Jump to content
Българският форум за музиканти

Yamaha psr 453 и начинаещ


gdd55

Recommended Posts

gdd55,едно мнение,дай сега повече пари,хубавия инструмент доставя удоволствие да свириш на него!Което в твоя случай е най важното,работиш в чужбина все пак.

Иначе ,взимаш нещо посредствено,след малко време взимаш по добро,после нещо истинско,кое по евтино,умножено по три!?

Старите посредствени свирки стават вечно твои,ако не ги подариш евентуално.

Това е моето мнение,от личен опит споделям.

В този форум,е дискотирано всички предимства и недостатъци на тези клавири,прочети преди да вземеш решение,явно не искаш да се набуташ с пари,затова чети.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

gdd55 ,

 

 

Няма какво да се чудиш - купуваш PA300 и се залавяш да се учиш, ако до 1 година не направиш дори и малък напредък,значи си си въобразявал че ти се свири и тази работа не е за теб.

 

Докато не пробваш,няма как да разбереш,а това без добър музикален инструмент не става, защото всяко свободно време което имаш трябва да имаш огромен мерак и желание -  сядаш на него и да ти е на една ръка разстояние и на разположение.

 

Ако нищо не стане след време продаваш го и продължаваш напред с някакво друго призвание и мерак, докато попаднеш на правилното нещо за теб.

 

Поздрави.

Редактирано от Губерков
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На една заплата разстояние съм. Ще има ли български ритми или ще трябва да качвам? Как точно се качват и от къде се свалят. В гугъл за pa300 няма много информация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще може да зареждаш стилове от много па модели не само от па 300.Например па 50,60,80 и това ти стига щото има много добри стилове за изброените,български и всякакви но твоя па 300 е малко по добър по възможности от предните и по-нов и съвременен модел.Има предостатъчно сетове за па 50 в темата за стилове,сетове,аранжименти...

 

    Магията се учи с години не е само  да купиш и да пуснеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Асан от па600 става ли, има доста материал за 600

В сайта на корг има ъпдеит за па300 сръбски ос румънски ос... само български няма

Като дойде време да го купуваш, купи го нов с гаранция от музикален Център Икономов - техният PA300  е с оригинален сет балкански ритми изработен в KORG по тяхна поръчка и е със специален фирмуер пак по заявка на Икономов.

 

Вътре са всички най-актуални и използвани стилове и бленди за музиката на балканите - българска-народна,сръбска,гръцка,румънска и някои турски неща.

 

Аз притежавам PA600 от тях зареден с техен сет и съм доволен.

 

Разлика има в клавиатурата,размера на рам-паметта и DNC Contorl - но, разлика има и в цената 1000лв.  :)

 

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

gdd55, евентуално имаш и по-евтин вариант - щом пишеш тук, значи имаш компютър. Какъв е незнам, но програмки за музика има бол. Плъгини също. Купуваш си една MIDI клавиатура и може дори да ти е по-добре. 

 

Сега да кажа - не поощрявам пиратския софтуеър, нито МИДИ клавиатурите по принцип, избягвам компютри. Но смятам за хора които не са сигурни какво им се прави, това е компромисен вариант като начало, докато се ориентират. Аз също не бях доволен от първия си синт, оказа се че не е това което съм търсил, но то друга тема. Просто ми е позната историята на началото.

 

Човека ще си прецени

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С тия компютри ,PC софтуери , MIDI- клавиатури,звукови карти въобще не си помисляй да се занимаваш - ще навлезеш в един грешен коловоз,който ще ти загуби месеци наред доста ценно време, а ти ще си мислиш че не се справяш и това е обяснимо защо е така.

 

Аз бях в тази ситуация преди години, въпреки че на темата компютри,аудио-интерфейси,миди-контролери и клавиатури съм доста вещ и бях понапреднал когато се опитвах да свиря по тази концепция.

Но всичко приключи в момента в който една вечер отидох с мой приятел-музикант в заведението където работи и след като се докоснах до клавиатурата на неговият KORG PA800 , усетих магия и ми стана ясно как няма смисъл повече да продължавам така, и че трябва да си купя истински музикален инструмент.

 

Първо е много сложна материя за начинаещ от техническа и софтуерна гледна точка , второ това са едни латенсии,закъснения неща които допълнително ще затруднят обучението ти, а и качественна-здрава клавиатура която да е лека и подвижна(за свирене на бързи неща,украшения,трилиране - без които балканската музика не може да бъде такава) .

Можеш да откриеш само в MIDI-Keyboards от най-висок клас на цената на PA300 .

Това е вариант за студио, където хората отдавна са се научили да свирят и музиката се гради на така-нареченият секуенсерен начин на правене на музика стъпка по стъпка, в нереално време.

 

Купи си истински музикален инструмент(за предпочитане KORG , и то аранжор,а не уърк-стейшън) , забрави за тия компютърни истории , ако искаш да имаш някакви шансове да се научиш да свириш.

Редактирано от Губерков
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Поръчах па300 утре пристига :)

Браво! Като почнеш да го разучаваш не се притеснявай да питаш каквото те интересува!  :yes:  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Световете стават. Но всеки път като качвам някой сет ми изписва че мама достатъчно място и после някои инструменти не ми тръгват.

Някой имали сет за па300 или как да си освободя повече място защото заводските звукове стилове и песни не ми дава да ги трия

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.