Jump to content
Българският форум за музиканти

 • ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By DaftFunk
   Привет. Имам един специфичен проблем с уа-то от което инак съм супер доволен!
   Когато натисна педала нагоре-надолу на моменти издава един "hiss" звук както когато потенциометъра е зацапан. Пръсвам го с почистващ спрей за електроника и потенциометри и се оправя. На дргугия ден пак същия звук започва. Дали потенциометъра е заминал или нещо друго трябва да се направил. Моля за съвет.
    
  • By Koobenot
   Въпроса ми е свързан с това, кой е определящият елемент за максималната допустимата мощност, която може да поеме един пасивен филтър от втори ред (бобина и кондензтор, 12 dB/octave) за озвучително тяло? На някои филтри например пише, че могат да се ползват само с крайни стъпала с мощност до 200 W. Коя характеристика на филтъра поставя това ограничение до 200 W – напрежението на кондензатора, напречното сечение на проводника на медната бобина или нещо друго?
   Пример: Разполага с филтър от втори ред с индуктивност на бобината 3,7 mH и кондензатор 33 uF, 100 V за високоворител 8 0hm. Каква е максималната мощност на стъпалото, което може да се ползва с този филтър и как се изчислява?
   Благодаря предварително.
  • By MusicDivision
   От днес 30.09.2014 официално Music Division представя марката Kemper Audio за България
   Преди няколко години Kemper представиха своята концепция за "клониране" на звуците на всеки един усилвател и я развиха до продукт, който Ви позволява да правите идентичен профайлинг на всеки ваш любим усилвател. Да, именно профайлинг, а не симулация. Това инженерно решение Ви позволява да имате не един, а всички свои любими усилватели в едно преносимо устройство, което можете да използвате както в студиото, така и на живо. Удоволствието напълно сами да профилирате различни усилватели, докато получите абсолютно идентично "копие" е високо ценено от много музиканти, звукови инженери и продуценти. В прикаченото видео можете да видите основните функции и възможности на вече прочутия Kemper Profiling Amp.
    
   https://www.youtube.com/watch?v=h0SmSl1aS1w
  • By svet.k
   Здравейте,
   Бях решил да го продавам въпросния процесор поради неудобството при смяната на пресетите му.
   Но последно като се заиграх с него откопчих това: https://soundcloud.com/svett_k/digitech-rp100a-demo. Като се има предвид че го продавам на цената на един не много добър дисторшън, няма смисъл. Та въпроса:
   Могат ли да се сменят двете бутончета под педалите ( те са направо на платката, може да се сложи нещо метално на мястото на педалите и с кабел да се свържат новите ) с нещо от тоя тип: http://c1.zzounds.com/media/quality,85/G21u_slant-4f3055cc1580c611eaea6d8b0fa334af.jpg
   В смисъл на идентичен принцип ли работят вдата вида?
   Имал съм подобен процесор - при него докато не си вдигнеш крака от педала не се местят пресетите (какъвто е проблема). 
   И съответно къде в Пловдив мога да намеря?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.