Jump to content
Българският форум за музиканти

Вашето мнение


StoyanStoyanov

Recommended Posts

Здравейте на всички,искам вашето мнение за моето изпълнение,искам съвети отностно моя глас как трябва да пея,ето записа:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей! Пеенето си е ОК. Тембърът е приятен и можеш спокойно да се развиваш вокално. Потърси педагог - има смисъл! Подписал си се ато китарист, но е важно да не спираш да пееш, на мен ми харесва! Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за мнението ви.По принцип почнах да свиря на китара и после ми се допя  :music: .Този запис е стар преди една година,от една година се опитвах да пея рок песни и разбрах че рока не е моя стил за пеене,свиря рок но не ми пасва гласа за рок :D В момента гласа ми е по стегнат тъй като рок музиката иска стегнат тон,сега съм на етап спокойно пеене без напъване,а за педагог в моя град едва ли има аз съм от Ямбол. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 months later...

Здравей, Стояне!

Много приятен тембър, придава истинска емоция на песента.

 

На моменти има неточности, които на мен ми звучат да са по няколко причини, или просто недобро научаване на мелодията :) да кажем, ти си "запомнил", че мелодията е една, а тя е друга, както в  "Ако някога пак те целуна", или изпяване на думите по инерция - с интонацията, с която би ги казал, а не с мелодията на песента - примерно в началото, "пак ще останем сами",  в мелодията тонът на сричка "са" е с тон над "ми", а при теб интервалът не е чист, защото изговаряш "сами" по-скоро като "съми", "ъ" седи по-ниско от "а", и оттам и при теб е неточно :)

 

Съветвам те ако можеш да си намираш партитурите на песните, или да си транскрибираш мелодията с китарата - дори и за момента да не можеш да пееш по ноти, само да гледаш "накъде върви" мелодията ще ти е от полза и ще осмислиш, че примерно две съседни срички не са върху един и същи тон, а има някакво разстояние между тях - така ще можеш да си много по-точен и да си тренираш слуха.

 

Ако още търсиш вокален педагог, можеш да ми пишеш в скайп: this_little_bird

 

Вяра

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...примерно в началото, "пак ще останем сами",  в мелодията тонът на сричка "са" е с тон над "ми", а при теб интервалът не е чист, защото изговаряш "сами" по-скоро като "съми", "ъ" седи по-ниско от "а"...

 

Моля? ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми как пееш. Имам забележки единствено към това как е направен записа. Насложени са две изпълнения на парчето, но има доста разминавания. Ще звучи по-добре, ако едното е в левия канал, а другото в десния, с някакъв процент смесване. Или другия вариант е да се направи софтуерно наслагване само на единия глас, като се добави някакъв дилей или направо да се ползва ADT. Целта е ясна, но в твоят случай не се постига плътност на гласа, а каша :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По начина, по който е направен целия запис това разделяне трудно ще стане, понеже целият запис е моно, без значение, че е на 2 канала, което още когато го чух ми се стори малко странно. Разделянето на гласа би имало ефект, само ако и инструменталът беше записан стерео и то ако не се раздели максимално ляво/дясно, а в процент от панорамата, за което вероятно говориш и ти. Иначе що се касае до гласа - за демо запис без основна обработка си звучи съвсем добре. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.