Jump to content
Българският форум за музиканти

Тема за слушалки


CyberGene

Recommended Posts

Когато искам да слушам музика не ползвам слушалки. Когато наистина ми се налага, защото обстоятелства като пътуване и т.н. го налагат ползвам Ultrasone PRO750 - харесва ми как звучат нещата на тях, но са далеч от линейни .Така и не успях да свикна със слушалките- обичам си HiFi колоните и това е. Не казвам, че има нещо лошо в обратното. Иначе когато съм навън и ми трябват дискретни тапи ползвам едни на UE, които хич не са зле, но забравих модела. За лайв иниърите ми са Shure...и пак забравих модела. Прозрачен твърд кабел минаващ зад ухото. Нищо твърде скъпо, но вършат добра работа. Не мога да миксирам на слушалки- тествал съм и съм сменил десетки, но просто не ми се отдава. За сметка на това имам комплекти евтини слушалки- апълски и всякакви други, на които си проверявам миксовете, защото хората такива ползват. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз скромно да добавя че от всички тапи които съм сменил белите апълски ми се струват с най-обемен звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

CyberGene, следя темата с интерес и сигурен съм - не само аз. ;)

 

Като видях Шурчетата се сетих, че преди време тествахме 440 модела и ДТ-770. Вторите победиха категорично, бяха доста мазни и без детайл Шура и не бих си ги купил нивгаш! Вярно че са сравнително евтин модел... Напомниха ми на AKG K-99 Pro :D

 

За тъпчещи се в ушите имам едни Ultimate Ears отпреди да ги купят Лоджитек. От по-евтините (120 евро бяха в магазина). Едни от малкото без засилен бас, от който след 20 минути да ти мучи главата, доста детайлни и плоски. Но за тоя тип доста голямо значение имат и накрайниците - силиконови, от пяна и т.н. БДУ оригиналните гумички са смотани, много дебели и твърди, съответно неудобни. Но "пенестите" са яки, както и едни Зенхайзерски силиконови. Тоя тип обаче не са удобни за целодневно слушане в офиса, особено ако идват постоянно разни колеги да те питат нещо или ти звънят по телефона.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също следя развитието. Поздравления за Шур-а, много ми харесва как звучи този модел.

 

Ако трябва да съм честен, в началото ми се струваше малко скучен и аналичитен, както казват, но може би е било и въпрос на разработване, защото в момента ме кефят страшно много! Отделно от това вече два дни седя с тях на главата по цял ден и нямам абсолютно никакъв дискомфорт. Днес ще ходя да връщам Nad Viso HP50 на Амазон, но реших преди да ги върна да направя малко повече сравнения със шуровете. Еми просто шуровете ми харесват повече, имат една много приятна дълбочина на сцената и приятен баланс. Nad-овете за сравнение имат по-силни средно-високи и съответно нещата звучат малко "наблъскани", не знам как точно да го обясня. Много се радвам за шуровете, бих ги препоръчал на драго сърце за всякаква музика, слушах и симфонична, и соло пиано, и Jamiroquai, и малко електроника - стават за всичко :) Чета в нета обаче, че много се чупели отстрани на пантите :( Дано не ме споходи и мен...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако се чудите къде да вложите спестяванията си може да си купите това. :)

http://www.digitaltrends.com/home-theater/senneheiser-reveals-50000-orpheus-headphones/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле майко :recourse::music:

Тва е сериозна работа! А да разбирам ли, че ти имаш такива? Ще те призная за мега-маниак!

Иначе в малко по-скромна светлина, отново ъпдейт от мен. Реших все пак да си поръчам слушалков усилвател. Транзисторен усилвател OTL-03 mk2, made in Bulgaria от инж. Александър Цанков, като в него ще има и USB-транспорт XMOS и DAC (отново български на инж. Жоро Моллов). Изчетох доста неща, консултирах се с познати, които ги ползват и отзивите са страхотни. Обещано ми е, че ще се изработи в доста кратки срокове, та се надявам скоро да мога да дам повече отзиви. Конкретно за усилвателя има доста добро описание + ревюта тук:

http://www.myhifi.org/какво-слушахме/198-2015-05-07-05-57-32

Във варианта с USB-транспорт и DAC има галванична граница между USB-входа и цифровия сигнал към DAC-а, за да не навлизат смущения от компютъра към аудио компонентите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гена,  отдавна знам, че си неосъзнат аудиофил, но като гледам, почваш все повече да го осъзнаваш. Очаквам скоро да откриеш и кабелите, и ще попаднеш в същата група хора, на които е модно да се смеят. :greenball:

Поздравления за за придобивките, да ти носят радост !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, аз влизам в един слушалков форум, в който хората си слагат някакви оцветени хартийки с четири дупки върху усилвателя, за да му променят звука, чуват посоки на кабелите :D Със сигурност няма как да стигна дотам. Ако недай си боже почна да приказвам такива глупости, ви упълномощавам сега, когато съм в стабилно ментално състояние, да ме институционализирате за подходящо лечение :D Исках да изчистя единствено момента с усилвателя, което продължава да ми е някаква доста спорна "екстра", но както и да е...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евгени, разбира се, че не съм собственик на тези слушалки. Те са предназначени за друг Target. Моите са скромните К77 на АКG и както е известно номерът съответства на цената им в лева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да се разпиша. Сега ми дойде напъна да пиша, макар да следя темата от създаването й. Имам слушалки SONY MDR-CD280. Така изглеждат:

300x300px-LS-4447386c_B00004YK2W-41XK6W9

Купих ги някъде 2003 - 2004г., не си спомням точно кога, за 60 лева. Гледам, че сега цената им е същата. Какво да се каже за тях - подчертани плътни баси, но не за сметка на средните и високите честоти. Твърдя, че конструкцията е здравичка понеже, след като съм приключил със слушането, ги поставям на един поличка под основния плот на масата на който ми е монитора (не е типично бюро), компютъра ми е на земята, кабела е дълъг и често се оплита в крака ми. Като тръгна за някъде, естествено, събарям слушалките на земята, но няма ефект, държат си звука, като раклащам не се чува нещо да дрънка - значи няма нищо счупено. Това е.

Редактирано от fracture
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз понеже не рзабирам много все пиша глупости в тая тема, но горния пост ме присети защо

си харесвам Сенхайзерите - щото жицата им е с жакове и от двете страни. От едната страна

с малък жак влиза в едната слушалка. Така, като си настъпя кабела, малкия жак се откача

и поражения няма ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.