Jump to content
Българският форум за музиканти

Korg Tr61 Vs Roland Juno-g


eXile

Recommended Posts

Това, което аз виждам като предимства за Juno-G (само четейки в нета де) е 128 гласна полифония и SRX слота. По-големия дисплей и д-бийм-а ги слагам в графата "глезотии".

ТР-а пък има 64 гласна полифония, обаче си има и автъртъч, има си и 4 посочен джойстик (докато на роланда мисля, че Y-оста бачка само нагоре), по-добра клавиатура, СД слот, през който мога да зареждам до 1гб информация.

Това са разлики само на първо гледане де.

Интересуват ме и неща като секвенсера. Джуно-то е и със 100 долара по-евтинджос у щатско, но това не е голямо предимство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 37
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Бих включил и Yamaha S08 обаче тя не предлага толкова възможности за контрол на звука в реално време и едва ли ще ми върши работа.

А Yamaha MO6 е 200 долара над ТР61 и джуно-то (поправка, джуно е на същата цена като тр61) и ми идва в повече.

Редактирано от eXile
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От тези двата лично аз бих избрал Роланда.

По-големия Дисплей си е и по-хубаво нещо!!! Д-Бийм е алтернатив на "надолу-то" на "джойстика". Плюс това той може да бъде застопорен във всяка една позиция, докато при КОРГ-а, това няма как да стане. Моят клавир е подобен - RS-70. Има към 80-85% от функциите на този. За клавиатурата - коя е по-добра е спорна работа... Всеки си има предпочитания. Моята например много си ми харесва! Дори изключително много - не е нито пружинеста като Еволюшъните, нито груба, нито като на евтините Ямахи. 128-полифония за един истински пианист е голямо предимство!!! Е, не те знам за какво точно ще я ползваш. Освен това в Джуно-Г има страшно много звуци от класическите стари Джуно-та - голям кеф са!!! (не че в моя ги няма, ама при Джуното са повече!!!) Плюс това Г-то е по-нов модел от моя и от Д-версията, която според мен не струва въобще. Аз съм си писал с хора от РОЛАНД, които са на мнение, че ДЖУНО-Г не е по-голям брат на Д-то (дори няма НИЩО общо), а по-скоро е по-малък брат на великолепния ФАНТОМ!!! И наистина е така - фукциите, дизайнът и най-вече звуците го показват. Роланда има и 4 аудиописти, което също никак не е за подценяване!!! Абе роланда е голяма машина. Стига толкова, че аз като почна нямам спиране <_<

Та между тези два модела давам предпочитанията си ОПРЕДЕЛЕНО за Роланд.

Друго, което мога да ти препочръчам от същия клас и което аз смятам да си купя, това е МО6 на Ямаха.

А ти на каква цена ще ги взимаш, и от къде, ако не е тайна, разбира се...

 

ПП Много качествени продукти на подобна или по-ниска цена това са Roland XP-50, RS-70 (но не RS-5 ili RS-9), Корг Тритон ЛЕ. S03-08 на Ямаха са почти като детска играчка, звуците им не струват и затова са с толкова ниска цена.

Редактирано от rusnaka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно от Америка, ако станат нещата, които съм планирал. Цените - като в zzounds.com. Т.е. и двете свирки са 999 долара :) А МО6 - 1199. Ако не станат нещата - ще поръчвам от европа, или ще търся нещо тук втора ръка. А в европа цифрите са същите... Ама в евро o.0

 

Не съм съгласен за пич-а и модулацията. При корг имаш пълна свобода по Х и У осите с една единствена ръка и можеш да ги застопоряваш, използвайки два бутона точно над самия джойстик. Докато точно при роланд (или пона при джуно-д и rs5, а те имат същия пич бенд като на джуно-г мисля) не можеш да застопоряваш мод-а по никакъв начин. А и да ползваш д бийм и въсщото време пич бендинга и мод-а едновременно с една единствена ръка - баси кълченето :) Няма и афтъртъч. Така че поне в това отношение корга ми се струва по-добре.

НО сега като зе зачетох за възможностите на роланда... Записва стерео аудио, секвенсера на хартия изглежда добър... Голямо чудене :)

А защо ми е голям дисплей като така или иначе ще ползвам ПЦ редатор за пачовете (какъвт имат и двата модела) и дисплея ще служи само за търсене на пачове и други подобни неща <_<

Не знам, според мен всеки дисплей по-голяма от този на джуно-д, примерно, би свършил работа.

Редактирано от eXile
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това за пич-бенда не го знаех...

А относно другото - то си е индивидуално.

Аз лично пред КОРГ и РОЛАНД, избирам второто... Просто навици, предпочитания, по ми е удобно и т.н.

Но за пианото и полифонията на Джуно-Г - просто са убиец!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, индивидуално си е, няма две мнения.

 

Някъде в Пловдив или в краен случай София мога ли да пробвам Корг ТР или поне тритон ЛЕ и джуно Г или поне джуно Д?

Бозов няма джуно (или поне нямаше пред 2 седмици) на склад за съжаление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе точно ЛЕ може и в Пловдив да намеря, мисля :unsure:

 

А роланд джуно г, нали е базиран на фантом и могат да му се слагат карти, глупости и т.н. може ли да докара примерно този звук на китара:

?

И ако да смятате ли че корга също може?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мисля, че трябва да може - макар че този ми звучи като да е от софтуерен синтезатор или от клавир от типа на KORG OASYS. И все пак в най-лошия случай ще е почти като този - на моя, например, могат да се направят доста сполучливи китари, а се предполага, че Джуното ще е по-добро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

РАЗГЛЕДАЙТЕ ТОЗИ САЙТ! ИМА ДОСТА ДЕМО-ВИДЕО! КОГАТО ГОВОРИТЕ ЗА KORG OASYS ,НЕ ТРЯБВА ДА СПОМЕНАВАТЕ JUNO ИЛИ ТЕМПОДОБНИ! http://www.korg.com/gear/prod_info.asp?a_p...p;category_id=1

Редактирано от _Miro_
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Джуно Г можеш да пробваш в София в магазин xxxx.Там имат също и джуно д,който определено не е нищо особено

 

На каква цена го дават и къде е тоя магазин?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цената е стандартната за България-около 2200лв.В секцията музикални магазини е казано къде е,аз небих го описал по-добре къде се намира.Ако се затрудняваш да намериш информация попитай някои китарист-всичките го знаят този магазин

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.