Jump to content
Българският форум за музиканти

Coil Tap (push-pull) бутон не работи


Recommended Posts

Здравейте,

 

Днес взех една китара втора ръка, но има следния проблем. Push-Pull тон контрола не прави нищо. Отворих кутията за да погледна окабеляването, прикачам снимки тук.

Не знам как трябва да са свързани нещата, дали копчето просто не работи, или нещо не е вързано както трябва?

Някакви идеи? Ако е нужно ще направя снимки под друг ъгъл..

 

O2QTM6t.jpg

 

PG9jvMx.jpg

 

 

hU3fMAN.jpg

 

wPjnnpF.jpg

Редактирано от Rezachka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто не е свързан да прави нещо. ;)

 

Ако адаптрите имат по 4 проводника може да се свърже така, че да пуска само сингли. За целта "средната точка" на хъмбъкера (където свършва едната намотка и почва другата) трябва да се закачи към един от пиновете на DPDT ключа (пуш-пул частта на тон пота), а другият пин на суча се свързва към маса. Така при Pull на суича едната хъмбъкер намотка се замасява и остава само другата, тоест сингъл койл. Същото се прави и за другия адаптер с другата редичка пинове. Перфектно подробни схеми има на сайта на Сеймор Дънкан. Твоята прилича на тази (два хъма, волюм, пуш-пул тон за сплит койл, 3 позиционен линеен суич):

 

2H_3B_1V_1TppSPL.jpg

Сегашната схема е просто грешна или адаптрите нямат възможност за сплит-койл (трябва да видиш под термошлауха), но тогава защо са сложили такъв пот не е ясно. Може и просто да е модифицирана не много добре. :)

 

П.П. За единия адаптер май се виждат бял и черен проводник, които са свързани заедно и са напъхани в термошлауха, така че поне за него може да се направи сплит-койл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора.

 

Китарата е LTD M-200, по спецификации си има такъв coil-split бутон. Последните модели, преди да ги спрат, са били с тяхните си ESP адаптори, но до колкото успях да намеря, по-старите модели за били с EMG-HZ. Тази е с такива адаптори - EMG-HZ H4.

Попитах човека от който я взех какво зане по въпроса, и отговора който получих ме обърква още повече. Каза, че не знае, при него всичко си е работело. Предполагам не е първи собственик...

 

Другата седмица ще я занеса на Ники (N-audio) да я оправи...

Редактирано от Rezachka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

http://www.emgpickups.com/media/productfile/h/3/h3_h4_0230-0221rb.pdf

Ето цветният код на окабеляването.При горният файл - диаграма 6б.Черният и белият проводник се свързва накъсо и се изолира със тиксо(термошлаух).Червеният проводник е активният.Зелен и оплетка се свързват към маса(корпус на потенциометъра).Това е типично свързване за хъмбъкър.Сега, при твоя случай трябва да вземем черния и белия проводник от единият адаптер и да го свържем към единият среден извод на Push-Pull потенциометъра ,а от другият адаптер -съответно към другия среден извод(в твоя случай -двата извода които имат калай ,но нямат свързан кабел).Горните два извода(тези със запоения кабел) се дават накъсо и се свързват към маса.Те са си свързани така ,че там може да не се пипа.Та това е.Успех.

Редактирано от jorog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.