Jump to content
Българският форум за музиканти

Dynakord cms 600-3 и стъпало или Dynakord dynacord powermate 600-3


interstate60

Recommended Posts

Здравейте ,за дуото искам да си взема динакорд ,но мисля ,че вграденото стъпало е импулсно  и  предпочитам чистия миксер с едно от стъпало Динакорд 2 по 450 вата . Някой има ли впечатления от двата миксера  и кое е по-добро според вас ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да вграденото стъпало на Powermate- 3 серия е импулсно с декларирана мощност от 2х1000 вата. За съжаление доста надценени..., поради което бих предпочел чистия миксер. Иначе като миксери и двата модела са топ 6, със страхотни възможности и уникални ефекти+ разни екстри, като USB вход и т.н. С цел компактност и удобство обаче е по- подходящ Powermate 1000-2серия, който макар и без екстрите на третата серия, компенсира със вграденото истинско стъпало 2х700 вата на 4 ома. С две думи това е "истинският" мискер. Като цена са що годе съпоставими, но втората серия се намира доста трудно(говоря за нов такъв).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Благодаря за отговора и аз горе долу така си представям нещата,но може би ще купя чиста тройка със стъпало-истинско  ,може би Динакорд 1200 цл 2 по 600 на 4 ома май бяха .Повече мощност почти никога не ми трябва ,а двойката1000 трудно се намира и на старо ,а и е скъпа за втора ,трета ръка миксер -2500лв .....Другата причина е тежестта на двойката  ,да я мъкна по участия ще си е мъка.За тройката ако си запознат удобно ли е ползването на мп3 порта и сигурно ли е, че  произвеждат в Германия  третата серия ,защото прочетох някъде че вече ги правят в Китай

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тройката е доста "китайска" макар и качествено направена. Екстрите са си екстри, но само миксера е над 2х.лв.+стъпало 1100 +кейс+рак и цената стана... Освен това и като обем и като тежест е повече от  Powermate2, да не говорим за удобството/няма  допълнителни кабели, двойно захранване и пр./ Така, че читав РМ 1000-2, секънд хенд на цена от 2,5 хилки си е оферта. Ако си поръчаш нов от немския ибей, ще ти стъпи около 1400 евра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Питах в муз магазини ,твърдят че тройката е произведен в Германия,надявам се да е така ,а за двойка не намерих в ибей ,търсих и в немския и английския,само едно 600-2 има в англия

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този музикален магазин дето си търсил е единствения вносител на марката и едва ли ще ти кажат нещо дето човек не бива да знае.:) ето линк на това за което говоря http://www.ebay.de/itm/Dynacord-PowerMate-Power-Mate-1000-2-1000-2-PowerMate1000-Mate1000-1J-GEWAHR-/252711670279?hash=item3ad6ca1207:g:vRcAAOSwx2dYKG~P  дано да съм бил полезен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоя миксер го видях ,но пише че е употребяван,поне според гугъл преводач Gebraucht=употребяван .Не ми се рискува да дам маса пари за нещо ремонтирано и преправяно.А тройката на вид наистина е много китайска ,а и няма надпис произведена в Германия- скоро на участие ще работя  с 600-3  пауърмейт и ще реша..не ми се иска китаец ,но ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Убеден съм, че ще Bи хареса със сигурност, плюс това след като е китаец, значи си е съвсем истински, а не менте :))) Ефекта 4/57 според мен е по-добър от класиката 5/55. В последното изречение на ревюто за Динакорда от немския ибей се казва, че миксера е нов... или аз така разбрах от гугъл превода. И последно погледнете в английския ибей има вероятна алтернатива - Studiomaster, която не изглежда никак зле. http://www.ebay.co.uk/itm/Studiomaster-Horizon-2012-12-Input-Channels-Powered-Mixer-NEW-/281781247136?hash=item419b789ca0:g:k9cAAOSw-jhUJ9He  Успех в избора, да Ви радва придобивката и най-важното дано Ви служи безпроблемно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Продължение на историята....Чух тройката 600 на участие-не ми хареса ,в магазина на Динакорд в София чух и пасивната тройка с активни колони електровойс ,това пък въобще не ми хареса,та.... попадна ми, на скромна цена Динакорд 600-1.много ми хареса като шут ,2 по 300 на 4 ома с динамиката ,която има звучат като 2 по 500 на почти всяко друго стъпало,купих го ,работя вече 30 дни с него ,но се оказа че това не са моите корекции .Явно след десетина години работа със Саундкрафт съм станал'' саудкрафт-зависим'' :blush: /Купих си пулт като стария ми Саундкрафт, включих го във входа за стъпало на Динакорда и ЧУХ МОЯ САУНД   :metalist:  :metalist:  :metalist:  :metalist:  :metalist: !

 

Сега ,за да не мъкна два миксера по участия ми е нужно някой който е в час да подскаже с какво стъпало е Динакорд 600 1 и има ли го като модел само стъпало.Благодаря предварително !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Ха, направо съм изненадан, че Саундкрафта Ви е фаворит..., не разбирах обаче като корекция на каналите или като ефект-процесор го харесвате повече? идруго ми е любопитно- с 100 мм фейдъри ли е Саундкрафта?По- точно кажете кой модел? Иначе- да струва Ви се, че динамиката на динакордчето е голяма. Точно за това говорех- разликата в импулсното захранване и класическото в моделите на 1/2 и 3 версия на модела е огромна, тройката е доста... семпла. Съветвам Ви да си вземете тогава едно истинско мосфет английско стъпало и да  видите какво е динамика и мощ .Нещо като Студиомастер 700/1200/1500 например, има ги в ибей на прилична цена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

Сега виждам този отговор и отговарям ...Не си намерих стъпало преди половин година ,а не ми се мъкнеха два миксера и продадох  Саундкрафта. Да със 100мм фейдъри беше ,купих го от Калин Вельов и беше в уникално състояние,но ми се наложи да го продам.След мекия и фин саунд на Саундкрафта , малко трудно  свикнах, с по -агресивния и леко дървен саунд  на Динакорда,но ефекта му пък е приказка !!

Сега си взех и стъпало Динакорд ес 1200,за по-големи участия ,в моя случай това означава 200-250 души и се надявам с 2 по 300 от миксера и 2 по 850 на 2 ома от стъпалото да ми стигнат ,но това предстои да го разбера...Благодаря за съветите и за много години !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.