Jump to content
Българският форум за музиканти

Hagstrom Swede


Krustev

Recommended Posts

Весела Коледа на всички!

 

Мисля, че най-накрая дойде моя момент да закупя първата си електрическа китара (да, това е от този тип любими на всички теми). За момента съм се спрял на китари от типа Лес Пол, като за бюджета ми от малко над 600лв нещата вървяха към Епи ЛП Стандарт

(http://rockshock.eu/kitari/elektricheski-kitari-bg/6-strunni-kitari-bg/ens-ebch1-lp-standard-ebony-ch-hdwe-el-kitara-bg ) или Винтидж v100 (http://musicdivision.bg/Vintage-V100CS-Flamed-Maple-Cherry-Sunburst?filter_name=V100) . Живеейки в София, трескаво се готвех за тур из местните музикални магазини с цел първи контакти с електрическата китара като цяло, когато в сайта на ММG видях наличен въпросният модел в заглавието. http://www.mmg-music.com/bg/node/6685

Този инструмент значително ми надвишава бюджета, но от това което понаучих за него, оставам с впечатлението че си струва. Е, ще се свири unplugged, няколко месеца ама...

 

Докато за епифоните и винтидж доста се е изписало във форума, за Hagstrom намерих по-малко и ми е интересно, някой имал ли е досег с този модел, с какви впечатления е останал и как би го оценил спрямо другите опции, които съм посочил. Наясно съм, че за цената на "Шведа" може да се сдобие човек с нещо от по-горния клас на Епифон например (plustop pro; custom), затова ще се радвам да почерпя информация от опита ви с тези инструменти и да чуя малко мнения. Сигурен съм че голяма част от съфорумците, живеещи в София минават през въпросния магазин, в които е изложен Hagstrom-a, може пък някой да е пробвал конкретната бройка, знае ли човек...

 

В крайна сметка тези дни ще пообиколя и съм се настроил да поизнервя персонала на музикалните магазини с проба на възможно най-много китари и дето се вика, което ми пасне, то ще е, но като пълен лаик в тази област и при липса на компетентни познати, ще се радвам да чуя какво имате да кажете. Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

Всела Коледа и на теб!

Щом си чел вероятно си научил, че Hagstrom са с традиции повече от 50 години. До '83 са изцяло шведски, а съвременната им продукция(от 2004) е позиционирана в Китай.

Съпоставена обаче с Vintage, аз бих я предпочел. Защо?

Има отношение към всеки елемен, финишът е на много добро ниво. Помислено е и в посока  инжинерен дизайн- Truss Rod H-Expander  и Sustain Block Tailpiece.

Има добавена допълнителна електроника, нещо като честотен филтър. Това дава доста възможности за звук. Адаптерите хич не са лоши, дървесината е добра.

В кратце, посоченият от теб модел, е китара който струва повече от парите дадени за нея.

За конкретната бройка(тази в MMG) нямам впечатление, но ако няма удари, усуквания, изхабени прагове, непрофесионални намеси - поправки и ъпгрейди.

Всичко е О.К.

Това не пречи да направиш един тур по магазините(поздравление за отношението), за да чуеш и друго.

Желая ти успех и скоро да гушкаш някоя красавица в скута си ;)

Редактирано от ciriljhonson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за информативния отговор ciril, след пробването на доста инструменти първоначалната ми нагласа се измени и се прибрах със "стратоподобна" китара, въпросният хагстрьом не намерих за особено удобен, въпреки че за моето ухо звучеше много добре.

 

Jim, да, левичар съм, но се уча да свиря на обикновена китара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.