Jump to content
Българският форум за музиканти

IK Multimedia - iLoud Micro Monitor


musicman

Recommended Posts

600.jpg
Компактни но използваеми и най-вече добре измислени монитори.



Както подсказва заглавието iLoud Micro Monitor продставлява мини монитори, които са горе-долу с размерите на декстоп спийкъри, но с качеството на истински студийни монитори.
IKM-3.jpg
Дали е възможно това? Защо не? IK Multimedia се утвърди в последно време като един от иноваторите на пазара и предлага все по-интересни продукти. iLoud Micro Monitor не е изключение.
Както можете да очаквате от едни доби монитори, iLoud Micro Monitor предлага ултра акуратна линейна честотна характеристика, без никакво "оцветяване" , без значение дали имате голямо или малко студио или просто ви трябват мобилни монитори. Разбира се целевата група са домашни и бюджетни студиа, но реално се вписват много добре като втори монитори и в по-сериозните студиа. Очудващото, поне за мен са 50-те вата RMS, както и солидния бас, които вадят тези мъничета. Да, приличат на играчки но не са. Всеки монитор има по един 3 инчов бас ууфер и по един 3.4 инчов говорител, които се захранват от усилвател клас D. Двата монитора се свързват чрез специален кабел, така че всичко се включва на едно място.
IKM-1.jpg
От задната страна на "водещия" монитор има потенциометър за усилване, малък стерео вход, както и RCA вход. Налични са и 3 еквалайзер превключвателя, като единия компенсира звуковите характеристики в зависимост от това как са мозиционирани. Позиционирането на всеки монитор позволява да го поставите в две позиции - нормална и леко повдигната. Съответно IK Мultimedia са предвидили специален еквалайзер, под формата на превключвател, който да нормализира звука поради променената акустика. И не на последно място искам да спомена задължителния за всички мобилни маниаци bluetooth. От една страна позволява да се свържете примерно с телефона си или с таблета си и да си правите там музика, от друга можете да го ползвате като средство за слушане на любимата си музика.
IKM-5.jpg
Единственото нещо, което на мен ми липсва това е вградена батерия. Ами така де, като ще е мобилно - да е мобилно. Последното нещо, на което искам да се спра е цената. Тя е 366 евра, като според мен е справедлива с оглед на функциите, които предлага продуктът - качество, компактност, използваемост, приспособимост - това са все неща, които струват пари за да ги имате. iLoud Micro Monitor ще бъде на пазара в края на Ноември 2017, като ако ги поръчате предварително ще имате специална оферта, която е цена от 300 евра и TRacks процесор по избор ( около 150 евра ). Вносител за България на IK Multimedia е фирма Алмар. Да се надяваме скоро да можем да ги чуем.

IKM-4.jpg

И така за финал да резюмирам. Чрез iLoud Micro Monitor вие можете да чуете "истината" във вашата музика, без значение дали смесвате в спалнята, мастерирате в гаража или просто си слушате музика в къщи. Доста от функциите, които предлага ги има само във продуктите от висок клас а това че можете да си ги пъхнете в чантата на лаптопа и да си ги носите, където и да отивате е просто страхотно.



Официален сайт: http://www.ikmultimedia.com/

Прочети още.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.