Jump to content
Българският форум за музиканти

Тема за слушалки


CyberGene

Recommended Posts

Аз разбирам само от слушалки за музика, не знам дали мога да помогна :( За микс не е ли по-добре затворени, а и да са и малко по-V-образни, че да чуваш всичко, което ще има да се набива на ушите - високи и ниски. Там май не се гони толкова линейност, колкото да чуеш преувеличено всичко, за да избегнеш голям кривоч после слушателите, ако слушат на кофти техника? От тая гледна точка DT-770 Pro. Аз малко бъркам микс, мастеринг, тракинг... Ако ще е нещо, дето да замести монитори, макар че на слушалки не бива, тогава HD600.

 

А иначе DT880 ги продадох преди два дни, просто защото почнах да разкарвам техника, че ми е много и бих казал, че те са си по-скоро музикални слушалки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слушалките при миксиране играят основно (за мен) ролята на микроскоп - прецизно настройване на опашките на реверба, микродинамика в инструментите и гласа, фини EQ корекции, та отворените са идеални за тази цел - не изморяват толкова при дълга употреба, а и са по-линейни, за да знам, какво точно правя. Вярно, иска си свикване, като със всяка озвучителна студийна система, но има модели, на които и след година работа просто не можеш да чуеш това, което те интересува - не го "могат".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За микс и мастъринг - максимално детайлни и максимално линейни! ;)

 

Относно дали е "разрешено" да се смесва на слушалки - Дейв Рат си прави лайв микса на слушалки (и то сравнително евтини), а не е случаен, бачка с RHCP например. Тей че... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност сега като се замисля, DT880 ги определям за музикални, щото аз слушам класическа музика :D На практика са много линейни и за микс всъщност биха били доста подходящи, а за 200лв са и хубава оферта!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цената е супер. Мен малко ме дразни кабела, че е "къдрав" - хем е къс, хем тежи. На едни подобни слушалки сменях затова кабел, но е гадничко запояването, трябва някаква хитра паста, инак умираш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе момчета, Цецо ме замисли нещо...

Ето я обявата, дайте моля мнение притеснява ли ви нещо по така представения външен вид на Бейерите, да не се окаже че много хубаво

не е на хубаво. Примерно кабела тук не е къдрав, ми си е прав отвсякъде. Нямат кутия или подобни глезотии, и крадени може да са,

но за това си трябва врачка и фърляне на боб. Благодаря предварително и се извинявам на Евгени че му спамя в известен смисъл темата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако беше писал преди няколко дена щях да ти предложа моите  DT-770 Pro - бяха с чисто нови падове. Ама като пуснах обявата и заминаха  на другия ден. Продадох ги за 150лв. 

 

Инъче ги продадох защото май прекалено много съм свикнал със старите си слушалки които са евтини акг к55. DT-770 със сигурност звучат по-добре но съм свикнал със старите а и ми трябваха пари да едно diy проектче. 

Редактирано от patzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аре. Приключи триумението и спама в темата.

Едни HD 600 пътуват къмто Софето.

Благодарност на всички за търпението.

Ще пиша като дойдат, но подозирам че ще потвърдя мнението на Baby Thomas :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях ти написал, после го изтрих - че каквото и да си говорим, ако можеш да си вземеш HD-6XX това е истината, но после се замислих, че не е правилно да те навивам излишно за слушалки, които малко или много са си скъпички, но ето че и без да ти въздействам си взел правилното решение  :cheers2:

 

Аз в момента взех да разчиствам техника и ще си оставя само HD-650 за вкъщи и DT-770 Pro за офиса. Всичко останало, включително усилватели започвам да го разкарвам постепенно, вече продадох транзисторния усилвател и DT-880, както и SRH840. Остават още много неща, но малко по малко ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито, jabs, дано да останеш доволен! :hooray:

 

Като каза "скъпички"... Днес с един колега се опитахме да проведем разговор по темата. Той започна с "Абе колко струват едни хубави слушалки? 20-30 лева?" и оттам само на юг отидоха нещата... :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смятам процеса през който минаваш за сравнително нормален и ако (честно казано) не беше

твоята тема, вероятно щях и аз да отпътувам по магистралата "вземи каквото можеш - провери - чуй - продай излишното".

 

В океана от информация съществуваща в момента общо взето нормалния юзър почва да се дави.

Вчера отпочнах една тема в Gearslutz да речем - 178 страници само за "слушалки за миксиране".

Минах десетина страници и се отказах. Някакви хора спорят задълбочено и всеотдайно дали пика на 3,5 kHz на HD600

срива цялото им реноме и дали наистина 16 kHz са таван на чуваемостта или само имагинерно. Заболя ме главата, честно.

 

В един момент искаш или да чуеш сам, от първо лице единствено число, или да се облегнеш на мнението на

някой който познаваш и знаеш че не клати гората просто за удоволствие. Иначе намерих в България и AKG K 702 на много прилична

цена и малко ми трябваше да поръчам и трите чифта и после да разкарам два :) Още не е късно де...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, изобщо нищо не си мисля :D Аз успях да се освестя навреме и се радвам, че успях да мина без особено големи поражения :D Именно наличието на такива изтрещелници ме накара много сериозно да помисля над нещата.

 

И всъщност ако трябва да съм супер честен, купих си последно още едни слушалки... Момент само ;) Apple AirPods :D Тапичките на Епъл, но в безжичен вариант. Толкова са удобни и ненатрапващи се, не се усещат. А същевременно куфея яко на музиката! И от един месец почти не съм слушал на други слушалки. Не ми прави впечатление да ми липсва нещо в звука. При директно сравнение с HD650 се разбира, че едното са сериозни слушалки, а другото са смешни тапички. След 10 минути обаче мозъкът ми се е адаптирал и чувам всяка една честота супер линейно :D

 

И така, просто не съм за тая работа. Минах през катарзис, както е модерно да се казва :D Но най-вече се върнах на това да слушам МНОГО МУЗИКА! Вместо да слушам техника, с извинение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 months later...

Това са noise canceling слушалки, нали си наясно? Идеята им е да заглушават външни шумове, което се прави с активна електроника и предназначението им е да се ползват в самолет, в градски транспорт, на улицата, изобщо на шумни места. Да се сравняват с мониторни слушалки е неуместно, тъй като целите на едните и на другите са напълно различни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.