Jump to content
Българският форум за музиканти

AG Logic Articulation COMPLETE - Released


Vacheto

Recommended Posts

Здравейте,

 

След дълга 10 месечна работа с моя екип успяхме да създадем ново поколение контрол на Артикулациите в Logic Pro X, наречена - Logic Articulation COMPLETE.

Това не е просто добавка като Cubase Expression Maps. Това е цялостна софтуерна система която може да телепортира Артикулациите в iPad станция за удобен външен контрол и т.н. Функциите са много и ми е трудно да ги изброя тук.

Всичко е показано в новото Видео по-долу. Вчера пуснахме Модул 1 от пакета. Върви Пре-Покупка (30% по тънка) до издаване на Модул 2 в началото на Ноември.

Поздрави,

Ivan & AG Team

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Яко е! Ама не можахте ли да намерите native speaker  за озвучаването? Звучи като индийска презентация (съжалявам за прямотата :) )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Яко е! Ама не можахте ли да намерите native speaker  за озвучаването? Звучи като индийска презентация (съжалявам за прямотата :) )

Много е хубаво да си прям и лично ти благодаря! Няма да крия, че коментара е мой и не се срамувам да го споделя. Не знам до колко разбираш и владееш чист "British", но с моя "Индийски" съм преподавал "Приложно Програмиране" в няколко Британски колежа и доста добре ме разбираха и никой не е споменал за подобни проблеми. Лично, много държа да се поддържам във форма и ще ти бъда искрено благодарен да посочиш 2-3 места във видеото където правя логистична грешка, произнасям дадена фраза, дума или ударение погрешно?

 

От друга страна (ако зацепваш) съм Националист (личи от музикалните демота във видеото), и никога няма да позволя някой Американец или Британец да ми се лигави по микрофона. Само Българи са добре дошли! Ако си перфектен с Английския винаги си добре дошъл да направиш коментара!

:singer:

Редактирано от Vacheto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Твърде съм далече от перфектния говорим английски, но работата ми понякога вклюва и записи на тестове по английски, та оттам ми е останало (може би малко пресилено) недобро отношение спрямо английския, записван от човек, чийто роден език не е английски (американски, или, пази Боже - австралийски и т.н. :) ). Не ме разбирай погрешно, граматически и фактологически (да не говорим за качеството на записа) е перфектно! Но произношението е нещото, което на мен ми прозвуча точно по български - пак повтарям - на мен лично. Мисля, че презентацията на подобен продукт заслужава качествено поднесен текст, та било то и от лигавещ се американец или британец. Работил съм с един-двама тук, в София, които даже не се лигавят, а си отработват възложеното прекрасно. А и в световен "ефир" би прозвучало по убедително, според мен.

Пак повтарям - не става дума за владеене на езика, а за произношението, което при native speaker-ите си се усеща.

 

Извинявам се за намесата всрани от темата, но продукта наистина е страхотен и ми се ще и представянето му да е убийствено (примерно да го представи Морган Фриймън :) - той си е фен на България)

Редактирано от presly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Пак повтарям - не става дума за владеене на езика, а за произношението, което при native speaker-ите си се усеща.

 

За да постваш подобно мнение трябва да си Гуру по езика, затова те помолих да откриеш поне 2-3 грешки. Няма такива моето момче. По време на записа до мен стоят поне 2 Топ преподаватели по Английски които работят за моята фирма. Те самите много добре знаят че рядко греша, но аз им имам доверие и винаги са до мен. Може да има лек акцент, но не е "Индийски" във всеки случай. Политиката при подобни презентации е следната:

Производителите и главните продуценти предпочитат да си представят продуктите сами. Например Steinberg Cubase  или други немски Про Аудио производители сядат на две канапенца и започват да коментират продукта си на Английски. Привкуса и акцента на "Швабски" е в пъти превишен, но това представя автечнисоста на продукта във времена когато Английския стана международен стандарт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е необходимо да бъде чак гуру по езика. Ако превежда поезия, тогава по-скоро да.

Факт е, че акцентът прави впечатление и напомня на индийски, дори да не е най-точното определение.

Откъм граматика лично аз не намерих забележки.

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за обръщението "моето момче" - на моите 50 години си е направо комплимент. Не съм имал намерение да се заяждам, но тъй като мисля, че този форум е идеалното място за общуване между колеги, ми се стори уместно да изкажа своето мнение по презентацията - едно време му викаха "градивна критика".

