Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос относно HI и LO жаковете на лампово комбо


Fort_Europa

Recommended Posts

Здравейте, наскоро се сдобих с лампов усилвател VMB, звучи супер и съм много доволен ;) Доколкто разбирам Hi жака е за пасивни адаптери и обратното Low е за активни адаптери. Изкам да попитам ако някой е запознат дали ще е проблем ако се вклучват две китари в един AMP защото принципно става, но незнам да не би да го повредя с веремето по този начин. Идеята е че сестрата ще си взима китара и за да не се налага да копува и втори усилвател да позваме един за да може да отдели повечко пари за китарка ;) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На някои усилватели може, ама звучи гадно. На други е направено единият вход да изключва другия и не може. По-добре е систъра да си вземе едно практис кубе и да си забивате дружно всеки в своя чейн.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не бих казал, че са за активни и пасивни пикапи. Lo входът е с 6дБ по-тих, респективно има по-малко гейн и повече клийн хедруум. Поне из дъртите Фендър ампове е така, а Балев използва такива схеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И все пак мисълта ми беше дали ще го повреди по някакъв начин това, че са включени два инструмента или не.  Btw вчера свирихме с един френд, той сфири на бас де, на усилвателя и не бих казал че звучи зле. Все пак идеята ми е да вземем малко по-скъпа китара със систъра пестейки от комбо, пък по нататък ще мислим и за нея нещо. И така питам пак имате ли представа дали ще го повредя по някакъв начин ако свирим редовно два инструмента на едно кубе ??

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да се повреди, но на говорителя ще му стане лошо.Няма да може добре да възпроизведе подадения сигнал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, свирене с две китари в един усилвател, не е никак добра идея, освен ако не говорим за чист звук (без овердрайв / дисторшън) при доста различно звучащи китари. Но дори така, пак е лоша практика.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.