Jump to content
Българският форум за музиканти

Мини усилватели от Peavey


musicman

Recommended Posts

Малки по размер но с големи възможности.


Тези дни, докато се шляех из нета, случайно попаднах на тези мъничета и отначало не ги приех сериозно. По принцип съм фен на мини усилвателите, обаче в последно време пазарът се напълни с какви ли не глупости. Реших все пак да хвърля един поглед и се впечатлих. За това искам и да споделя с вас това, което научих.
Доста фирми в последно време пуснаха мини версии на топ усилвателите си, но малко от тях бих отличил като добри. Например Mesa Boogie - Mini Rectifier 25, Mark V:25, Fender Evh 5150 III. Вече към тях бих добавил и серията мини глави на Peavey.
65600.jpg
Peavey предлагат 3 мини варианта на топ усилвателите си: 6505, Classic и ValveKing в 20 ватови варианти.
6505 е класика в метъл музиката особено в по-тежката и част.
Classic е класика в блус, рок и кънтри жанровете, а ValveKing е тип универсален, става за всичко.
cl600.jpg
Не си мислете, че като са малки, са спестили лампи - не има лампи и в предусилвателя и в крайното стъпало и то не малко. 2 х EL84 крайни лампи и 3 12AX7/ECC83 предусилвателни. Това си е шумно! Естествено който купува мини усилвател явно не иска да му е много шумно а по-скоро удобно. И от Peavey са ни представили всякакви удобства: 65600-back.jpg

  • Същата гейн структура и войсинг на съответния оригинален модел. Два канла + буустер. Ревърб Ефект лууп Възможност да си превключвате каналите, да изключвате ревърба и ефект лууп-а с фуутсуич. Vari-Class потенциометър, позволяващ ви да променяте характеристиката на класа на усилвателя от A към AB. Това е само за ValveKing. T.S.I.™ система, която показва дали лампита са в кондиция и ако не коя има нужда от смяна. Възможност да намалите мощността на усилвателя на 1 или 5 вата, ако не искате 20 вата, через превключвател на задния панел. Възможност да ползвате усилвателя без кабинет. Има си бутон отзад, който изключва изхода към говорителите. Хубаво прочетете упътването за да разберете как точно се ползва! Системата MSDI (Microphone Simulated Direct Interface) ви позволява да вземете сигнал готов за запис директно от усилвателя.
  • Ако нямате звукова карта - от Peavey са сложили и USB изход за директен запис.
  • Можете даже да включите слушалки!!!

vk600.jpg
Какво повече да иска човек? Лино за мен изпълнението е доста добро, цените също - за 1000 - 1200 лв. могат да се намерят на нашия пазар. Можете да ги пробвате в Музикален Център Икономов.

Прочети още.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.