Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем със софтуерни китарни процесори


svet.k

Recommended Posts

Здравейте, проблема се появи след последното преинсталиране на компа. При ползването на Гитар риг и Амплитюб ( предполагам че и с други подобни ще е така ) от време на време се получава пик на процесора, при което се чува силно пукане, а при запис краткотрайна пауза. Става въпрос да речем през 10-15 секунди. Процесора е Amd Athlon 64 dual core 5600+ 2.9 Ghz. При нормална работа на софтуерите е на 30-40 процента, като при някои пресети качва до 50-60. Но преди преинсталирането със същия процесор нямаше проблем. Ползвал съм го и с ХП и 7-мица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Картата е ПСАй на Криейтив няква. Виж не бях се сетил да преинсталирам драйвера - КХ прожект е. Довечера ще пробвам, мерси!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По въпросите за kX драйверите... Преди вече бая години бях ръчкал доста и съответно бях описал повечето неща в ТАЗИ тема, постове 27 и 30. Може пък да ти е от полза нещо...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

037746856-big.jpg?r=0

 

Скрийн от ДСП-то. Както споменах ползвал съм този пресет доста дълго време. Преинсталацията на драйвера не помогна, прави ми впечатление че ръчкането из настройките подобрява или влошава нещата. Според мен има нещо нередно в Уина. Пробвах с програмки за чистене и премахване на грешки, безуспешно. Може пък и нещо по картата да се е скапало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж в аудио настройките на кои изходи си. При мен се получаваше такова припукване при някои от тях, и то навсякъде - youtube и прочие..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Почти съм сигурен че проблема е бил от захранването на компютъра. То и изгоря няколко дена след това. Сега с новото всичко е ок.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.