Към съдържанието


Снимка

Проблем със софтуер на корг па 60

хцхх

  • Please log in to reply
22 отговора на тази тема

#1 ihu

ihu

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 7 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:korg pa 60

Публикувано 28 ноември 2016 - 22:01

Колеги помагайте имам  проблем с моят клавир Корг па 60.

Скапа му се Ос и не мога да го преинсталирам поради ред причини той е с флопи диск,последният път аз си го преинсталирах до колкото знам се влиза в /менюто/ от там Restore Data ------ изписва ми Restore from FD:Enter ---  Натискам ентър  и ми изписва Insert Backup FD n.1 and Press Enter

след като натисна ентър  ми изписва File Not Found Press Exit и до тук 

дискетите са ми номерирани от 1 до 5 номер с файловете за преинсталиране на ОС + една дискета за самата ОС.

 

Ще съм много благодарен ако някой  ми помогне защо не се инсталира ОС и къде греша хард диск 60гб.



#2 ilko tasev

ilko tasev

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 49 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:kitara

Публикувано 29 ноември 2016 - 07:51

ОС не се преинсталира с дискети 1-5.

Изключваш клавира, слагаш дискетата с ОС, включваш и следваш процедурата.

Дискети 1-5 са за информацията, която ще ползваш.

При стабилна ОС ще можеш да ползваш и Restore-функцията.



#3 ihu

ihu

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 7 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:korg pa 60

Публикувано 29 ноември 2016 - 13:33

изключвам клавира слагам дискетата със ОС и направо се зарежда клавира без да имам достъп за преинсталация там е проблема с една дума не ми разчита дискетата да започне да се инсталира



#4 Lorimar

Lorimar

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Варна
  • Инструмент:KORG PA2x Pro

Публикувано 29 ноември 2016 - 17:28

Сменяй клавира  :yes:  :)



#5 asan79onbashi

asan79onbashi

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 486 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:Клавишни инструменти

Публикувано 29 ноември 2016 - 21:46

Изключваш,слагаш дискета със о.с и включваш като държиш натиснат интро 1 бутон!!!


Аз знам, че нищо не знам, ама другите и това не знаят!

#6 ilko tasev

ilko tasev

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 49 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:kitara

Публикувано 30 ноември 2016 - 08:27

Свали си ОС от официалния сайт на Корг.Там има и ръководство з инсталиране.

Купи нова дискета, форматирай през клавира.

Качи файловете и пробвай.Ето линк за страницата:

http://www.korg.com/...191&fileid=2500

 

Ето линк за файла:

cdn.korg.com/us/support/download/files/1fbb877f39b9d44f8acff89c4e93901f.zip?response-content-disposition=attachment%3Bfilename%2A%3DUTF-8%27%27Pa60_os_v105.zip&response-content-type=application%2Foctet-stream%3B&Expires=1480489699&Signature=r1BTwsMcfDuZkjaW8jAf8F50ych3ZQv7rUOCQ4clPYeSJMoxaFv1KbEANEc7L9sPsZL81xN77x~Y8U0Zu7fq6grXyDiC1gynujGHfu-jesKIK3i3N~OkC04NASzaEYqWa9vghVkly94AV66d0B6EOLbpKxglN7Yh8HAvdJbpNE8lkurGO3FKQYVPTGWwRzkjPzjxzkVfEgCHi7IomqOkBt4HyH1F6YqKTTWCH8BnwPy9LnSuOr1a7oYuEOXJ6jZgYDNqEa-T-q6-7xKmyN8UTd2s8K2WK5MgwKPRu5wLuNDau5Q6nOm~a4RicUmZPcLBuV2Sx0DK6b1oHdpH6xlQ~w__&Key-Pair-Id=APKAIQGL3XAA7HGZGU6Q

 

Нарочно остави линковете в този вид, за да проследиш адреса, иначе ясно, че имаш търсачка.



