Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за контролер за ползване с DAW Sonar, и Sound Forge


me6

Recommended Posts

Здравейте , четох по форума , че не всички контролери могат да работят със DAW Sonar Platinium, и  Sound Forge и по точно примера беше с BERINGER BCR 2000 . Искам да си взема контролер и да си спестя неудачен избор.

Редактирано от me6
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

до 300лв. , като видях че има такива 2 употреба до 200лв.  Всъщност насоката ми е повече да го ползван не като клавиатура , а се запалих от един клип как се регулираха настройките на един VST компресор от контролера , че с тази мишка ще хвана тендовагенит.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да , тези двата са сходни . Разгледах и Akai MPD 26 за 200лв. и Akai APC40 . От този пост се дискутира за BCR , http://forum.muzikant.org/topic/162854-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC-%D1%81-midi-controller-behringer-bcr2000/ , и не се разбра колегата дали е успял да го подкара. Аз не съм в нещата с контролерите и ако трябва да пренастройвам нещо увисвам. Така ,че трябва нещо за по-непросветени , или някъде да взема някой урок да влезна в час.

Редактирано от me6
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е ще трябва малко да се самообразоваш, няма как. APC 40 не ти върши работа защото е за Ableton Live. Но пък за Ableton Live е перфектно. Включваш и забравяш.

MPD-то е дръмпад, пак ще стане но имаш само 4 пота. И ти е над бюджета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

MPD - то ми е в бюджета , намерих го за 200 кинта.Дори в нета видях , пример че има настройки за сумати станций и Sonar също , но докато се самообразовам ще замине . В BCR ми беше надеждата защото в упътването е споменато че става за Сонар . Ама дано се включи някой препатил с това. Все пак е някакво начало.Няма ли някъде да има платени уроци за това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Колеги закъсах го тотално , изръсих се яко за едно Digi 003 console , което на лаптоп с тука има тука нема подкарвам на 48 кц  с про тулс 12 . Иначе на станционарния комп все излиза че не подържа 48кц и ме пуска само на 41kц.  Пусна го със Сонар Платиниум и там му задам 48кц и така го затворя . И по този начин тръгва с про тулса на 48кц но пак на доверие.В компа ли е причината Уиндоус 7 6 ядрено АМД Феном 8 рам и 1349 на тексасинструменс. И с чисто нова инсталация , или в дигито е проблема. Но на лаптоп работи на 48 кц  като там го прави този номер рядко. Да не излезе че ъм дал една шапка пари за нищо.

Редактирано от me6
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.