Към съдържанието


Снимка

Първи концерт и трима отпаднали в следващия епизод на "Голямо междучасие" по БНТ1


  • Please log in to reply
Няма други мнения в тази тема

#1 musicman

musicman

    мракобесник

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 6909 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София
  • Инструмент:Китара

Публикувано 22 ноември 2016 - 11:53


Басистката на легендата Моби влиза в журито на форматаПървият концерт на ученическите банди в "Голямото рок междучасие" предстои тази сряда (23-ти ноември) от 21:00 часа. Тринадесетте групи ще се изправят с равни шансове в своята решителна рок битка по БНТ1. В миналия епизод музикалният продуцент на шоуто Димитър Кърнев постави задача да се подготви кавър версия на класическа българска песен и предостави възможността участниците сами да изберат любимо парче.

Преди всяко изпълнение зрителите ще видят през каква подготовка преминават младите музиканти и колко усилия и концентрация са нужни за първия концерт на шоуто. Рок надпреварата ще бъде оспорвана, а залогът голям, защото след първия концерт ще отпаднат три банди.

gm-2.jpg

Изпълненията на живо ще бъдат оценявани от четиричленно жури. В него се включи басистката на легендата Моби - Светлана Василева - Eliason. Тя е една от малкото българи със сериозен пробив в световния шоу бизнес. Освен действащ музикант, Светлана е преподавател и в два престижни музикални колежа - Institute of Contemporary Music Performance и London College of Music. В свои итервюта Моби е разказвал, че познава добре България, благодарение на нея, а зрителите на БНТ1 ще имат възможността да научат повече за таланта на Светлана Василева - Eliason само в "Голямото рок междучасие".

gm-1.jpg

Останалите трима журиращи бяха членове и в селекционната комисия - поп-културната икона Ивайло Нойзи Цветков, най-разпознаваемият тембър в българския музикален ефир - журналистът Васил Върбанов и фронтменът на едно от последните явления на българската сцена - Jeremy? - Ерсин Мустафов.

Авторитетното жури ще оценява участниците по обичайния за всяко българско училище начин - по шестобалната система. Три от конкуриращите се банди, които получат най-ниска обща оценка, ще трябва да си тръгнат още в сряда вечерта.
Прочети още.


People who complain about problems don't change the world. People who fix problems do!
0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни