ама народа се кефи, нестандартно било :). Само дето слава богу пискливите китари с набичен гейн от 80те и 90те почнаха да изчезват, че ме хваща смях понякога като слушам записи от онези години :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Търсенето на различен звук не значи транзисторен или гаден звук.Това че някои звучат по глухо, не значи че ползват процесори.И фъзовете си имат своя супер як звук и за това струват толкова пари, а не понеже са им скъпи вътре (германиеви/силиконови)транзисторите.А звука на всички бадни от 80-90 си беше супер.Явно ти нещо недочуваш, щом ти е смешно или не се кефиш на такъв стил.

Редактирано от Heartman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Припомням: "Па вкус и цвет таварищ нет" 

Heartman, какво ще кажеш за интегралния (интегрирания) звук?
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това за дето не съм чувал, шси го пусна покрай ушите, отдавна не съм на 16 за да се впечатлявам от подобни изказвания :).

 

Я да видим сега, кой е имал фъз 95та година ? :). Сичко живо жулеше с метал зоун ( и те тава беше върха) и с усилватели в тип тюб-о-матик, транстюбе, кучетюб и секакви такива.  После дойдоха моделинг усилвателите, по същество нисък клас процесори вградени. Слава богу, хората почнаха да се усещат и да се връщат към някакви стандарти за звук. 

Иначе съм го написал и пак ще го напиша, лош звук няма. Има хора който получават задух като чуят тон като този https://youtu.be/y6fElHkcA48?t=1m46s  , за други, в това число и мен, това е тон идващ от сърцето на рока.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.