Но, при целия апломб насреща, ми остава само да пожелая успех на продукта и фирмата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето няколко нови добавки в COMPLETE. Например KONTAKT 64, ви позволява да превключвате 64 миди канала директно от Logic ползвайки един трак (Ch.All). Има библиотеки които предлагат по 30-40 пача - по един на канал (Sus Ch.1; Leg.Ch.2; и т.н). При това положение 16 миди канала са нищо. Иновацията е, че Kontakt е обикновен AU плъгин в Logic (или VST във VEP), не е Stand alone. AG COMPLETE Kontakt 64  чупи 16 миди каналното ограничение. Нещо по-вече: може да се превключи от единичен канал/пач ("Legato"; Port A; Ch.3") на мулти артикулационен канал/пач който предлага няколко артикулации ("Dynamics"; Port B; Ch.21; Key Switch A0). Има разни Контакт скриптове за Port превключвания, но тук AG COMPLETE предлага специален EDITOR Art  Maps K64 Preset, който показва артикулациите в Logic като имена, портове, миди канали, и прочие. Всичко става много лесно.

Може да видите това нагледно във визуалната схема която показвам на този LINK.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иване - браво за продукта! Не ползвам Logic, но имам достатъчно представа от материята, да кажа на тебе и екипа ти 'Шапки долу!' за това, което правите [emoji106]

 

За това, че си преподавал в тукашни учебни заведения - също моето дълбоко уважение. (Следващият път като имаш подобен повод, се обади да пием по бира и да побъбрим за музика и за технологии).

 

За езика, обаче, не се защищавай така яростно, защото е смешно. Впечатлението как звучи няма НИЩО ОБЩО с това как са те разбирали студентите ти. Аз също много добре ти разбирам презентацията на продукта - но звучи като... на чужденец. НЕ индиец, определено (с тях имам много опит и дори различавам индийския английски от различни области, да не говорим - от пакистанския), нито като българин (тях различавам от 100 километра). Но не е и англосаксонски като споменатите американски или австралийски. Нито дори като на европейците с по-близка фонетика като холандци, скандинавци или германци (романските испанци и италианци ги остави, те са безнадеждни : ) Трудно ми е да определя, но като елиминирахме повечето 'бели' страни, твърде отявленият акцент буди неминуеми ассоциации с 'третия свят' и това ще повлияе на възприемането на продукта от публиката.

 

В лични срещи с търговски партньори и професионалисти от бранша това няма значение - ще бъдеш гарантирано разбран и вероятно уважен за професионалната ти висота. Но в един маркетинг материал, качен на широкия Интернет, този аудио-трак не помага за комерсиалния успех.

 

Понеже искаш конкретни примери, да спомена само 2-3:

 

- Произнасяш ясно съгласни в края на някои думи, които на английски се преглъщат. Не само ги произнасяш, но по нашенски обеззвучаваш звучните съгласни, което на английски е недопустимо. Например на места 'and' се чува като 'енТ' или 'importing' като 'импортинК'. Не знам 'топ-езиковедите', стояли до рамото ти при записа как са допуснали това.

 

- Особено дразни произношението на Articulation, често повтаряна ключова дума в продукта. На английски НИКОГА не се казва 'артикУлЕйшЪн', а по-скоро 'артИкЮлейшн'. Първо, нямаш 'у', а 'ю' - това веднага привлича: 'Внимание: чужденец!'. Второ, главното ударение и в глагола, и в съществителното, е на 'и'. Думата е с двойно ударение - като много латински производни на 'ation' има заради дифтонга леко второ ударение към края, но главното е по-напред, в тази дума - на 'и'. И още нещо- в тези 'ation' 'ъ-то' между 'ш' и 'н' е толкова кратко, че е по-добре да го пропуснеш. Три грешки в една дума, произнесена десетки пъти в текста - двойка на приятелите ти 'топ-лингвисти'.

- В плана на фрази и цели изречения интонацията ти изобщо не е английска. Смислово-ооределяните възходящи и низходящи части, както и динамичните акценти, са определено български (за разлика от фонетиката). Асоциирам ги с нашите диктори, озвучаващи документални филми или реклами. Но НЕ с английските диктори в подобни материали.

 

Английският слушател никога не ти прави такъв разбор, той просто подсъзнателно чувства, че говори чужденец от непознато далечно място. Разбирам и съфорумниците, които ти обърнаха внимание, без да са лингвисти (и аз не съм). Те са музиканти и 'музиката' на езика 'не им звучи' - повярвай на слуха им!

 

Никой не е безгрешен - аз самият се ужасявам като се чуя отстрани в някое ТВ интервю или записана на видео лекция: 'Нима звуча толкова дърварски?!' А живея от 27 години в англо-говорещи страни, последните 16 - в Англия. В професионалното общуване ми е простено (и мен ме разбират), но за комерсиални цели като маркетинг видео винаги наемам - не просто местни с матерен английски, а професионални ТВ водещи или актриси/актьори с безупречна артикулация (в смисъла на техния занаят - дикция), интонация и най-подходящ за случая тембър. Струва си, ако ще продаваме нещо.

