Jump to content
Българският форум за музиканти

Ставам ли за пеене?


kwotsen

Recommended Posts

Аз нещо не разбрах от по-горния ти пост - търсиш професионално и честно мнение или просто искаш да те похвалят? Освен това - би ли показал в моя пост къде точно съм се изказал грубо?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"...докато на живо все още не е измислен толкова интелигентен tune-коректор, който да се справи с такава задача..."

Не мисля, че Autotune не би се справил с грешките ми, а и аз никъде не съм заявил, че искам да пея на живо, за да ми даваш подобни съвети. Аз не разбрах поста ти за студиото и за пеенето на живо - нито ще издавам песни, нито ще правя концерти, това мнение според мен нямаше смисъл. И не, не търся похвала, но не мисля, че твоя пост беше някаква критика или посочване на грешки. Едва ли ти от самото начало си пял добре (не съм чувал пеенето ти и не знам как е било, само предполагам) и би искал да ти помогнат, нали. Аз помолих за помощ, дадоха ми се съвети, които аз се стараех да изпълня, и попитах има ли подобрение и върху какво още трябва да работя, а не за къде става гласът ми. Толкова, а ако някой реши, че темата вече няма смисъл, може да я заключи по свое усмотрение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно си схванал малко по-различно това, което съм писал в предишните си постове. Ето ти го малко по-разбираемо, но ще повторя, че никъде не съм искал да те нагрубя или иронизирам...

 

Когато споменах за тон-коректорите...в последните години софтуерът/хардуерът дръпнаха много напред и с някои уреди/плъгини могат почти да се правят чудеса - нещо, което само преди 20-тина години беше невъзможно. Така че няма да е чудно ако след още някоя година изкарат нещо, което интелигентно да анализира пеенето, да отчита и големите отклонения от правилния тон и да ги фиксира там дето трябва, понеже на този етап все пак трябва да си близо до правилния тон (отдолу или отгоре), за да те фиксира до най-близкото.

А относно пеенето на живо и в студио, предполагам знаеш, че в музикалния бизнес има 2 категории певци - такива, които пеят добре навсякъде и такива, дето звучат добре само на запис...и изобщо не говоря за начинаещи като теб, а за световноизвестни музиканти и групи. Ако ти на този етап пееш някъде на живо, пак ще си звучиш като на демотата, които помести, може би единствено с малко по-качествен звук - хората в темата ти споменаха неколкократно, че усвояването на тази дейност е дълга и трудна задача (а за вокалния педагог няма да се повтарям). Ако обаче дори и на този първоначален етап изпееш примерно първата песен от демото в някое студио и ако човекът там има достатъчно опит и търпение - ще се получи една приемливо звучаща песен, която няма да покори световните класации, но ще се слуша съвсем нормално и няма да прилича на пеене под душа.

Това имах предвид, а ако съм искал да те нагрубя (нещо, което по принцип не правя) - то щеше да си проличи съвсем ясно, гарантирам ти го. Търсиш съвет - хората вече ти го дадоха...на този етап, на който си, само с "четене на статии, гледане на видеа и подражание" няма да се получи, трябва ти специалист, който системно да ти развие гласа. Просто това е пътят - чужд език може и да може да научиш сам с гледане и четене, но пеенето е по-различна дейност и включва множество компоненти и от нивото, на което си в момента, сам не виждам да може да се справиш.

И последно - защо си мислиш, че аз съм певец след като пиша в тази тема? Специалността ми е пиано, по време на обучението ми съм пял в различни хорове, но никога не съм бил певец и не съм се имал за такъв, въпреки че пея точно, може би по причина, че съм абсолютист. Давам ти страничен съвет на база работата ми в студиото, където през годините съм записвал трицифрено число такива тийнеджъри като тебе - някои пеещи изключително добре (просто си го носят, а и въпреки това ходят при вокален педагог), но голяма част от тях, начинаещи и с много проблеми в интонирането.

Та...толкова от мен, изписах доста неща, а и не виждам нещо за допълване в бъдещи постове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите. Чак като прочетох вече написаното мнение осъзнах как е прозвучало. Ще се постарая да намеря и педагог и да работя върху грешките ми. Още веднъж благодаря! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 9 months later...

Здравейте отново след почтии година май стана... През това време се постарах наистина да подобря тоналността, тактуването... И мисля, че се получи един като цяло добър резултат. Ето тук ви пускам акапела на една немска песен на Nena "Irgendwie, irgendwo, irgendwann" (по-късно ще добавя и инструментал и може да ви публикувам и крайния резултат). https://vocaroo.com/i/s1wZPYH8Oap4

Надявам се наистина да се забелязва подобрение :) Ще се радвам да чуя мнението ви. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.