#7 ihu

ihu

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 7 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:korg pa 60

Публикувано 30 ноември 2016 - 09:02

благодаря ви колеги, ще ви информирам ако се справя



#8 ihu

ihu

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 7 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:korg pa 60

Публикувано 30 ноември 2016 - 19:02

:blush:Нищо не става пак същото форматирах дискетата от клавира слагам дискетат при изключен клавир с ОС включвам с натиснат  интро бутон и не тръгва да инсталира а направо се зарежда клавира вече се чудя дали да не му сваля Харда  да не би от там нещо да се е..... флопито чете  дискетите 



#9 ihu

ihu

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 7 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:korg pa 60

Публикувано 01 декември 2016 - 00:08

Мили колеги. Вече стигнах до извода,че като съм си форматирал харда по погрешка  на клавира, може би и ОС си е заминала и заради това не може  да ми разчете - / Ос / от флопи дискетата  и да се инст. Не знам  който  има па 50 или па 60 Корг от вас може да ми копира самата ОС от клавира си на дискета и да ми прати по интернет тоя файл за да го копирам на моя клавир за да ми разчете  дискетата с Ос и  да си го преинсталирам.

Поправете ме ако греша с нещо  много ще съм ви благодарен друго не виждам какво мога да направя.:))

 

 

 

 

Освен да го хвърля в кофата и да мисля за закупуване на друг клавир



#10 Lorimar

Lorimar

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Варна
  • Инструмент:KORG PA2x Pro

Публикувано 01 декември 2016 - 16:56

Мили колеги. Вече стигнах до извода,че като съм си форматирал харда по погрешка  на клавира, може би и ОС си е заминала и заради това не може  да ми разчете - / Ос / от флопи дискетата  и да се инст. Не знам  който  има па 50 или па 60 Корг от вас може да ми копира самата ОС от клавира си на дискета и да ми прати по интернет тоя файл за да го копирам на моя клавир за да ми разчете  дискетата с Ос и  да си го преинсталирам.

Поправете ме ако греша с нещо  много ще съм ви благодарен друго не виждам какво мога да направя. :))

 

 

 

 

Освен да го хвърля в кофата и да мисля за закупуване на друг клавир

Аз мога да ти помогна запазил съм всичко за моето ПА 50 преди да го продам, но дали ще ти свърши работа? Проверил ли си дали не е прецакано FDD-то? Според мен се ориентирай за нов клавир/може и втора ръка/ от по-висок клас!  :)



#11 ihu

ihu

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 7 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:korg pa 60

Публикувано 01 декември 2016 - 19:22

флопито работи защото си свалям сетове от него на клавира но нищо не ми излиза като звук но не иска да ми тръгне дискетата с ОС да се инсталира 

скайпа ми е ------- talismanchetooooo  

който може да помага 



#12 Мартин87

Мартин87

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 261 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:кларинет, саксофон

Публикувано 02 декември 2016 - 01:31

Не правете грешката да слагате ОС на различен клавир! Всеки клавир си е със собствена (пък макар и някога много добре модифицирана) ОС! Не мога да помогна по-друг начин, но поне тази грешка не правете! 



#13 asan79onbashi

asan79onbashi

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 486 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:Клавишни инструменти

Публикувано 02 декември 2016 - 14:33

Не е ли нормално като видиш ,че не ти се получават нещата да потърсиш помощ някъде в сервиз магазин кадето има вещи хора готови да помагат?Как може да ти помогнем със толкоз деликатен въпрос?Тук сме музиканти,клавиристи но не сме магьосници!След като сам не знаете защо вашия клавир неще да  зареди о.с по стандартния начин, идете в някои  музикален магазин!

 

Може би трябва да се форматира всичко и самия о.с на клавира за да може да тръгне процедурата както трябва от рестарт !!!


Аз знам, че нищо не знам, ама другите и това не знаят!

#14 ihu

ihu

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 7 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:korg pa 60

Публикувано 03 декември 2016 - 13:45

закривам темата оправих си клавира.

Благодаря ви все пак за помощта и препоръките 



#15 Мартин87

Мартин87

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 261 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:кларинет, саксофон

Публикувано 04 декември 2016 - 22:58

Добре е че си разрешил проблема, но няма да е зле да кажеш как, някой може да има същия проблем като твоя. :)




0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни