Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за пиано Yamaha DGX220


Sedada

Recommended Posts

Бих искала да купя на децата си (9 и 7 г.) синтезатор или електрическо пиано, с цел малко уроци по пиано за обща култура и някаква музикална грамотност. Чудя се дали да се спра на синтезатори (Casio CTK 4400, Yanaha PSR E-353/343) или това пиано Yamaha DGX220. Колебаноето ми е голямо, защото не знам дали децата изобщо биха проявили интерес към по-сериозно занимание...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако идеята е децата да свивят сами в къщи на само-обучение , то тогава която и да е от 3-те машини ще свърши работа.

 

Ако обаче ги запишете на уроци, то там където ходят ще свирят на истинско пиано, което е с утежнена клавиатура и пълните 88 клавиша. От горните 3 варианта нито единият не е с утежнена клавиатура, като CASIO и YAMAHA 353 са само с 61 клавиша , а другата YAMAHA е със 76 клавиша.

 

С две думи ходейки на уроци децата няма да могат да репетират в къщи на тези инструменти, защото клавиатурата ще бъде тотално различна и непълна. 

 

Ако ще ги записвате на уроци - вероятно ви трябва 88 клавишна утежнена клавиатура (hammer-action) - ето в тази тема тук обсъждахме точно това.

 

Май най-евтиният вариант е нещо като CASIO CDP-130 - около 800лв.

Редактирано от JetMan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много за отговора, ориентирате ме, ще изчета посочената тема. Но си мисля, че пианата (освен че са по-скъпи) нямат и звуците на "други" инструменти, което на децата им е много интересно, например сина ми обича звука на електрическа китара и да си свири началните фрази на Smoke on the water......... :) Иначе и аз, който съм пълен лаик, в магазина само като се обърнах от синтезатора към пианото и чукнах две ноти на него, видях веднага каква е разликата в звука!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.