Jump to content
Българският форум за музиканти

Резервни винтчета пикгард. Къде в София?


Recommended Posts

Здравейте, не съм сигурен дали тук е мястото на темата, но ако не е, ще помоля някой мил модератор да се намеси подобаващо.

Въпросът ми е къде (конкретно в София) намирате резервни винтчета за фендерски пикгард, както и винтове за хъмбъкър ринг? Оригиналните са със заоблени глави. В евроболт и итт нямат подобни стандарти.

Поздрави

 

FenderChromePickguardScrews.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, ако искаш оригинални кво се праиш на циганин за 9 кинта,иначе има доста магазини..

 

Чудесен отговор. Айде сега по-сериозен ако може (явно ги знаеш магазините), а не...ъм...цигански :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами те ти написаха вече-това е официалния дистрибутор на Фендър за България,ако тръгна да пиша за къде какви магазини има най-вероятно ще ми изтрият поста да не седи като реклама,аз не съм търговец,но това пък толкова редки ли са винтчетата,та по магазини за крепежни елементи да търсиш..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами те ти написаха вече-това е официалния дистрибутор на Фендър за България,ако тръгна да пиша за къде какви магазини има най-вероятно ще ми изтрият поста да не седи като реклама,аз не съм търговец,но това пък толкова редки ли са винтчетата,та по магазини за крепежни елементи да търсиш..

Както казах в първия пост - да, профилът на главата на винта не се намира лесно.

"Оригинални" винтчета за по 40ст./бр. .... :D :D :D ммммм-не.

 

Търся конкретно мнение, разтягането на локума и скуката - в Говорилня.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това не са обикновени, поцинковани винтове за дърво, а и със сигурност не се продават в такива количества, което предопределя и по-височката им цена.

 

 

http://www.ebay.co.uk/itm/1-Set-of-100-New-Pickguard-Screws-For-Fender-Strat-Chrome-/112007660992?hash=item1a142d45c0:g:AOQAAOSwLa9UVY79

http://www.ebay.co.uk/itm/3-Colors-Guitar-Bass-Pickguard-Screws-Set-for-ST-TL-LP-SG-100x-/172433504286?var=&hash=item2825d6781e:m:macF8GM7D33v0nNj-7uCBrA

http://www.ebay.co.uk/itm/50pcs-Set-Scratchplate-Pickguard-Screws-for-Tele-Telecaster-Strat-Stratocaster-/281880888093?hash=item41a169031d:g:MP8AAOSwcBhWaUa4

 

 

Както виждаш, в Бея цените са други, но си е малко занимавка. Както с всичко. Ако трябва да има софийски магазин на удобно място, който да ги продава за по 5 ст. на винтче, за да може 10 човека на година да си ги купят, вероятно ще трябва да се измисли някаква схема за споделено плащане от клиентите на наема на помещението :). Просто в света си има търговски реалности, а несъобразяването с тях води (както видяхме преди време и с нашата държава) до фалит. Същото важи, разбира се, и за изхвърлянията, но все пак, едни струни са около 10 лв, а тях сменяш поне 40-50 пъти по-често отколкото винтчетата.

 

Понякога при Капъша има такива неща, провери.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ейййй Капъша - бях забравил за това магазинче. Драмата на тези винтчета освен в профила на главата е и в размера. Шублерът у нас показа 2.8*16мм, а повечето ибейски с 3*12мм :)

 

Все си мисля, че бранша за крепежни елементи е достатъчно добре развит, за да намеря еквивалент на оригинала на бг почва :)

 

Търся си бройка за 5-hole pickguard :)

 

Също така може да споделите опит как да предпазвам винтовете от ръжда. Досега съм ги лакирал с безцветен лак за нокти, но явно не помага.

 

Благодаря предварително на всички.

Редактирано от Xoce
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Повярвай ми, тук точно същите по магазините за крепежни, няма да намериш.

Ако ти трябват 5бр.или повече, ела и си вземи.

София,Орлов мост, тел. 0888996460 Кирил

Пари не ти искам.Нали за това е форума, да си помагаме.

Редактирано от ciriljhonson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Егати романа стана за тези винтчета! Значи.Първо, колегата пита къде има, а не колко струват и получи светкавичен отговор.Факт :) Както е факт и обаче че в лютиерството се подвизават все някакви "ненормални"  материали като тези винтове с полусферична глава например, понеже някой някога е решил да ползва такива каквито има в чекмеджето си например и те станали стандарт ;)   Второ: Тъй като  време+ пари= константа   човек си решава кое му е важно.

Ако бърза (или е маниак на тема марката) дава 9 лева, купува си от Динакорд и приключва сагата , но не е зле да си мръдне телесата до магазина, защото има и по-евтини  алтернативи на Шалер и др. марки. По-проблемен е черният цвят, Шалер не предлагат, поне от доста време няма черни.

 Ако не бърза или иска да мине тънко, или с благодарност се възползва от любезната покана на колегата ciriljohnson :),или отива до Капъша да види какво е останало,  или си поръчва например от e-bay, чака месец-два и получава например 100бр за 4 $  http://www.ebay.com/itm/371708139798?ul_noapp=true

За пример, тези последните ги бях поръчал на 12.12  и дойдоха вчера. Черни. Изглеждат доста прилично, но не зная след година-две как ще се държи покритието. Ако се търсят "бели" винтчета- в Евроболт, на ъгъла на Раковска и Сливница има огромно разнообразие от крепежи, вкл. и винтчета с полусферична глава.   Вариант, и то не лош, са винтове от неръждаема стомана. Вечни.

Иначе, то ако можеше да се предпазват с лак за нокти галванизацията щеше да си остане само в учебниците. Тук е мястото да кажа,че най-евтините черни винтове си носят риска след година да са ръждясали, особено ако винтът има контакт с ръката докато се свири защото черното покритие може да е оксидно. Хромът(бял и черен)  и никелът са за предпочитане откъм износоустойчивост.

След толкова инфо човек може да си покрие цялата китара с винчета :) Сполайте!

Редактирано от univox
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.