Jump to content
Българският форум за музиканти

За COSM технологията на Boss


wiseppman

Recommended Posts

^ А на концерти не си ли зависи от озвучаването. Правил съм DVD-та, да не се хваля тук на кои групи, но мисълта ми е, че аудиото се записва да речем на 24 канала, побутва се малко после, но си звучи. Как да звучи с гадната акустика на зала "Христо Ботев", или на стадион. Едва ли някой от нас не е слушал и гледал концерти на DVD. A и LIVE, записан с микрофон на камера- ясно как ще се чува.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 111
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Според мен това е въпрос на вкус. Естествено, че такава банда не и е проблем да изкара какъвто си иска звук. Помня един концерт на Металика на някой от полюсите, всички свиреха с AXE, обаче свиренето им беше ултра зле. Хората се изкефиха обаче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^Не, защото преди звучаха добре.

 

Звука им се прецака точно след въпросния концерт на полюсите, заради който изкараха Axe. Там и студът е фактор за свиренето им естествено.

Axe и Kemper са двата най-добри процесора, няма как да се оспори, но просто не смятам, че мястото им е в гиъра на световно известни банди, на сцена. 

До сега не съм видял на live записи и на живо в софийски клубове някой да звучи добре изцяло на процесор. Звучат приемливо, а в по-ниските класове процесори е просто трагично.

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Само, че "добре" е твое субективно мнение. 

Както и за Металика, това е банда, която не би искала да рискува публиката си. Аз съм убеден, че знаят какво правят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре помня  Metallica Antarctica.

Гледах го онлайн.

Гениален бизнес ход на Ларс.

По принцип борбата е между Мейдън и Металика, с този ход тогава, почти ми се изравниха.

 

За свирене на студ, според мен си свириха жестоко.

Правилно са подходили да свирят с Аксе-та там. Няма да рискуват с лампови ампове,

дето не е ясно дали няма да има проблеми.

 

Ама сега по принцип с аксета ли свирят, няма ли Меси , сигничър лампов Рандал на Кърк?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето някои ригове, мисля, че ще Ви е интересно.

https://www.pinterest.com/azamatov/guitar-rigs/?lp=true

Вижда се, че всички използват "камиончета" и процесори, няма как да е иначе.

Редактирано от wiseppman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ А защо искаш тогава всички да сме на твоето мнение? Кефи те - супер, пусни твои записи. Какво го сравняваш с Кампери - Мампери . Просто действай ;)

:) От 2 години не съм в София и тук в провинцията и ме хванаха да правя консерви. Но намерих малко време да направя едно демо за musicman. Не се смейте, правих го набързо подред с първите ефекти, които използвам най-много.

Е, чакам критиките...

https://www.youtube.com/watch?v=soAEjw_3FMs&feature=youtu.be

Редактирано от wiseppman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да, това е по-смислено. Между другото и аз съм голям мераклия на един sy-300. Точно там ми беше вниманието в началото. Иначе за звуците, според мен са си супер, с изключение на драйвовете. Имаше една симулация на някакъв лес пол звучеше по- добре от другите. Симулацията на 12 струнната, по-добре да си го бяха написали хорус (ако това са фабрични присети де). Чистите си звучат страхотно, особено в контекста на парчето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Само 2 са фабричните (и 12 струнната). Другите са си мои и от vguitarforum, така си ги харесвам, пък и на сцена звучат добре, знаеш, там е друга работа. Затова и свиря с акустичен усилвател. Другите драйвове съм ги сложил от 10 нагоре-според някои песни. А за SY-то ако имам време е направя нещо по-свястно.

Редактирано от wiseppman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе щом такъв мега гений като Марти Фрийдман не можe да изкара читав звук от тия консерви... какво да обсъждаме повече. :)

 

За радост вече се върна в правата вяра и има сигначър ENGL-че. :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно ли? С тези играчки е по лесно да звучиш зле отколкото добре.Говоря като човек който за първи път свири на китарен синт 97ма година и в момента притежава такъв. И да звучи като пиано и бас, китаристите нямаме мисленето на пианисти и басисти. Това което си изсвирил , може да се изсвири от всеки пианист на произволна апаратура с доста по добър звук и доста по добре. Така че от гледна точка на слушателя остава въпросът защо да слуша пиано и бас , който не са пиано и бас. Мога да разбера - и аз затова го ползвам - от смисъла да запишеш синт с китарата като демо вместо да се мъчиш с истинско пиано.

Но да излезеш на концерт или на запис - не мисля. Всъщност понеже следя темата китарни синтове от години, моето мнение е че има само един китарист който звучи ОК с такъв синт и то е Ал Ди Меола и то не винаги - примерно

.Джон Маклафлин имаше много хубав период с триото с Доминик Де Пиаза и Трилок Гурту - звучеше жестоко с миди китара с найлонови струни - тук 

( ма то с този басист и Бисер Рачев ще звучи уникално :)))Иначе в по късните албуми, звукът му тотално стана синтетичен и изгуби характер до степен че понякога звучи като евтина касио самосвирка.

Та така, хубаво синтове, процесори - само че основното с което "печели" китарата е директния контакт със самата материя на инструмента и различния тембър които можеш да извлечеш само с промяна на ъгъла на перцето с 5 градуса - което при пианистите няма как ( нъцки :)))).

Колкото повече неща турите между китарата и директния звук - толкова повече се рискува да се изгуби характерът на инструмента и затова специално за синтовете , дори големите могат да звучат зле.

 

Иначе, поздравления за манящината - аз уважавам всяка страст и желание и след като това те прави щастлив, кой съм аз/ние че да те спираме :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво де, ама темата е за друго. Обсъждаме COSM технологията на BOSS а не дали пианото звучи като истинско пиано. Нито лампи срещу транзистори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

musicman, дай да видим любимите ти дисторшъни, да ги опитам с COSM дали ще се получат, че ако ме извикаш да ти свиря на сватбата, да съм подготвен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.