Jump to content
Българският форум за музиканти

musicman

Първи концерт и трима отпаднали в следващия епизод на "Голямо междучасие" по БНТ1

Recommended Posts

 

Басистката на легендата Моби влиза в журито на формата

 

 

 

Първият концерт на ученическите банди в "Голямото рок междучасие" предстои тази сряда (23-ти ноември) от 21:00 часа. Тринадесетте групи ще се изправят с равни шансове в своята решителна рок битка по БНТ1. В миналия епизод музикалният продуцент на шоуто Димитър Кърнев постави задача да се подготви кавър версия на класическа българска песен и предостави възможността участниците сами да изберат любимо парче.

 

Преди всяко изпълнение зрителите ще видят през каква подготовка преминават младите музиканти и колко усилия и концентрация са нужни за първия концерт на шоуто. Рок надпреварата ще бъде оспорвана, а залогът голям, защото след първия концерт ще отпаднат три банди.

gm-2.jpg

 

Изпълненията на живо ще бъдат оценявани от четиричленно жури. В него се включи басистката на легендата Моби - Светлана Василева - Eliason. Тя е една от малкото българи със сериозен пробив в световния шоу бизнес. Освен действащ музикант, Светлана е преподавател и в два престижни музикални колежа - Institute of Contemporary Music Performance и London College of Music. В свои итервюта Моби е разказвал, че познава добре България, благодарение на нея, а зрителите на БНТ1 ще имат възможността да научат повече за таланта на Светлана Василева - Eliason само в "Голямото рок междучасие".

gm-1.jpg

 

Останалите трима журиращи бяха членове и в селекционната комисия - поп-културната икона Ивайло Нойзи Цветков, най-разпознаваемият тембър в българския музикален ефир - журналистът Васил Върбанов и фронтменът на едно от последните явления на българската сцена - Jeremy? - Ерсин Мустафов.

 

Авторитетното жури ще оценява участниците по обичайния за всяко българско училище начин - по шестобалната система. Три от конкуриращите се банди, които получат най-ниска обща оценка, ще трябва да си тръгнат още в сряда вечерта.

Прочети още.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.