 

Още веднъж искам да се извиня ако нещо казано те е засегнало- в никой случай не съм искал да ти омаловажава успеха, а да помогна - защото работата ви е наистина на (над!) световно ниво и заслужава най-добро представяне.

 

Желая още по-големи успехи и наистина се обади при минаване към Острова.

 

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никога не съм живял в Англия, но там всяко каунти си има собствено произношение и всички те са в категорията "нейтив инглиш", нали така? Ами вземете, да речем, как говорят в един от най-важните английски градове, Ливърпул, нима това не е нейтив инглиш? Има региони там, където произнасят по-твърдо "R" дори от нашето, също и "L" досущ като в Радомирско, тоест от типа "пиуе със зеуе"  - всичко това е отново нейтив инглиш.

 

Vacheto, според мен, идеално си презентира продукта и акцентът му, който за мен безпогрешно се разпознава като български или най-малкото - балкански, придава по-интересен ефект, отколкото, ако беше някакъв стандартен BBC-тип произношение, което би било супер скучно и неадекватно за такъв продукт, да не говорим пък за каубойския английски, който се говори в Щатите. А това, че на англичаните или американците ще прозвучи като някакъв екзотичен акцент, по-скоро ще ги заинтригува, отколкото уплаши или разочарова, така че не мога да се съглася с тезата на колеката Бицев.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми се иска да покажа този продукт на познати от музикалния бизнес, но с тая звукова писта ще ме е срам. Британците при цялата им поза и маска на демократи и политически-коректни, насаме са си големи расисти и сноби.

- Като расисти и ксенофоби всеки ден ги виждам как зад гърба на някой чужденец му имитират присмехулно акцента, а с говора върви и неприкрито отношение към качествата му...

- Като сноби никога няма да купят нещо от 'изостаналия' свят, дори да е върхово постижение, ще предпочитат по-скъпо и посредствено, но от 'бяла' страна...

 

Това е скритата неприятна картина, тъжно, но факт. Не всички са такива, разбира се, но преобладава сред два търговско важни сегмента: най-богатото малцинство и най-масосата средна класа. Човек трябва да е виждал популярните ТВ реклами на 'Compare the Market' да разбере за какво говоря. Или Little Britain и другите сатирични скечове на екипа...

 

Но, Холостой, щом казваш, че не си живял тук, сигурно по-добре знаеш. Няма да се учудя, ако и с маркетинг не си се занимавал, но от реклама повече разбираш. Нека бъде твоето! [emoji106]

 

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми се иска да покажа този продукт на познати от музикалния бизнес, но с тая звукова писта ще ме е срам. Британците при цялата им поза и маска на демократи и политически-коректни, насаме са си големи расисти и сноби.

 

Не ми се иска да се коментира "OFF Topic" - това е последното което ще уточня. Гледайки сървъра с потребителите, до сега имаме над 450 клиенти от Британия (в USA са много по-вече).

Почти всички са PRO: Филмова музика, Про Аудио, Геймс, и т.н. Нещо по-вече... Напоследък продадохме няколко пакета с по около 15 Кей лицензера на учебни заведения в Англия както и в други държави. Всеки пакет върви с HD Video Tutorials (около 2GB), които аз коментирам. От 2005 до сега на всички Video презентации, Video Tutorials и online Skypе съпорт говоря аз. Няма нито един случай до сега, някой потребител Английско говорящ да е повдигал тази тема за която се закопчахте тук - няма дори и по форумите.

 

Както споменах преди, в нашия бранш продуцента или разработчика презентира продукта. Дадох пример с Германците (акцента е доста голям, но всичко е ОК). Когато продукта се представя от самия производител дори и с акцент - това е марка за автентичност (качество). Ето това ценят чужденците, но Българите имат много боб да изядат докато стигнат то тази теза - за жалост. Нека спомена, за няколко години продукта е презентиран в най-реномирани ПРО Аудио списания (например ASK:::AUDIO ), форуми, блогове  и т.н и винаги с линк към видеата където говоря с Балкански акцент или към уеб страницата ни. Ето какво писаха Французите миналата седмица:

https://www.showroomaudio.com/2016/10/17/logic-articulation-complete-software-suite-pour-logic-pro-x-disponible/

 

но с тая звукова писта ще ме е срам

 

 

Великият Паисий казва: О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език?

Перифразирано, аз не се срамувам от Българският си акцент "приятели"!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.