Jump to content
Българският форум за музиканти

китарен кабинет, преработка.


Recommended Posts

Ще си сменя кабинета който е 2х10 45 вата, и мисля да го ползвам за пеене в репетиционната,с малък паулър миксер.Трябва ли да му слагам филтри,и въобще ще стане ли нещо от този замисъл.Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпроса ти е "малко" несериозен...Наистина ли очакваш сериозен отговор? Аз ще си сменя старото комби - с предно предаване 1,9 дизел/68 к.с. какво да му сложа за да си ора градината с него? Тогава старото ЮМЗ 6 ми става излишно - мисля с него да ходя на море. Какво да му сложа за да лети по магистралата с 200....

 P.S. Отново не спазих важен принцип - когато не можеш да помогнеш не се обаждай.... извинявам се на сериозните колеги от форума.

Редактирано от никони
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпроса е много сериозен, а теб как не те мързи да пишеш толкова глупости незнам. Всъщност ако въпроса е глупав нека модераторите да го махнат, а аз ще бия един шут на кубето и всички ще са щастливи. Лек ден.

Редактирано от doviciozo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами несериозен си е въпроса, а и няма достатъчно инфо. ;)

 

Ако е китарен тоя каб или за бас - нищо няма да стане. Самите говорители "режат" около 4-5 кХц. Ако пуснеш през такова нещо вокали ще чуваш само някакви мътилки и боза. В микс пък забрави да се чува!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами точно това ме интересува,мислех да спестя 600лв за активна колона, но в крайна сметка ще я купя а кабинета го забравям. Много благодаря за пояснението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Колега, на теория е възможно да го преработиш, но трябва първо да му смениш говорителите, все пак китарните говорители са проектирани да преобразуват китарния сигнал, идващ от изхода на китарния усилвател, тоест според спецификите на този сигнал. Освен това самата конструкция на кутията и разположението на говорителите е оптимизирано именно за китарния сигнал, тоест ще трябва да прекрояваш самата кутия. И на практика се получава, че цялата хамалогия накрая може залудо да излезе, тоест нищо да не се получи. Затова просто вадиш парата и купуваш съответната колона, няма друг вариант. Тия мизерии с преработките ги правехме в едно друго време, когато нямаше къде дори нормална китара да се купи (имаше само Кремона и Орфей), камо ли усилвател или кубе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.